ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi
TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi
Çocuklarını toprağa gömerek kurtardılar
Çocuklarını toprağa gömerek kurtardılar
Gençlere seyahatsever çağrısı
Gençlere seyahatsever çağrısı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
HABERLER>GUNCEL
10 Şubat 2012 Cuma - 16:11

Şehit Çetin dualarla uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Onbaşı Metin Çetin, kar yağışı altında düzenlenen cenaze töreninin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde dualarla uğurlandı.

Şehit Çetin dualarla uğurlandı

GÖKTÜRK FIRAT SELİM BAYRAKTAR(İHA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Onbaşı Metin Çetin, kar yağışı altında düzenlenen cenaze töreninin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde dualarla uğurlandı.
Şehit Onbaşı Metin Çetin'in cenazesi geçtiğimiz gece havayoluyla Van'dan Trabzon'a oradan da karayoluyla doğum yeri Rize'nin Güneysu ilçesine getirildi. Çetin için Güneysu Merkez Camisi'nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesi Metin Çetin'in 2 ay önce askerliğini tamamlayarak Rize'ye dönen kendisinden 3 yaş büyük ağabeyi Besim Çetin, kardeşinin tabutu önünde taziyeleri kabul etti. Rize İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu tabutun başına gelerek şehit onbaşı için dua etti. Talu ardından tabutu okşayarak şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Cenaze namazına yaklaşık 15 bin kişi katılırken, Rize Güneysu Karayolu boyunca aydınlatma direkleri ve ilçe merkezi Türk bayraklarıyla donatıldı. Tören için askerler ve vatandaşlar yoğun kar yağışı altında bekledi.
YAZICI TÖRENE KATILDI
Cenaze namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu, , AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal, AK parti Rize Milletvekili Hasan Karal katıldılar. Cenazede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, hükümetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun, Genel Kurmay Başkanlığı'nın ve kuvvet komutanlarının çelenkleri görüldü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cenazeye bir de telgraf gönderdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu cenaze namazından önce camide cuma namazını birlikte kıldılar.
‘MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR’
İl Müftüsü Yusuf Doğan, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, dil, din, ırk ayrımı yapılmadan tüm Müslümanların kardeş olduğunu belirterek, teröristlerin bu kardeşliği bozduğunu söyledi. Cenaze namazı sırasında şehidin babası Ahmet ve kardeşi Besim Çetin'in metaneti dikkat çekti.
Cenaze sonrası Rize Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu yaptığı konuşmada, terörle mücadelelerinin süreceğini belirtti. Bakan Yazıcı ise, Kürt halkı ile teröristleri kalın çizgilerle ayıracaklarını belirterek, "Aslında bu manzara her şeyi özetliyor. Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Şu musalla taşında bulunan Metin Çetin, ona sarılı bayrak ve elbette ki Metin'in babası Ahmet Çetin'in duruşu ve kardeşinin duruşu, şu metanet, bu toprakların, bu ülkenin bu milletin en büyük güvencesidir. Terör ile mücadele her daim devam edecektir. Amacımız bu ülkenin insanının can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Huzurunu sağlamaktır. Buna kim engel koyuyorsa rengine, cibilliyetine bakılmaksızın kararlı bir şekilde ordumuz ve güvenlik güçlerimiz bu mücadeleyi sürdürecektir. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu manzara vatanı gösteriyor. Hepimizin başı sağ olsun. Ama hiçbir zaman bizim bin yıldır süre gelen kardeşliğimizi zedeleme noktasında fırsatçılara vesile teşkil edecek bir durumda olmayacağız. Bizim en büyük zenginliğimiz kardeşliğimizdir. Bu topraklarda birlikte yaşıyor olmamızdır. Düşmanlara karşı birlikte mücadele ettik yurdumuzu işgalcilerden kurtardık. O zenginliğimizi o renkliliğimizi her zaman gözetecek teröristler ile bu vatandaşlarımızı mutlaka kalın çizgiler ile ayıracağız" dedi.
Konuşmanın ardından şehit Metin Çetin'in cenazesi, askerlerin omuzlarında binlerce kişinin "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları arasında cenaze aracına konularak, Güneysu ilçesi Kıbledağı Köyü Mısırlı Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

 
2011 finansal vizyonumuz açıklandı
 
Teröristlerin üzerinden servet çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EMİTT'e karla katıldık
Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan ve yaklaşık 60 ülkenin katılımıyla, ...
Rize şehidimize ağlıyor
Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan ...
Tebriz’le ‘Kurtuluş’ kardeşliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atıyor. 93 yıldan bu ...
 
Şenkaya buz tuttu
Şenkaya İlçesi’nde iki gündür devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
529 köy yolu kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum’da ...
Tekman dondu..
Erzurum’da etkili olan Sibirya soğukları Tekman İlçesinde içme suyu şebekelerini ...
 
DABKON'dan Erdoğan'a destek
Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON) Genel Sekreteri Mahmut Akdağ, "Başbakan'ın ...
SYDV’ye ilginç başvuru
Erzurum'da yurdum insanı manzarası görenleri şaşırttı, duyanları güldürdü. ...
984 köy yolu kapalı
Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva