ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi
TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi
Çocuklarını toprağa gömerek kurtardılar
Çocuklarını toprağa gömerek kurtardılar
Gençlere seyahatsever çağrısı
Gençlere seyahatsever çağrısı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
HABERLER>GUNCEL
9 Şubat 2012 Perşembe - 16:34

Tebriz’le ‘Kurtuluş’ kardeşliği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atıyor. 93 yıldan bu yana yurdun çeşitli bölgelerinde büyük bir coşkuyla kutlanan Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşu, bu yıl sınırlar ötesine taşınacak. Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle Erzurum kurtuluş şenliklerine bu yıl İran’ın Tebriz kenti de ev sahipliği yapacak.

Tebriz’le ‘Kurtuluş’ kardeşliği

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atıyor. 93 yıldan bu yana yurdun çeşitli bölgelerinde büyük bir coşkuyla kutlanan Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşu, bu yıl sınırlar ötesine taşınacak. Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle Erzurum kurtuluş şenliklerine bu yıl İran’ın Tebriz kenti de ev sahipliği yapacak.
TEBRİZ KARDEŞLİĞİ
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümünde bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşayan Erzurumluların her yıl büyük coşkuyla kutladıkları kurtuluş günü, bu yıl İran’ın Tebriz kentinde de kutlanacak. Her iki kent arasında imzalanan ‘Kardeş Şehir’ protokolü kapsamında gerçekleştirilecek olan şenlikler için hazırlıklara başlanırken, konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, kardeşlik bağlarına vurgu yaptı.
Başkan Küçükler, İran’ın Türkiye için, Tebriz’in de Erzurum için önemli olduğuna dikkati çekerek, “İran, Türkiye’nin hem yakın bir komşusu, hem de din, kültür ve coğrafya gibi ortak paydalarda buluştuğumuz kardeş ülkemizdir. İran’la olan ilişkilerimiz kısa bir ‘geçmiş zaman’a ait değil, tam tersine yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. İşte bu köklü ve sağlam geçmiş sebebiyledir ki, sosyal, siyasi, iktisadi ve kültürel münasebetlerimizin güçlenmesi, karşılıklı saygı ve anlayışa dayalı işbirliklerimizin kesinlikle devam etmesi gerekmektedir” diye konuştu.
KÜÇÜKLER, ERZURUM-TEBRİZ İLİŞKİLERİNİN ÖNEMİNİ ANLATTI
Ülkeler arasındaki ilişkilerin önemi kadar, bu ülkelere bağlı şehirler arasındaki münasebetlerin de çok büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Bu durumu Erzurum özelinde ele alacak olursak; kuşkusuz ki Tebriz’i çok daha farklı bir şekilde konumlandırmamız gerekecektir. Erzurum’un asırlar boyu süren hayat safhalarında birçok sahne vardır. Bu şehir yönünü batıya çevirenlere konak olmuş, geçit vermiş ve yol olmuştur. İpekyolu olarak adlandırdığımız bu sahne, yıllar boyunca hem İran’a, hem de Anadolu’ya hayat vermiş, iki ülke arasındaki ticari hareketlilik, öyle ki on binlerce develik kervanlarla ifade edile gelmiştir. İşte bu sahne, Erzurum-Tebriz hattı olmuştur. Hem öyle bir hattır ki, Erzurum kalesinin dışarıya açılan kapılarından birisine de, yine Tebriz adı verilmiştir” ifadelerini kullandı.
KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ
Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl İran’ın Tebriz kentiyle ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzaladıklarını hatırlatan Başkan Küçükler, “Biz bu protokole hiçbir zaman tesadüf gözüyle bakmadık. Tam tersine bu protokolü ortak tarihi geçmişimizin bir mirası olarak kabul ettik.
Biz bu protokolü tarihi yeniden canlandırma, Erzurum’la Tebriz, dolayısıyla İran ile Türkiye arasında yeni ilişkiler tesis edebilmek adına imzaladık” şeklinde konuştu.
ERZURUM’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU TEBRİZ’DE DE KUTLANACAK
İmzalanan protokol ve karşılıklı yürütülen çalışmalar kapsamında bu yıl bir ilke imza atacaklarını açıklayan Küçükler, “Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşu, her yıl şehrimiz başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan Erzurumlularca büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Biz bu yıl kurtuluş şenliklerine İran’ın Tebriz kentini de ortak edecek ve coşkumuzu Tebriz halkıyla da paylaşacağız. Yani 12 Mart günü Erzurum’la aynı anda Tebriz’de de kurtuluş şenlikleri gerçekleştireceğiz” dedi.
Bu çalışmayı yapmaktaki amacın, ortak milli değerlerin ve coşkunun hep birlikte paylaşılması olduğunu anlatan Küçükler, “İnanıyoruz ki, karşılıklı olarak atacağımız bu adımlar, ticari işbirliklerini, ekonomik canlılığı ve dolayısıyla bölgesel kalkınmayı da beraberinde getirecek. Kaldı ki, Tebriz’den gelen iş dünyasının değerli temsilcilerinin, son birkaç gündür Erzurum’daki iş çevreleriyle sıkı diyaloglar geliştirdiğini görmekte ve bundan açıkçası büyük memnuniyet duymaktayız. Umuyoruz bu adımlar yakın bir gelecekte her iki şehir ve her iki ülke için katma değer niteliği taşır bir hale gelecek, kazanan da, kazandıran da inşallah yine her iki taraf olacaktır” diye konuştu.

 
Sigarayla etkin mücadele
 
Erzurum’da Urumiye Rüzgarı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ağır Ağabeyi 9 Şubat 2012 Perşembe 18:14

Şehriyar'ın ruhu şad olacak, Heyder Baba Palandöken'le buluşacak. Doğu Azerbaycan'a selam..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenkaya buz tuttu
Şenkaya İlçesi’nde iki gündür devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
529 köy yolu kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum’da ...
Tekman dondu..
Erzurum’da etkili olan Sibirya soğukları Tekman İlçesinde içme suyu şebekelerini ...
 
DABKON'dan Erdoğan'a destek
Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON) Genel Sekreteri Mahmut Akdağ, "Başbakan'ın ...
SYDV’ye ilginç başvuru
Erzurum'da yurdum insanı manzarası görenleri şaşırttı, duyanları güldürdü. ...
984 köy yolu kapalı
Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz ...
 
Öztürk, emirle uyarmış...
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün, Aslı Nemutlu'nun ölümünden tam bir ...
Genç İnisiyatif’ten Auster tepkisi
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği ve Genç İnisiyatif Platformu ...
6. Kattan ölüme atladı
Erzurum'da 6 katlı apartmanın çatısından ölüme atlayan kadının düşüş anı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva