ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu'da Cumhur İttifakı buluşması
Oltu'da Cumhur İttifakı buluşması
Sakarya’dan Erzurum’a yükseköğretim köprüsü
Sakarya’dan Erzurum’a yükseköğretim köprüsü
Oltu GM'den yılsonu resim sergisi
Oltu GM'den yılsonu resim sergisi
Çiftçi Bayraktaroğlu Paşayı ağırladı
Çiftçi Bayraktaroğlu Paşayı ağırladı
Dört hastaya umut oldu
Dört hastaya umut oldu
HABERLER>GUNCEL
3 Temmuz 2009 Cuma - 05:23

Türk–İş çözüm istiyor

Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de Türk-İş’e bağlı sendikalarca, zam protestosu eylemleri yapıldı. Genellikle bölge illeri AK Parti binaları önünde yapılan protesto eylemlerinde, Türk-İş’in ortak bildiri okundu. Eylemlerde olay yaşanmadı

Türk–İş çözüm istiyor

KARS’TA PROTESTO
 Türk-İş Kars İl Temsilciliği üyeleri, toplu iş görüşmelerinden sonuç çıkmayınca AK Parti binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.
Hükümet ile Türk-İş arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmayınca, sendika üyeleri AK Parti binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Türk-İş Kars İl Temsilcisi Necati Boz, "Türk-İş'e bağlı sendikalara üye yaklaşık 300 bin işçi, kimimiz Ocak, kimimiz Şubat ve kimimizde Mart ayından bu yana toplu iş sözleşmelerimizin imzalanmasını bekliyoruz" dedi. Boz, Konfederasyon yöneticilerinin Türk-İş bünyesinde kurulan kamu kesimi koordinasyon kurulu tarafından belirlenen teklifi yerelseçimlerden önce hükümete ilettiğini belirterek, "Ancak yerel seçimler ve gerekse ardından gelen kabine değişikliği nedeniyle görüşmelerde ciddi bir mesafe kat edilememiştir. Kayıpları yüzde 20'leri bulan kamu işçisinin verilen zam oranını kabul etmesi mümkün değildir. Gelinen noktada Türk-İş, taleplerini daha yüksek sesle dile getirebilmek amacıyla bir dizi eylem kararı almıştır. Bugün burada bu eylemin birincisini gerçekleştirmekteyiz. Eylemlerimiz, uyarı niteliğindedir ve taleplerimiz kabul edilinceyekadar devam edecektir. Edilmezse de grev silahımızı kullanacağımız açıktır. Umuyoruz ki bugün yarın bir gelişme sağlanır ve bu eylemlere ve grevlere gerek kalmaz. Bizim maksadımız kavga etmek değil, soğuk kanlılıkla sükunetle konuyu çözüme ulaştırmaktır" dedi.
Açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
TÜRK İŞ'E BAĞLI SENDİKALARDAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI
Türk-İş Malatya İl Temsilcisi Nurettin Öndeş, "Eylem ve greve gerek kalmadan toplu iş sözleşmesi biran önce imzalanmalıdır" dedi.
AK Parti Malatya il binası önünde Türk-İş'e bağlı sendikaların temsilcileriyle birlikte ortak basın açıklaması yapıldı. Türk-İş İl Temsilcisi Öndeş, Ocak ayından beri toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının beklendiğini bildirerek, "Hükümetin önerdiği birinci 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ay yüzde 4 zam teklifi kabul edilirse, Temmuz ayında yüzde 3 zam almamıza rağmen ücretlerimiz yüzde 3 düşecektir" şeklinde konuştu.
"Kayıpları yüzde 20'leri bulan kamu işçisine önerilen zam kabul edilemez" diyen Öndeş, "Toplu iş sözleşmesi bir an önce imzalanmazsa grev silahımızı kullanacağımız açıktır. Umuyoruz ki, gelişme sağlanır, eylem ve grevlere gerek kalmaz. Bundan sonraki eylemimiz 7 Temmuz sabahı bir saat çalışmamaktır" diye konuştu.
TÜRK-İŞ ÜYESİ İŞÇİLERİN PROTESTO GÖSTERİSİ
Hükümetle Türk-İş arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınmaması üzerine Hakkari'de de protesto eylemleri başladı.
Hakkari Türk İş İl Temsilcisi Müntaz Besi ve beraberinde bulunan Van Yol İş Sendikası 2. Nolu Sekreteri Mahmut Akdağ ile yaklaşık 50 kişilik işçi gurubu, Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanarak buradan değişik sloganlar eşliğinde Hacı Sait Camisi yanında bulunan Ak Parti binası önüne geçtiler. Binanın içine girmeye çalışan guruba ise polisin izin vermemesi üzerine parti binasının merdivenleri üzerinde basın açıklaması yapıldı.
BASIN AÇIKLAMASI
Basın açıklamasını okuyan Hakkari Türk İş İl Temsilcisi Müntaz Besi, konfederasyon yöneticilerinin Türk İş bünyesinde kurulan Kamu Kesimi Koordinasyon Kurulu tarafından belirlenen teklifi yerel seçimlerden önce hükümete ilettiğini belirtti. Ancak gerek yerel seçimlerde gerekse arada gelen kabine değişikliği nedeniyle görüşmelerde ciddi bir mesafe katedilemediğini söyleyen Besi "Taleplerimize ilişkin cevap, 4 Haziran 2009 tarihinde kamu sözleşmelerinde sorumlu Devlet Bakanı Hayatı Yazıcı ile yapılan görüşmede gelmiştir. Sayın Yazıcı, birinci ve ikinci 6 aylar için yüzde 3, 3-4 ve 6'ncı aylar için yüzde 2,5 zam teklifinde bulunulmuş. Düşük ücretlerin ise sadece 25 TL teklifinde ifade edilmiştir. Aradan geçen zamana rağmen bugün gelinen nokta farklı değildir. Yönetim kurulumuzun dün yaptığı görüşmede, Başbakan birinci altı ay için yüzde 3'ün üzerinde çıkmayacağını söylemiştir. Başbakan ikinci altı aydaki yüzde 3 rakamını ise yüzde 4'e çıkartmıştır. Bugün itibari ile 89 bin 915 işçimiz için grev kararı almış 3 bin 815 işçimizin toplu sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu'na intikal etmiştir. Umuyoruz ki bugün yarın bir gelişme sağlanır ve bu eylemlere ve grevlere gerek kalmaz. Bizim maksadımız kavga etmek değil, soğuk kanlılıkla sükunetle konuyu çözme ulaştırmaktır" dedi.
Açıklamanın ardından bir süre slogan atan işçi gurubu daha sonra sessizce dağıldı.
VAN'DA ZAM ANLAŞMAZLIĞI' EYLEMİ
Van'da Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Türk-İş) bağlı işçiler, dün Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile yapılan görüşmeden istenilen zam oranının alınamamasına protesto etmek için Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptılar.
Akşam mesai bitiminin ardından AK Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan yaklaşık 300 işçi, Türk-İş ile hükümet arasında yapılan görüşmenin istedikleri gibi sonuçlanmamasını protesto etti. Toplanan kalabalık adına basın metnini okuyan Yol İş Sendikası Van 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı, yönetim kurullarının Başbakan ile yaptığı görüşmede birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ayda ise yüzde 4 oranında zam yapılmasının teklif edildiğini söyledi. Türk-İş'in bu teklifi kabul etmediğini anlatan Çalımlı "Gelinen noktada Türk-İş taleplerini daha yüksek sesle dile getirebilmek amacıyla bir dizi eylem kararı almıştır. Bugün burada bu eylemin ilkini gerçekleştirmekteyiz. Eylemlerimiz, uyarı niteliğindedir ve kabul edilinceye kadar devam edecektir. Edilmezse de grev silahımızı kullanacağız. Umuyoruz ki bugün yarın bir gelişme sağlanır. Bu eylemlere ve grevlere gerek kalmaz. Bizim maksadımız kavga etmek değil, soğukkanlılıkla, sükunetle konuyu çözüme kavuşturmaktır" dedi.
Basın açıklamasının ardından bir süre sloganlar atan kalabalık, daha sonra sessizce dağıldı.   
KAMU İŞÇİLERİ AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NI ZİYARET ETTİ
Bitlis'teki bir gurup kamu çalışanları Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ettiler.
Ziyaretten önce parti binası önünde kamu çalışanları adına bir açıklama yapan Tekgıda İş Sendikası Başkanı Can Murat Yenisöz, "Krizin bizleri teğet geçtiği doğru değil" dedi. Yenisöz, "Türk İş'e başlı tüm kamu çalışanları sendikaları olarak Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Bitlis'te de Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı temsil eden Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek çalışanlara verilen yüzde 4'lük zammı kesinlikle kabul etmeyeceğimizi bildireceğiz. Sayın Başkanımızın talep ettiği yüzde 10'luk zam bile bizlere yetmezken bizler kabullendik. Fakat hükümet bu oranı bizlere çok görerek yüzde 4 gibi bir rakam vermiştir. Bu nedenle işçi arkadaşlarımızla birlikte salı günü işe geç başlama eylemi yapacağımızı da basının önünde kamuoyuna duyurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
KÜRESEL KRİZ VURGUSU
Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Ak Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu da bu global kriz dönemini atlatmak için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini söyledi. Kadirioğlu, "Bilindiği gibi dünya genelinde global bir kriz var. Hükümetimiz bu krizi her kesimin en iyi bir şekilde atlatması için çalışmalar yapmaktadır. Tabi bunun diğer bir yönü de var. Sizlerde çocuklarınıza bir ekmek götürmek için mücadele etmek zorundasınız. Vermiş olduğunuz emeğinizin karşılığını bir şekilde almak istiyorsunuz. Bunu da saygıyla karşılıyoruz. Aslında istenilen ve verilen zam arasında büyük bir uçurum yok. Sonuçta iki tarafında kabulleneceği bir oranda anlaşma sağlanacaktır. Hükümetimizin vermiş olduğu fedakarlıklar da vardır. İşverenlere işçi çıkarmamaları yönünde her türlü desteği vermişlerdir. Bizim için şimdilik en önemli şeylerden biri istihdamdır. İstihdam için yöneticilerimiz ciddi bir efor sarf etmektedirler. Bir kişinin işbaşı yapması bizleri her zaman sevindirmiştir. Bu kriz döneminde sizlere de büyük fedakarlıklar düşmektedir. Çünkü bu kriz sadece işçilerimizi değil, tüm insanlarımızı zor durumda bırakmıştır. Bizlerin amacı krizden en az nasıl etkilenirizin hesaplarını yapmaktır. Umarım sizlerde hak ettiğiniz şekilde iyi bir zam oranı alırsınız" şeklinde sözlerini tamamladı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Telekom personeline yangın eğitimi
Türk Telekom Erzurum İl Müdürlüğü’nde görev yapan personel, muhtemel ...
Asansör denetiminde belediye MMO işbirliği
Palandöken ilçesinde, asansörlerin denetim ve kontrolünü bundan sonra ...
Yakutiye, tarih turizmine yoğunlaşacak
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ...
 
Hırsızlık çetesi çökertildi
Erzurum'da, üç ayrı ilde hırsızlık yaptıkları iddia edilen 8 kişi, yakalandı.
Esnaf kendini ‘fonluyor’..!
GHA/Küresel ekonomik krizin neden olduğu durgunluk, nakit sıkıntısı çeken ...
Solakzade’yi rahmetle anıyoruz
Samet ÖZÜNAL/Önemli gün ve haftalar bağlamında “3 Temmuz” tarihi, Erzurum ...
 
“Mehmet Nusret”i unutmayacağız.
Samet ÖZÜNAL/Tarihçe-yi Erzurum, diğer adıyla Tarihçe-yi Nusret’i yazarak ...
Kentsel dönüşümün maliyeti yüksek
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, ciddi maliyetler getiren harabeye dönüşmüş ...
Olur’da örnek işbirliği
Olur ilçesinde, mülki idare ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva