ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘Oyuncularımı tebrik ederim’
Kutlu: ‘Oyuncularımı tebrik ederim’
Koşukavak: ’10 kişi oynamak kolay değil’
Koşukavak: ’10 kişi oynamak kolay değil’
Erzurumspor zor da olsa kazandı!
Erzurumspor zor da olsa kazandı!
Tunç esnafın konuğu oldu
Tunç esnafın konuğu oldu
40 yıl sonra yeniden..
40 yıl sonra yeniden..
HABERLER>GUNCEL
2 Temmuz 2009 Perşembe - 05:26

Esnaf kendini ‘fonluyor’..!

GHA/Küresel ekonomik krizin neden olduğu durgunluk, nakit sıkıntısı çeken esnafı ilginç yollara yönlendirmeye başladı. Erzurum’da, post cihazı bulunan çok sayıda esnafın, sıcak para ihtiyacını karşılayabilmek için kredi kartlarıyla kendi mağazalarından alışveriş yaptıkları bildirildi.

Esnaf kendini ‘fonluyor’..!

 Türk Ekonomi Bankası (TEB) Erzurum Şube Müdürü Özcan Özgödek, “Erzurum’daki esnaf, nakit sıkıntısını aşabilmek için artık kredi kartıyla kendi işyerinden alışveriş yapmaya başladı.” dedi.
ESNAF KENDİ KREDİ KARTIYLA KENDİNİ FONLUYOR
Küresel ekonomik krizin neden olduğu durgunluk, nakit sıkıntısı çeken esnafı ilginç yollara yönlendirmeye başladı. Erzurum’da, post cihazı bulunan çok sayıda esnafın, sıcak para ihtiyacını karşılayabilmek için kredi kartlarıyla kendi mağazalarından alışveriş yaptıkları bildirildi. Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Erzurum Şube Müdürü Özcan Özgödek, “Erzurum esnafı artık kendi kendini fonlamaya başladı.” diyerek, piyasada ihtiyaç duyulan nakit sıkıntısını gözler önüne serdi. Kriz nedeniyle piyasada sirküle halde bulunan sıcak para miktarının düştüğüne dikkati çeken Özgödek, vatandaşın, artık eskisi kadar alışveriş yapmadığını ifade etti. İş hacmi düşen esnafın, bu nedenle başta kredi borçları olmak üzere çek ve senet gibi ödemelerde problem yaşadığını vurgulayan Şube Müdürü Özgödek, “Satış yapamayan ve para kazanamayan esnaf, artık nakit ihtiyacını kendi bulduğu yöntemle temin etmeye çalışıyor. Esnaf, kendine ait kredi kartıyla, kendi mağazasından alışveriş yapıyor. Bir başka deyişle, post cihazıyla kredi kullanıyor.” diye konuştu.
KREDİ KARTLARI EN FAZLA NAKİT PARA ÇEKİMİNDE KULLANILIYOR
Nakit sıkıntısının sadece esnafta olmadığını ve aynı problemi vatandaşların da yaşadığını kaydeden TEB Erzurum Şube Müdürü Özcan Özgödek, Erzurum’da bu yüzden kredi kartlarının genellikle nakit para çekiminde kullanıldığını tespit ettiklerini ifade etti. Erzurum’da, kredi kartlarının alışverişten ziyade, nakit para temin edebilmek için kullanıldığını vurgulayan Özgödek, geri ödemesi yapılamayan borçlar yüzünden de, çoğu kart hamilinin yasal takip altına girdiğini dile getirdi.
ÇÖZÜM “POST’TA”
Çeşitli şekillerde kullanılan kredilerin geri ödemeleri konusunda yaşanan problemlerin, kredi kartlarıyla ilgili olarak yürütülen yeniden yapılandırma çalışmalarıyla azaltılacağını belirten Özgödek, “Hükümetin bu yönde bir çalışmasının olduğunu biliyoruz. Gerçi böyle bir düzenleme, zaten bankacılık sisteminin düşündüğü bir düzenlemeydi. Adımı hükümetin atmış olması, bankaların da işine geldi. Yeni düzenlemeyle geri ödeme konusunda problemi bulunan kart hamili vatandaşlarımız, rahat bir nefes almış olacak. Yine yeni düzenleme kapsamında artık dileyen herkes kredi kartı alamayacak, bankalar da, her önüne gelene kredi kartı veremeyecek.” dedi.  
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürhan Özorhan 2 Temmuz 2009 Perşembe 13:43

Agaların ırgatlarının karnını doyurduğu görülmüş bir olay değildir.Bu dünde öyle idi bugünde ayni değilmi.Cemaatleşen toplum,şeyhin,şıh'hın,türeyen yeni babaların,enbaşta ABD de yaşayan,ılımlı islam ilahı,cemaat agası(pardon hocaefendi)nin,bakım ve onarımı üslenmekten nefes alamıyor,almazda çünkü görevi ırgatlık etmektir.İktidarda olanlar İşçiyi,köylüyü,emekliyi,memuru,kümesteki tavuk gibi yemleyen çiflik ağası değilmi? Ben varsam bunları alırsın,yoksa aç kalırsın diyenler ABD ve AB yanlısı siyasi baronlar,inananlar ise teneke bidon kafalı,uyuyan dadaşlar değilmi.?Ekonomiyi döndürmenin yolu,üretim ve halkın cebine para koymaktan geçer.Bunuda bu siyasi dinazorlardan beklemek hayelden öteye gidemez.Gönülleri ve kulakları ABD,AB nin cebinde olanlar,ezan sesi yerine çan sesini terçih edenler,ruhban okulunu açmak isteyenlerde kendi kendilerini fonlamıyorlarmı.?Zülfü yare fazla dokundum,ülkü ile mutlu ve umutlu kalmanız dileklerimle,Antalya'dan selam ve saygılarımla.

Yorumu oyla      6      4  
ALİ DİKEÇ 2 Temmuz 2009 Perşembe 12:05

BEN YAZIYORUM OKUYAN YOK ! ESNAFA KREDİ TEŞVİK VERMESİN HÜKÜMET , İŞÇİYE , MEMURA , EMEKLİYE , ASGARİ ÜCRETLİYE VERSİN ONLARDA ESNAFTAN ALIŞ VERİŞ YAPSIN ESNAFIN TÜCCARIN YÜZÜ GÜLSÜN EKONOMİ DÖNSÜN BUNUN İZAHI BU .

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Solakzade’yi rahmetle anıyoruz
Samet ÖZÜNAL/Önemli gün ve haftalar bağlamında “3 Temmuz” tarihi, Erzurum ...
“Mehmet Nusret”i unutmayacağız.
Samet ÖZÜNAL/Tarihçe-yi Erzurum, diğer adıyla Tarihçe-yi Nusret’i yazarak ...
Kentsel dönüşümün maliyeti yüksek
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, ciddi maliyetler getiren harabeye dönüşmüş ...
 
Olur’da örnek işbirliği
Olur ilçesinde, mülki idare ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ...
Sekiz yıllık rüya gerçek oldu
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in, Erzurum’un da Yapı Denetim ...
Palandöken’de işçilere süt desteği
Erzurum’un Palandöken ilçesinde belediyede çalışan işçiler güne süt içerek başlayacak.
 
Restorasyon karmaşası
GHA/Ödenek yokluğu yüzünden restorasyon çalışmaları yarım kalan ve ibadete ...
Afetzedelerin yüzü gülmüyor
Aşkale ilçesine bağlı Koşapınar köyünde 20 aile, 1989'da meydana gelen ...
Kasımpaşa'ya köprülü kavşak
Erzurum, yeni bir köprülü kavşağa daha kavuşuyor. Aziziye, Mecidiye, İpekyolu, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
İşini İyi Yapmanın Ödülü: Balıkçı Esendal
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yabancı dil öğrenirken işgüzarlık yapanlar
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Tengricilik mi? Hadi oradan!
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Vaziyet: Kötü değil çok kötü
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva