ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
1 Kasım 2011 Salı - 07:37

Türk Medya Platformu kuruldu

Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Toplulukları 2. Medya Forumu, 28 Ekim tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı. Türk Cumhuriyetleri'nin yanı sıra Başkortostan, Tataristan, Hakasya, Saha (Yakut), Tuva, Kabardin-Balkar, Karaçay-Çerkes, Gagauz, Kırım, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Irak ve Batı Trakya'da yaşayan Türk topluluklarından medya temsilcilerinin katıldığı forumun açılış konuşmasını Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amaşov yaptı.

Türk Medya Platformu kuruldu

 (İHA) - Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Toplulukları 2. Medya Forumu, 28 Ekim tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı. Türk Cumhuriyetleri'nin yanı sıra Başkortostan, Tataristan, Hakasya, Saha (Yakut), Tuva, Kabardin-Balkar, Karaçay-Çerkes, Gagauz, Kırım, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Irak ve Batı Trakya'da yaşayan Türk topluluklarından medya temsilcilerinin katıldığı forumun açılış konuşmasını Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amaşov yaptı. Amaşov, ilki Ankara'da 21-22 Aralık 2010 tarihinde düzenlenen forumdan sonra yapılan çalışmalara değinerek, forumun amacı doğrultusunda oluşan birlikteliği genişleterek kısa zamanda çok yol aldıklarını kaydetti.
AMAŞOV’UN SUNUMU
Türk topluluklarından temsilcilerin de foruma katılmalarını sağladıklarını vurgulayan Amaşov, forumun başarılı olmasını ve istenilen hedeflere ulaşmasını temenni etti. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü (BYEGM) Murat Karakaya ise açılışta yaptığı konuşmada, Türk devletleri ve toplulukları arasında dünyada eşine az rastlanan ''kardeşlik ve dostluk'' duyguları olduğunu dile getirerek, ''Bu forumlar çok daha sıcak, dostane ve karşılıklı yardıma dayalı ilişkilerin
tesisine vesile olacaktır. Türk Cumhuriyetleri arasında dostane ilişkilerin daha da gelişmesi, süreklilik kazanması ve gelecek kuşaklara aktarılması hususunda medyaya önemli görevler düşmektedir. Bu düşünceden hareketle medya alanında işbirliği yollarının geliştirilmesi adına yaptığımız çalışmaların çok önemli işlevi olacağına inanıyorum'' dedi.
TÜRK DÜNYASI TEK YÜREK
İkincisi düzenlenen foruma ev sahipliği yaptıkları ve Türk topluluklarını da davet ederek çalışmaları daha da genişlettikleri için Azerbaycanlı meslektaşlarına teşekkür eden Karakaya, foruma olan inancının yüksek seviyede olduğunu belirterek, "Forumun sadece Türk Cumhuriyetleri arasında değil, tüm Türk toplulukları arasında işbirliği ve kardeşlik ortamının geliştirilmesine, ayrıca bölge ve dünya barışına katkıda bulunacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.
KARAKAYA PLATFORM HAKKINDA BİLGİ VERDİ
17 Ekim 2011 tarihinde Ankara'da yapılan ''Türk Medya Platformu Çalışma Grubu'' toplantısı hakkında da bilgi veren Karakaya, bu toplantıya Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Türkmenistan ve Irak Türkmenlerinden seçkin medya mensuplarının katıldığını, merkezi Ankara'da olacak ''Türk Medya Platformu'' kurulması yönünde karar alındığını ve platformun deklarasyonunun Bakü'ye bırakıldığını söyledi. Karakaya, Türk Medya Platformu çatısı altında Türkçe konuşan ülkeler ve Türk toplulukları medyasının bir araya gelebileceğini, sorunlarını tartışabileceğini ve bir ağ oluşturabileceklerini dile getirerek, bu adımın çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.
TÜRK MEDYA PLATFORMU KURULDU
Ankara'da yapılan Türk Dünyası Medya Platformu Çalışma Gurubu toplantısında alınan karar çerçevesinde "Türk Medya Platformu"nun kurulduğu Bakü Forumu'nda ilan edildi. Platform, toplantıya katılanların alkışlarıyla faaliyetlerine başladı. Türk Medya Platformu'nun merkezi Ankara olarak belirlendi. Platformun dönem başkanlığına Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amaşov seçildi. Platformun genel sekreterliği ise daimi olarak Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne verildi.
KARAKAYA İLK GENEL SEKRETER
BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, Türk Medya Platformu'nun ilk genel sekreteri oldu.
Türk Medya Platformu; Ülke ve Topluluk Medya Komitesi, Platform Koordinasyon Kurulu, başkan ve genel sekreterden oluşuyor. Ülke ve Topluluk Medya Komitesi; o ülkedeki veya topluluktaki platform üyeleri arasından oy çokluğu ile seçilecek. Medya Komitesi en az üç, en fazla dokuz üyeden oluşacak. Komite üyeliği ve başkan üç yılda bir yapılacak seçimle belirlenecek.
Platform Koordinasyon Kurulu ise; başkan, genel sekreter ve Ülke ve Topluluk Medya Komite başkanlarından oluşacak. Başkan; Platform Koordinasyon Kurulu tarafından dönüşümlü olarak üyeler arasından seçilecek. Başkan platformu temsil edecek, genel sekreter platformun idari yönetiminden sorumlu olacak.

 
Karatecilerden milli gösteri
 
Bayram Türkiye ile aynı gün kutlanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabe Örtüsü törenle teslim edildi
Geleneksel olarak her yıl yapılan Kabe örtüsü (Kisve) değişimi bu yıl ...
‘Türkiye’nin yüreği Van için atıyor’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Habertürk Televizyonunda ...
‘Umutsuzluk daha çok yıkıma yol açar ‘
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez TRT’nin canlı yayınına katıldı.
 
1939 depreminin acısı hala hissediliyor
Türkiye'de deprem denince ilk akla gelen şehirlerden biri olan Erzincan'ın ...
Yılda ortalama 20 bin defa sallanıyoruz
Türkiye'de 1 Ocak-31 Aralık 2010 tarihleri arasında 18 bin 875 adet deprem ...
Van depremine bilimsel yaklaşım
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Sismoloji Anabilim ...
 
‘Gün, kardeşliğimizi gösterme günüdür’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sadece şehitlere değil, ...
Şahin’den milli birlik mesajı
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ...
“Rabbim kalbinize sekinet versin”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva