Kars'ın Digor ilçesinde Kaymakam Serkan Şeker öncülüğünde kurulan ve köylerin de içinde bulunduğu ilköğretim okullarındaki 28 öğrenciden oluşan Türk Halk Müziği (THM) Gönül Korosu iki gündür verdiği konserlerle büyük beğeni topladı.
KAYMAKAM ŞEKER İLÇE’NİN VİZYONUNU DEĞİŞTİRDİ
Digor Kaymakamı Serkan Şeker göreve başlamasının üzerinden birkaç ay geçmesine rağmen önemli atılımlar gösterdi. Kaymakam Şeker göreve başlamasıyla birlikte makam koltuğunda oturmayı değil köyleri gezip ilçe halkını tanımayı tercih etti. İlçenin coğrafi yapısından ekonomik şartlarına, geçim koşullarından eğitim durumuna kadar onlarca temel konu üzerinde çalışma yaptı. Eğitim seviyesinin üst sıralara çıkarılması için de çaba harcayan Şeker, sosyal ve kültürel etkinliklere de ağırlık vermeye başladı. Müzik
alanında önemli bir insan kaynağını barındıran Digor'da işe okullardan başlandı. Kaymakam Serkan Şeker öncülüğünde, müzik öğretmenleri Ahmet Belen, Burcu Sarıkaya ve Nurcan Çakmak bir ayı aşkın süre çalıştılar. 6 bin 200 öğrenci arasından 28 ilköğretim okulu öğrencisinden oluşan bir THM Gönül Korusu inşa edildi.
TRT ERZURUM RADYOSU’NDAN DESTEK
Digor THM Gönül Korusu'nun şefliğini TRT Erzurum Radyosu Ses Sanatçısı Mehmet Çalmaşar, sanat danışmanlığını ise TRT Ankara Radyosu Ses ve Saz Sanatçısı Nurullah Akçayır yapıyor. Koroya sazları ile TRT Erzurum Radyosu'nun saz sanatçıları eşlik ediyor. Digor THM Gönül Korusu ilk olarak 24 Kasım 2008 Öğretmenler Günü'nde Kars Valiliği tarafından organize edilen kutlama programında, ikinci olarak da Digor ilçesinde sahne aldı. Koronun yurt içinde 15 noktada, yurt dışında ise Azerbaycan Bakü ve Gürcistan
Tiflis'te konser verecek. Konser programı ise önümüzdeki günlerde tam liste olarak kamuoyuna duyurulacak.
KAYMAKAMLIĞA TEBRİK YAĞIYOR
Konserlerin ardından Digor Kaymakamlığı'na tebrik telefonlarını yağdı. Büyük beğeni toplayan konserlerin zaman zaman tekrarlanmasını isteyen vatandaşlar Digorlu öğrencilerden oluşan THM Gönül Korosu'ndan çok etkilendiklerini belirttiler.
Tebriklerden memnun kalan Kaymakam Şeker, "Müzik, insanoğlu tarih sahnesine çıkışından bu yana sevginin, hasretin, kavuşmanın, mutluluğun, hüznün, umudun dili olmuştur. Türk müzik tarihi, müzik sanatının sanatkar ve başyapıtları ile doludur. Anadolu'nun bereketli ve güzide parçası olan Digor ilçesinin, türkü çığırmada da mütevazi ilçe olduğunu gördüm. Keşfedilmeyi bekleyen cevherlerle dolu bir ilçe. Bu yüzden de harekete geçtik" dedi.
THM Gönül Korosu'nun bir sanat okulu gibi hizmet vereceğini de ifade eden Şeker, "Bu projenin özel amacı, yarının sanat dünyasına büyük sanatkarlar kazandırmak, genel amacı ise, ilçenin çeşitli sorunlarına karşı bir sanat politikası geliştirmektir" diye konuştu.
Şeker ayrıca, "Her şeyden önce Digor THM Gönül Korusu bir sanat merkezi gibi hizmet verecektir. Digorlu öğrenciler, Türk Halk Müziği'nin yaşayan en büyük seslerinden Mehmet Çalmaşar'ın engin tecrübe ve birikimi ile yarının sanat dünyasına hazırlanacaklar. Digorlu öğrenciler, birikimleri, kabiliyetleri ve sağlam kişilikleri ile Türk Halk Müziği'nin geleceğimiz tarihinde yerlerini alacaktır. Bu proje vesilesi ile Digor ilçesinde mevcut sorunlara karşı esaslı bir kültür ve sanat politikası geliştirilmiş
olacaktır" şeklinde konuştu.