ERZURUMLUNUN BEYAZ ETE İLGİSİ ARTTI
“Vatandaşın evinde halen daha Kurban Bayramı’ndan kalan etler var. Bu nedenle özellikle tavuk ve piliç satışları son bir aydır tavan yapıyor” diyen Selim Mollaoğulları isimli esnaf, bu hareketliliğin bir ay daha böyle devam edeceğini kaydetti. Kırmızı et fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle her dönem ilgi gören beyaz etin, diğer şehirlere göre Erzurum’da çok daha ez tüketilmesinden yakından Mollaoğulları, “Bizimle aynı işi yapan meslektaşlarımız diğer şehirlerde yılın her dönemini bu hareketlilik içerisinde geçiriyor. Ancak bizde durum tam tersi oluyor. Hareketlilik, Kurban Bayramı sonrasında en fazla iki ay sürüyor. Ondan sonra satışlar yeniden durağanlaşıyor” diye konuştu.
SAHTE ÜRETİMLERE DİKKAT
Son günlerde piyasada piliç bayilerinin zarar ettiği ve binlerce pilicin ziyan olduğu yönünde söylentilerin dolaştığını anlatan Mollaoğulları, “Bu söylentileri duyan ve inanan bazı vatandaşlar, satış fiyatlarına çoğu kez itiraz ediyorlar. Bize ‘hem zarar ediyorsunuz, hem yüksek fiyatlardan tavuk satıyorsunuz’ diyorlar. Halbuki böyle bir durum yok” şeklinde konuştu.
MALİYET SORUNU
Çoğu esnaf gibi, piliç bayilerinin de maliyetleri karşılama konusunda sıkıntı çektiklerini, bunun da Erzurum şartlarında normal bir durum olduğuna vurgu yapan Selim Mollaoğulları, “işlerimiz normalde olması gerekenin çok altında seyrediyor. Hepimizin işyerinin bir gideri var, karşılamakta güçlük çekiyoruz. Ama bir şekilde çarkımızı döndürmeye çalışıyoruz. Zarar falan ettiğimiz yok. Şu anda tavuk etinin kilosunu 3,75TL’den satıyoruz. Yaz mevsimine göre fiyatlar da talebe bağlı olarak yükselebilir. Ama şimdilik piyasa genellikle böyle” dedi.