ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
371 gıda işletmesi denetlendi
371 gıda işletmesi denetlendi
Çiftçi, Milli takımın başarısını paylaştı
Çiftçi, Milli takımın başarısını paylaştı
 Bayburt yolunda trafik kazası: 1 ölü
 Bayburt yolunda trafik kazası: 1 ölü
Finalin adı: Türkiye-Özbekistan
Finalin adı: Türkiye-Özbekistan
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyüttü
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyüttü
HABERLER>GUNCEL
23 Haziran 2009 Salı - 06:26

Gaziye hakarete sefer cezası

Erzurum'da Gazi kartıyla ücretsiz binmek istediği toplu taşıma aracının şoförü tarafından hakarete maruz kalan vatandaşın şikayeti üzerine otobüs şoförüne 15 gün boyunca sefere çıkmama cezası verildi.

Gaziye hakarete sefer cezası

GAZİLİK KARTINI GÖSTERDİ, HAKARET GÖRDÜ
2005 yılında Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde vatani görevini yaparken, askeri kamyonun damper kısmından düşerek ağır yaralanan 24 yaşındaki Erdal Çobanoğlu, kafatası parçalandığı için 2 yıl boyunca tam 4 kez ameliyat geçirdi ve kendisine gazilik unvanı verildi. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin kantinini işleterek geçimini sürdüren genç gazi, şehir içi otobüslere ücretsiz binmesi için kendisine verilen 'gazi kartı' ile yolculuk yapmak isterken, otobüs şoförünün sözlü tacizine maruz kaldı.
BÜYÜKŞEHİR’e ŞİKAYET
22 Mayıs günü işyerine gitmek için üniversite hattında yolcu taşımacılığı yapan Engin K. yönetimindeki 25 FR 722 plakalı özel halk otobüsüne binen Çobanoğlu, sürücünün "Sen nasıl gazisin. Her yerin sağlam. Böyle gazi olunur mu? Senin neren gazi? Yalandan bir kart alıyorsunuz, her yere para veriyorsunuz, otobüse gelince beleş" sözleriyle karşılaştı. Otobüste bulunan diğer yolcular karşısında rencide edildiğini düşünen Gazi Erdal Çobanoğlu, bir durak sonra otobüsten indi. Otobüs şoförünün hakaretlerinigururuna yediremeyen genç gazi, durumu Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile bildirdi.
DERNEK’TEN SÜRÜCÜYE CEZA
Gazinin şikayet dilekçesini inceleyen Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Müdürlüğü, otobüs şoförüne ceza verilmesi istemiyle, dilekçeyi Özel Halk Otobüsleri Derneği'ne havale etti. Başvuruyu inceleyen ve otobüs şoförü Engin K.'nin savunmasını alan Dernek yönetimi, gaziye hakaret edildiğine kanaat getirdi ve dernek üyesi şoföre ve aracına 15 gün boyunca sefere çıkmama cezası verdi.
GAZİLER BAŞTACIMIZ
Özel Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Ömer Ata, gazilere devlet tarafından toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanma hakkı tanındığını belirterek, "Gazi arkadaşımızın da bu imkandan yararlanma hakkı var. Şoförlerimiz de bu uygulamayı yürütmek zorunda. Dernek üyesi bir şoförümüzün gazimize hakaret ettiğini, konuyu inceleyince biz de tespit ettik. Yönetim Kurulunu hemen topladık ve aracını 15 gün bağlama kararı aldık" dedi.
Hakarete maruz kalan Gazi Erdal Çobanoğlu ise kendisini herkesin içerisinde rencide ettiği için kızgın olduğu otobüs şoförü Engin K.'ye verilen cezayla bir nebze de olsa yüreğinin hafiflediğini söyledi. Genç gazi, "Bana Gazilik unvanını devlet verdi. Tek amacım devletin sunduğu imkanlardan yararlanmaktı. 2 yıl boyunca çok ağır tedavi gördüm. Mucize eseri hayatta kaldım. Şoför arkadaş ücretsiz bindiğim için bana hakaret etti. 'Sen nasıl gazisin. Her yerin sapa sağlam' diyerek aşağılamaya çalıştı. Ben de
benim gibi gazi ve şehit yakını kişilerin bu tür hakaretlere maruz kalmasının önüne geçmek için vatandaşlık görevimi yapıp şikayetçi oldum. Gerekenin yapıldığı için de memnunum" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fatih 27 Haziran 2009 Cumartesi 10:29

kardeşim ne sefer cezası, bu adamın elinden minibüs hattı filan neyse hepsi iptal edilmeli. git o terbiyesize araştır, bu vatan için kılını kıpırdatmaz. vatana can verme noktasına gğelmişlere kimki terbiyesizlik ediyor, gereken en ağır ceza verilsin. Hıyanitin çapı giderek büyür yoksa.

Yorumu oyla      6      4  
dadasım 27 Haziran 2009 Cumartesi 09:16

düsünmeden konusmayalım asıl böyle konusanlara egitim verilmesi gerekir o otobüsün şoforü ve mavini askerlik yapmamısmı.o gazi eger vatan sever olsaydı 1 lira ya sebep insanların ekmegiyle oynamazdı.oky

Yorumu oyla      6      4  
SEMRA DİNDAROĞLU 24 Haziran 2009 Çarşamba 09:08

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan kaptanlarımızın kesinlikle mesleki eğitime tabii tutulması gerekli..İnsan hayatından daha önemli hiçbir şeyin olmadığı vurgulanarak anlatılmalı...Gazi kardeşimize saygısızlık yapan o kişiyi de kınıyorum bugün birazcık daha rahat nefes alabiliyorsak bilin ki kahraman Türk Askeri sayesidedir...

Yorumu oyla      6      4  
TALAT dündar dundar@haqcettepe.edu.tr 23 Haziran 2009 Salı 18:25

Gazimize hakaret eden kişiyi kınıyorum keşke yasalar mümkün olsa bu tip insanları çatışma alanlarına götürüp oralarda ki ortamı ah bir tatdırsa idik . daha evvelce yazdığım yorumlar da dolmuş ve münibüs sürücü ve biletcilerini meslek içi eğitimime mutlaka alınmalıdır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Markalaşmada kriz yok..
Türk Patent Enstitüsü (TPE) Mayıs ayı tescil edilen marka verilerini açıkladı. ...
TÖSYÖV, yatırımcıları bilgilendirecek
Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve ...
Ege’ye damga vuran Dadaş
Samet ÖZÜNAL/Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinde, Erzurumlu devlet adamları, ...
 
Erzurumlu Hafız Dünya birincisi oldu
Rusya'nın başkenti Moskova'da geleneksel olarak düzenlenen ve 10. yılını ...
Vali'den ağlatan veda
Kırşehir’e atanan Kars Valisi Erden, eşi Fatma Yeşim Erden'le birlikte ...
Kimin başına bela olurlar, bilinmez..
Erzurum'da çocuklar hayatlarını tehlikeye atma pahasına, düğün konvoylarından ...
 
Göçte rakibimiz yok..
Erzurum’dan 2007-2008 yılları döneminde 43 bin 585 kişi göç ederken, 18 ...
Akdağ’dan Birlik mesajı
Sağlık Bakanı Akdağ, anadili ve dini ne olursa olsun herkes ile kardeş ...
Babalar Gününüz Kutlu Olsun
''En son teftişine çıkana değin/ Koştururken ardından o uçmaktaki devin/ Daha ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Tarihte Birlik ve Kardeşlik: 3 Ekim 2009
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Erzurum'dan Semerkant'a Uzanan Yol
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yabancı dil öğrenirken işgüzarlık yapanlar
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva