Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler, kültürel etkinliklerde de bulunuyor. Bölüm öğrencileri tarafından kurulan Tarih Kulübü, sosyal ve kültürel etkinlikleri geliştirmek amacıyla Tuğra isimli bir dergi çıkardı.
TUĞRA DERGİSİ İLGİ TOPLADI
İmtiyaz Sahipliği’ni Tarih Bölümü Arş. Gör. Coşkun Erdoğan’ın yaptığı Tuğra Dergisi’nin, Yazı İşleri Müdürlüğü görevini ise, Arş. Gör. Yavuz Günaşdı yürütüyor. Bölüm öğrencilerinden Elif Pervan’ın Genel Yayın Yönetmenlığı’ni yaptığı dergide, Yayın Kurulu ise, Muhammed Yıldız başkanlığındaki Tarih Kulübü öğrencilerinden oluşuyor.
TÜRK VE DÜNYA TARİHİ
Dergide, tarihin en eski kanunlarından biri olan Hammurabi’den Orta Asya’daki Türk Piramitlerine, Sultan Abdülhamid’ten Tekalif-i Milliye Emirlerine, Göbeklitepe Höyüğü’nden Cirit sporuna varıncaya kadar çeşitli konu başlıklarına yer veriliyor. Edebiyat ve kültürel içerikli konuların da işlendiği dergide, müzik ve bilmece-bulmaca bölümleri de bulunuyor.
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi ve aynı zamanda Tarih Kulübü Başkanı olan Muhammet Yıldız, Tuğra dergisini çıkarmaktaki amaçlarının, hem kitaplıklara kültürel bir katkı sunmak, hem de bölüm öğrencileri arasında sorumluluk paylaşımı bilincini yaymak olduğunu söyledi.
TARİHİ DERGİYLE AYDINLATACAKLAR
Muhammet Yıldız, “Öğrenci Temsilcisi olarak, bölümümüzde yapmış olduğumuz sosyal ve kültürel etkinlikleri geliştirip, birlik ve beraberliğimizi sağlamak en temel amacımızdır. Bu anlayışla çalışarak, bölüm hocalarımız ve öğrencilerimiz arasındaki samimi ilişkileri güçlendirme görevini üstlendik. Sahiplendiğimiz misyonumuzu daha verimli bir şekilde yürütmeyi hedefliyoruz. Bu dergiyle de, amacımıza uygun hareket edip, tarih bölümü örgencilerinin vizyonunu geliştirmek en büyük gayemiz olacaktır” dedi.
ATATÜRK GENÇLİĞİNİN HEDEFLERİ
Derginin Yayın Kurulu öğrencilerinden Gül Varol ise, eğitimin, bir milleti, hür, bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal toplum halinde yaşattığı gibi, eğitimsizliğin de, bir milleti esaret ve sefalete terk etmekle eşdeğer olduğunu belirtti. Varol, “Atatürk gençliği olarak üzerimize düşe görev, özümüzü teşkil eden inançlarımızı, örf, adet ve geleneklerimizi; yani milletimizi, Türklüğümüzü muhafaza ederek, ülkemizi çağımızın en ileri seviyesine ulaştıracak bilim ve teknik eğitimi almaktır. Bu dergi de, bu bilincin herkeste oluşmasını sağlama yolunda kendi çapımızda attığımız bir adımdır.” diye konuştu.