ERMENİ ÇETECİLERİNİN ZULMÜ
Doç. Dr. Kürkçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermeni çetelerinin 1918 yılının mart ayında Aşkale ilçesine bağlı Merdiven, Tazegül, Abdalcık ve Karabıyık köylerinde esir aldığı Türkleri Cinis köyüne getirdiğini belirterek, ''Ermeni çetecileri bugün adı Ortabahçe olan Cinis köyündekilerle birlikte toplam 587'ü Türkü cami avlusu ve Şükrü Efendi Konağı'nda katletti'' dedi.
Katledilen Türklerin naaşlarının 1970 yılında köylüler tarafından çıkarılarak toplu mezara gömüldüğünü bildiren Kürkçüoğlu, ''Araştırma merkezi olarak Aşkale Kaymakamlığı ve Aşkale Belediyesi ile yaptığımız iş birliği sonucu toplu mezarın bulunduğu alana 2003 yılında Cinis şehitliği anıtını yaptırdık'' diye konuştu.
Şehitliğin bulunduğu bölgeye yine kaymakamlık ve belediyenin iş birliğiyle kütüphane kurma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Erol Kürkçüoğlu, şunları söyledi:
''Araştırma kütüphanesi olarak hizmet verecek kütüphanemizde Türk-Ermeni ilişkilerini konu alan kitap ve makaleler yer alacak. Yerli ve yabancı yazarlar tarafından kaleme alınan eserleri bu kütüphanede araştırmacıların hizmetine sunacağız. Kütüphanede arşiv belgeleri de bulunacak.''
SOYKIRIM İDDİALARI
ABD Temsilciler Meclisi'nde dört kongre üyesinin birkaç hafta içinde sunulmak üzere 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını destekleyen bir tasarının taslağını hazırladığı ve imzalı destek arayışını başladığı yönünde haberlerin medyada yer aldığını hatırlatan Kürkçüoğlu, ''Diaspora her 24 Nisan öncesi oynadığı oyunu tekrar sahneliyor. Türkiye bu konuda dikkatli olmalı'' dedi.
TARİHİMİZDE SOYKIRIM LEKESİ YOKTUR
ABD Başkanı Barack Obama'nın ve Temsilciler Meclisi üyelerinin soykırım iddialarına karşı kendi arşivlerini iyi incelemesi ve ona göre karar vermesi gerektiğini vurgulayan Kürkçüoğlu, şöyle konuştu: ''Türk milletinin tarihinde soykırım yoktur. Ermeni söylemleri yalan ve iftiralar üzerine kuruluyken asıl 1918 yılının ocak-mart aylarında Türkler katliama uğramıştır. ABD Başkanı Barack Obama ve Temsilciler Meclisi üyeleri kendi arşivlerini iyi incelerse gerçekleri görür. 25 Mayıs 1919'da Erzurum'a gelen ABD'li General Harbord, yaptığı incelemeleri ve gerçek durumu raporlarında kaleme almıştır. ABD'li ünlü tarihçi Justin McCarty'nin Ölüm ve Sürgün adlı eserinde tüm gerçekler belgeleriyle ortaya konulmuştur. ABD'liler arşivlerini incelerse gerçek durumu görür.''