GENÇ USMED Medya ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emre Yazıcıoğlu, son zamanlarda Twitter’da başlatılan 'TAMAM' provokasyonuna sert tepki gösterdi. Tweet haritalarıyla provizyondaki oyunları anlatan Yazıcıoğlu, çarenin yerli yazılımlarla olabileceğini savundu.
Uluslararası Sosyal Medya Derneği (GENÇ USMED) Medya ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dijital İletişim Uzmanı Emre Yazıcıoğlu, son zamanlarda sosyal medya üzerinden başlatılan 'TAMAM' propagandasına karşı sert tepki gösterdi. Atılan tweetlerin çoğunlukla FETÖ örgüt mensuplarının yaşadığı ülkelerden olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, sosyal medya üzerinden başlatılan bu tür olayların halkın gerçek fikirlerini asla gösteremeyeceğini söyledi.
“BOT HESAPLARLA ALGI YÖNETİMİ”
Bu tür provokatif eylemlerle mücadelenin yerli yazılımlarla gerçekleşebileceğini savunan Yazıcıoğlu, “Son zamanlarda özellikle sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden ortaya çıkan kampanyalar sonuçları hesaplanamaz noktalara gitmektedir. Ülkemizin itibarını zedeler mahiyette gerçekleşen sosyal provokasyonların belirli bir kesimin oyunu olduğu ortadadır. Atılan tweetlerin haritalarına ulaşmak günümüzde oldukça kolay. Bu haritalara baktığımızda tweetlerin daha çok FETÖ mensuplarının yoğun olarak yaşadığı ülkelerden atıldığını ve bu durumun dünya basınına yansıması için bilgisayar programları ile oluşturulan yüz binlerce bot hesabın devreye girdiğini görmekteyiz. Dijital dünyada varlığını sürdüren bu hesapları gerçeğinden ayırmak oldukça güç. Yine bilgisayar programları ile yönetilen bu bot hesaplar email ve mobil onaylı olabiliyor. Bu hesaplar ayrıca kullanıcıları RT yapıyor, kendi tweet atıyor hatta mention (etiketleme) bile yapabiliyor. Oldukça profesyonel sistemler ve ekipler tarafından yönetilen bu hesaplar sayesinde gündem çalışması ve özellikle algı yönetimi çalışmaları yapılabiliyor. Bu konuda kesinlikle çok dikkatli olmalıyız” dedi.
“EN BÜYÜK SEÇİM VAADİ YERLİ YAZILIM OLMALIDIR”
Milli yazılımın gerekliliğine vurgu yapan Yazıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Günümüzde hayatın önemli bir parçası haline gelen sosyal medya maalesef bu tür milli durumlarda her zaman provokatif davranışlara sahne olmaktadır. Bu durumlarla mücadelenin yegane yolu milli yazılım ve platformlardır. Günün yaklaşık üçte birini geçirdiğimiz sosyal medya ve internet dünyasına hakim olabilmek için bir çağrımız var. Yerli ve milli uzmanlarımız, mühendislerimiz, yazılımcılarımız devletimizin desteği ile yerli bir yazılım oluşturması gerekir. Bunun için GENÇ USMED olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Devletin de bu yöndeki çalışmaları teşvik etmesi ve desteklemesi gerektiği kanaatindeyim. Buradan hareketle diyebilirim ki en büyük seçim vaadi yerli yazılım olmalıdır.”