ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
ETÜ projesi patent aldı
ETÜ projesi patent aldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Erzurum’da mola verecek
Erzurum’da mola verecek
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
27 Ağustos 2021 Cuma - 03:43

TÜİK İnternete erişim verilerini paylaştı

Hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre, 2021 yılında hanelerin yüzde 92’sinin evden internete erişim imkanına sahip olduğu gözlendi.

TÜİK İnternete erişim verilerini paylaştı

Hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre, 2021 yılında hanelerin yüzde 92’sinin evden internete erişim imkanına sahip olduğu gözlendi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı Hanehalkı Bilişim Teknolojileri (BT) Kullanım Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 2021 yılında hanelerin yüzde 92’sinin evden İnternete erişim imkanına sahip olduğu gözlendi. Bu oran geçen yıl yüzde 90,7 idi.
İnternet erişim imkanı olan hane oranı İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 1. Düzeye göre, en yüksek yüzde 97,1 ile TR1 İstanbul (İstanbul) olurken bu bölgeyi yüzde 94,2 ile TR5 Batı Anadolu (Ankara, Konya, Karaman) bölgesi izledi.
İNTERNET KULLANAN BİREYLERİN ORANI YÜZDE 82,6 OLDU
İnternet kullanım oranı 2021 yılında 16-74 yaş grubundaki bireylerde yüzde 82,6 oldu. Bu oran, bir önceki yıl yüzde 79,0'dı. İnternet kullanım oranı cinsiyete göre incelendiğinde; bu oranın erkeklerde yüzde 87,7 ve kadınlarda yüzde 77,5 olduğu görüldü.
Genişbant ile İnternete erişim sağlayan hanelerin oranı yüzde 92,0 oldu
Genişbant ile İnternete erişim sağlayan hanelerin oranı 2021 yılında yüzde 92,0 oldu. Buna göre hanelerin yüzde 61,9'u sabit genişbant bağlantı (ADSL, kablolu İnternet (uydunet), fiber bağlantı vb.) ile İnternete erişim sağlarken yüzde 88,5'i mobil genişbant bağlantı ile İnternete erişim sağladı. Genişbant İnternet erişim imkanına sahip hanelerin oranı bir önceki yıl yüzde 89,9'du.
İnternet kullanan bireylerin yüzde 80,5'i İnterneti düzenli kullandı
16-74 yaş grubundaki tüm bireylerin yüzde 80,5'inin, 2021 yılı ilk üç ayını kapsayan dönemde İnterneti düzenli olarak (hemen her gün veya haftada en az bir defa) kullandığı görüldü. Düzenli İnternet kullanımı bir önceki yıl yüzde 76,5'ti.
E-DEVLET HİZMETLERİNİ KULLANMA ORANI YÜZDE 58,9 OLARAK GERÇEKLEŞTİ
Özel amaçla kamu kurum ya da kuruluşları ile iletişime geçmek veya kamu hizmetlerinden yararlanmak için 2020 yılı Nisan ayı ile 2021 yılı Mart ayını kapsayan on iki aylık dönemde İnterneti kullanan bireylerin oranı yüzde 58,9 oldu. Bu oran daha önce aynı dönem için yüzde 51,5 idi. E-devlet hizmetlerini kullanım amaçları arasında, kamu kurum ya da kuruluşlarına ait web sitelerinden bilgi edinme yüzde 55,8 ile ilk sırayı aldı. Bireylerin yüzde 32,3'ü çevrimiçi form doldurduğunu bildirirken, yüzde 27,7'si resmi formları indirdiğini/yazdırdığını belirtti.
İnternet üzerinden mal veya hizmet siparişi verme ya da satın alma oranı yüzde 44,3 oldu
İnternet üzerinden özel kullanım amacıyla mal veya hizmet siparişi veren ya da satın alan 16-74 yaş grubundaki bireylerin oranı 2021 yılında yüzde 44,3 olarak gözlenirken önceki yıl yüzde 36,5 idi.
Cinsiyete göre İnternet üzerinden mal veya hizmet siparişi verme ya da satın alma oranı erkeklerde yüzde 48,3 iken kadınlarda yüzde 40,3 oldu. Bu oran, bir önceki yıl sırası ile yüzde 40,2 ve yüzde 32,7 olarak gözlenmişti.
İnternet üzerinden mal veya hizmet satın alan ya da sipariş veren bireyler mal veya hizmet satın alma ya da sipariş verme zamanlarına göre incelendiğinde yüzde 32,4'ünün son üç ay içinde (2021 yılı ilk üç ayı) alışveriş yaptığı görüldü. Bu oran geçen yılın aynı döneminde yüzde 23,9'du.
İnternetten en fazla yüzde 70,7 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar satın alındı
İnternet üzerinden 2021 yılının ilk üç ayı içerisinde mal siparişi veren ya da satın alan bireylerin yüzde 70,7'si giyim, ayakkabı ve aksesuar satın aldı. Bunu yüzde 40,8 ile lokantalardan, fast food zincirlerinden, catering şirketlerinden yapılan teslimatlar, yüzde 33,4 ile gıda ürünleri, yüzde 28,7 ile kozmetik, güzellik ve sağlık ürünleri, yüzde 27,7 ile basılı kitap, dergi, gazete ve yüzde 27,6 ile temizlik ürünleri, kişisel bakım malzemeleri takip etti. İnternet üzerinden en fazla sipariş verilen ya da satın alınan mal türleri erkeklerde; yüzde 64,1 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar, yüzde 42,7 ile lokantalardan, fast food zincirlerinden, catering şirketlerinden yapılan teslimatlar ve yüzde 33,4 ile gıda ürünleri iken kadınlarda yüzde 77,8 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar, yüzde 40,6 ile kozmetik, güzellik ve sağlık ürünleri ve yüzde 38,8 ile lokantalardan, fast food zincirlerinden, catering şirketlerinden yapılan teslimatlar oldu.
En çok satın alınan veya abone olunan dijital içerik yüzde 30,6 ile film veya dizi izleme hizmeti oldu
İnternet üzerinden özel kullanım amacıyla 2021 yılının ilk üç ayında ürün satın alan ya da sipariş veren bireyler tarafından web sitesi veya uygulamaları kullanarak en çok satın alınan veya abone olunan dijital içerik yüzde 30,6 ile film veya dizi izleme hizmeti veya indirme olurken en çok satın alınan çevrimiçi hizmet yüzde 14,4 ile ulaşım hizmeti oldu.
İnternet üzerinden özel kullanım amacıyla 2021 yılının ilk üç ayında ürün satın alan ya da sipariş verenler içinde 1-2 defa ürün sipariş eden ya da satın alan bireylerin oranı yüzde 37,2 iken bunu 10'dan fazla yapanların oranı yüzde 17,4 olarak gerçekleşti. Bu oranlar, bir önceki yılın aynı döneminde sırası ile yüzde 45,6 ve yüzde 11,2 olarak gözlenmişti.
Çevrimiçi satın almama nedeni en çok yüzde 34,8 ile ürünü yerinde görerek almayı tercih etme oldu
2021 yılı ilk üç ayı içerisinde İnternet kullanıcısı olup aynı dönemde web sitesi veya mobil uygulama üzerinden mal ya da hizmet satın almayanların satın almama/sipariş vermeme nedenleri arasında; ürünü yerinde görerek almayı tercih etme, satış yapılan dükkana bağlılık ve alışkanlıklar yüzde 34,8 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 28,8 ile son üç ayda İnternetten mal veya hizmet satın almaya gerek duyulmaması izledi.

 

 
Özvar rektörlere seslendi
 
Özhaseki: ‘Seçimler zamanında yapılacak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır Anneleri dramına bilimsel yaklaşım
Palabıyık, Diyarbakır anneleri ile ilgili bilimsel bir çalışma gerçekleştirdi. ...
Diyarbakır Anneleri dramına bilimsel yaklaşım
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kültürel ...
ATAUNİ IDEF 2021'de ziyaretçilerini ağırladı
Atatürk Üniversitesi, 17-20 Ağustos tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı ...
 
Türkiye’nin yapay zeka stratejisi belirlendi
Ulusal Yapay Zeka Stratejisi hedefleri arasında, yapay zeka alanının Gayri ...
ETÜ’den IDEF 2021’de iş birliği adımı
15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2021’i ziyaret eden Erzurum Teknik ...
Deprem haberleri son 3 yılda yüzde 148 arttı
Yapılan bir araştırmaya göre; son 3 yılda yansımada yer alan deprem haberlerinde ...
 
Erzurum’da 160 milyon yıllık fosil bulundu
Erzurum’da tarihi 160 milyon yıla dayanan fosilleşmiş ağaç kalıntıları ...
ETÜ Projesi patent aldı
Prof. Dr. Ali Fatih Yetim ile ETÜ Akademisyeni Kerem Turalıoğlu’nun geliştirdiği ...
Ermenistan’ın yeni terör örgütü: Poga
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Savaş ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kasadaki Altın Saatler
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Prof. Dr. Fatih Alper Gibi Derman Olacaksın !
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva