Ankara Radyosu'nda düzenlenen törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve TRT çalışanları katıldı. Törende bir konuşma yapan Arınç, TRT'nin büyük bir hamle içerisinde olduğunu belirterek, "TRT; kamu yayıncılığını en güzel şekliyle yapmak, bütün toplum kesimlerini ulaşmak ve Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmak için car gücüyle çalışıyor. Burada TRT'nin çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Bundan dolayı çok büyük bir kıvanç içindeyim" diye konuştu. Arınç,radyo kanallarının internetten de yayın yapacağını söyledi.
YAYINCILIKTA TEKNOLOJİK DEVRİM
Televizyon ve internetin çıkmasının ardından herkesin televizyon ve internet bağımlısı haline geldiğini belirten Arınç, "Bu işe radyo ile başladığımızı belirtebiliriz. Hepimizin çocukluğunda en çok itibar edilen şey radyo denilen aletti" dedi. Bilgiye ulaşmanın geçmişte en büyük problem olduğuna işaret eden Arınç, şunları söyledi: "Bu artık günümüzde çok basitleşti. Adeta parmaklarımızın ucuna kadar geldi. Bir bilgisayar tuşu ile dünyanın en uzak yerlerindeki bilgiye bir anda ulaşıyoruz. Bilgi kuşkusuz hayatımızı da kolaylaştırıyor. Bugün bu bahçeyi dolduran değerleri konuklarımızdan hiçbirisi bilgisayarsız yapamıyor, internetsiz, cep telefonsuz, sinemasız bir dünyayı hayal bile etmiyoruz. İletişim araçları hepimizin hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Televizyon ekranlarının açık olmadığı ev nerdeyse yok gibi. Ya da televizyonsuz bir hayat yaşayan insanların sayısı parmakla gösterilecek kadar az. Bugün hepimizin gözleri televizyondadır, internettedir. Kitle iletişim aracı dendiğinde hepimizin aklına bugün özellikle bu iki araç gelmektedir."
RADYO NOSTALJİSİ
Geçmişte herkesin hayıtında tek aracın radyo olduğunu söyleyen Arınç, kendini "radyo çağının çocuğu" olarak tanımladı. Kendi gençliğinde radyonun önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Arınç, "Artık kulaklarımız yerine gözlerimizi televizyon ekranlarına kilitledik. Televizyon en belirleyici haber, eğlence aracı oldu pek çoğumuz için. Radyoya bir nostalji aleti gibi bakıyoruz. Ancak radyo bütün bu dezavantajlarına rağmen hayatımızdan çıkmamak için teknolojik gelişmelere de karşı koyuyor. Plazmalar ve
televizyon arasından sıyrılmasını bilerek hayatımızdaki yerini koruyor. Kendisini yeniledi. Eskiden duvarımızda duran radyo artık hayatımızın içine girdi. Bilgisayar ekranlarımıza girdi" diye konuştu.
24 SAAT KESİNTİSİZ YAYIN
Radyo ile yayıncılık hayatına başlayan TRT'nin radyo yayıncılığını her zaman önemsediğini ve büyük bir ciddiyetle sürdürdüğünü belirten Arınç, TRT'nin televizyon yayıncılığında olduğu gibi radyo yayıncılığında da sürekli kendini yenilediğini ifade etti. Arınç, "TRT televizyon yayıncılığında olduğu gibi radyo yayıncılığında da lokomotif oldu. Kalitesinden hiçbir zaman taviz vermedi. Teknolojiye yatırım yaparak radyo yayıncılığını da da özel sektörün bir adım önünde yer aldı" dedi.
Arınç, TRT'nin bünyesinde bulunan radyoların 5 bölgeden 9 radyodan ve 10 kanaldan yayın yaptığını belirtti. Hizmete giren radyoların 24 saat kesintisiz yayın yapacağını söyleyen Arınç, bunların çok sevindirici gelişmeler olduğunu ifade etti.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise, TRT'nin 4 yeni radyo kanalının bugün resmen hizmete girdiğini söyledi. TRT olarak çok ciddi yatırımlar yaptıklarını anlatan Şahin, TRT'nin her zaman çağın normlarını taşıyan, teknolojiyi kullanan bir kurum olduğunu söyledi. Yeni kurulan radyoların hiçbir maliyet getirmediğini kaydeden Şahin, var olan imkanların kullanıldığını ifade etti.