ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum'da 30 STK'dan ortak bildiri
Erzurum'da 30 STK'dan ortak bildiri
Erzurum'da milli coşku
Erzurum'da milli coşku
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Erzurumlu Begüm başarısıyla gündem oldu
Erzurumlu Begüm başarısıyla gündem oldu
Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor
Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor
HABERLER>EKONOMİ
10 Şubat 2012 Cuma - 04:10

2011 finansal vizyonumuz açıklandı

BDDK 2011 dördüncü dönem İllere Göre Seçilmiş Bankacılık Sektörü Verilerini açıkladı. 62 banka şubesinin bulunduğu Erzurum’da şube başına düşen nüfusun 12 bin 404 olduğu bildirildi. FİNTÜRK Finansal Türkiye Haritası verilerine göre 2011 yılının dördüncü döneminde Erzurum’da kişi başına 3 bin 635 TL nakdi kredi, bin 128 TL tasarruf mevduatı, 89 TL takipteki alacak, 2 bin 107 TL toplam mevduat düştü.

2011 finansal vizyonumuz açıklandı

MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM GAZETESİ/ÖZEL
BDDK 2011 dördüncü dönem İllere Göre Seçilmiş Bankacılık Sektörü Verilerini açıkladı. 62 banka şubesinin bulunduğu Erzurum’da şube başına düşen nüfusun 12 bin 404 olduğu bildirildi. FİNTÜRK Finansal Türkiye Haritası verilerine göre 2011 yılının dördüncü döneminde Erzurum’da kişi başına 3 bin 635 TL nakdi kredi, bin 128 TL tasarruf mevduatı, 89 TL takipteki alacak, 2 bin 107  TL toplam mevduat düştü. 
BDDK VERİLERİ
BDDK FİN TÜRK verilerinde Ocak-Aralık 2011 döneminde Erzurum’da bankalardan kullanılan nakdi kredi miktarının 2milyar 864 milyon  TL, nakdi kredi miktarının 2  milyar 796 milyon TL, takipteki kredi alacaklarının 68.4 milyon TL, gayrinakdi kredilerin ise 392.1  milyon TL olduğu kaydedildi.
MEVDUAT
12 ayda 1 milyar 621 milyon TL toplam mevduatın gerçekleştiği Erzurum’da tasarruf mevduatının 868.1 milyon, diğer mevduatın ise 719.8 milyon TL’ye ulaştığı açıklandı. Verilere göre, Erzurum’daki tasarruf mevduatının Türk Lirası toplamı 623.1 milyon TL olurken, döviz tevdiat hesabı cinsinden mevduatın ise 244.9 milyon TL’yi bulduğu belirtildi.
KREDİ PERFORMANSI
Erzurum’da, toplam nakdi kredinin toplam mevduata oranı yüzde 176,7, toplam nakdi kredinin tasarruf mevduatına oranı yüzde 329.9, takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranı yüzde 2,39, konut kredisi performans oranı yüzde 0,78, taşıt kredisi performans oranı yüzde 2.78, diğer tüketici kredileri performans oranı yüzde 1,63 olarak gerçekleşti.
SEKTÖREL KREDİ PERFORMANSI
Diğer sektörler bazında ise gıda meşrubat ve tütün kredi performans oranı yüzde 2.79, inşaat kredi performans oranı yüzde 2,76, metal ve işlenmiş maden kredi performans oranı yüzde 0,22, finansal kuruluşlar kredi performans oranı yüzde 29.29, tekstil ve tekstil ürünleri kredi performans oranı yüzde 7,28, toptan ticaret ve komisyonculuk kredi performans oranı yüzde 4,11, turizm kredi performans oranı yüzde 1,86 ve ziraat ve balıkçılık kredi performans oranı ise yüzde 3,34 olarak gerçekleşti
BİREYSEL BANKACILIK
Erzurum’da bireysel bankacılık bazında, 2011 yılının 4’üncü döneminde 53.2 milyon TL taşıt kredisi, 276.5  milyon TL konut kredisi kullanıldı. Kredili mevduat hesabının 25.2 milyon TL olarak kaydedildiği ilde diğer tüketici kredileri tutarı ise 585.1 milyon TL olarak kaydedildi. Erzurum’da bireysel kredi kartıyla gerçekleyen kredi miktarı da 281.2 milyon TL’ye ulaştı. FİNTÜRK verilerine göre takipteki taşıt kredisi 1.5 milyon TL, takipteki konut kredisi miktarı 2.1 milyon TL, takipteki diğer tüketici kredileri de 10.1  milyon TL oldu.
DİĞER SEKTÖREL KERDİLER
BDDK FİNTÜRK 2011 dördüncü dönem verilerine göre Erzurum’da diğer sektörel kredilerin dağılımı ise şöyle şekillendi: gıda, meşrubat ve tütün 72.7 milyon TL, inşaat 71.8 milyon TL, metal ve işlenmiş maden         25.7 milyon TL, finansal kuruluşlar 1 milyon TL, tekstil ve tekstil ürünleri        14.9 milyon TL, toptan ticaret ve komisyonculuk 129.1 milyon TL, turizm 20.1 milyon TL, ziraat ve balıkçılık 265.8 milyon TL.
TAKİPTEKİ SEKTÖREL KREDİLER
2011 yılı dördüncü dönemdeki takipteki sektörel kredi dağılımı ise şöyle şekillendi: takipteki gıda meşrubat ve tütün 2 milyon TL, takipteki inşaat          2.0 milyon TL, takipteki metal ve işlenmiş maden 56 bin TL, takipteki finansal kuruluşlar 427 bin TL, takipteki tekstil ve tekstil ürünleri 1.1 milyon TL, takipteki toptan ticaret ve komisyonculuk 5.5 milyon TL, takipteki turizm 383 bin TL, takipteki ziraat ve balıkçılık 7.8 milyon TL, takipteki kredi kartları 15 milyon TL.
GAYRİNAKDİ KREDİLER
Dönemde gayri nakdi kredilerin dağılımı ise, gayrinakdi gıda, meşrubat ve tütün             4.7 milyon TL, gayrinakdi inşaat 98.7 milyon TL, gayrinakdi metal ve işlenmiş maden 12.5 milyon TL, gayrinakdi finansal kuruluşlar 976 bin TL, gayrinakdi tekstil ve tekstil ürünleri 811 bin TL, gayrinakdi toptan ticaret ve komisyonculuk 66.0 milyon TL, gayrinakdi turizm 1.8 milyon TL, gayrinakdi ziraat ve balıkçılık 2.4 milyon TL olarak şekillendi.
 
 

 
60 girişimci adayı sertifika aldı
 
Şehit Çetin dualarla uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
60 girişimci adayı sertifika aldı
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ile Erzurum Ticaret Borsası’nın ...
Sabırlı Danışman Yardımcısı alınacak
Adalet Bakanlığı bünyesinde Stratejik Geliştirme Başkanlığına "Yargı ile ...
Oltu'da 'Bal Zirvesi'
Oltu Bal Üreticileri Birliği 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. ...
 
ETB girişimciye ufuk çiziyor
Erzurum Ticaret Borsası (ETB) ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ...
KUDAKA destekleri açıklanıyor
KUDAKA tarafından teklif çağrısı yöntemi ile 7 Eylül 2011 tarihinde uygulamaya ...
Erzurum Beygi’yi ağırladı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret eden İran’ın Doğu Azerbaycan ...
 
Doğu Azerbaycan’la işbirliği
İran İslam Cumhuriyeti devriminin 33. yıl dönümü dolayısıyla İran'ın Erzurum ...
Beygi: ‘Ortak değerlerimiz var’
Bir takım temaslarda bulunmak üzere Erzurum’a gelen İran İslam Cumhuriyeti ...
Aksoy beklentilerini açıkladı
Erzurum Büro Memur Sen üyeleri Adliye Sarayı önünde basın açıklamasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva