//GÖNÜLLÜ HANIMLARIN ÖRNEK ÇABASI
Derneğin lojistik merkez binasında oluşturulan atölyede gönüllü kadınlar, ipek, saten ve şifon üzerine ebru çalışması yapıyor. Haftada iki gün ipek ve saten eşarplar üzerinde ebru çalışması yapan gönüllü kadınlar ürettikleri ürünleri ağırlıklı olarak dernek kermeslerinde satışa sunuyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'den özel sipariş de alan Deniz Feneri gönüllüsü kadınlar ipek ebru eşarbı 100, sateni ise tanesi 25 TL'den satıyor. Ebru hocası Bilge Karayılan, dünyaca ünlü ebru ustası Hikmet Barutçugil'den bir yıl süre eğitim aldığını söyledi.
Karayılan, eğitim sonunda, Deniz Feneri Derneği'nde atölye açtığını ifade etti.
//ÜRÜNLER HAYIR İÇİN PAZARLANIYOR
Öğrendiği ebru tekniğini dernek gönüllüsü kadınlar ile paylaşıp, eşarp, bohça, fular ve kravat ürettiklerini belirten Karayılan,"Türkiye'deki Deniz Fener Derneği şubeleri arasında tek ebru çalışması yapan ve bunu derneğe gelir amaçlı olarak kullanan şubeyiz. 8 gönüllü arkadaşımıza önce ebru öğrettik ardından da bu ebru ile eşarp, kravat, fular, bohça üretmeye başladık. Ebrulu ürünlerimiz özellikle başörtülerimiz yoğun ilgi gördü. Şu anda özel sipariş üzerine İstanbul başta olmak üzere birçok ildeki müşterilerimize ebrulu eşarp gönderiyoruz. Özellikle 'battal' denilen fırça püskürtme desenli eşarplarımız büyük ilgi topluyor. Kumaşlar üzerinde çalışma yapmadan özel bir işlemden geçiriyoruz. Eşarp ve diğer ebru çalışmalarımızı özel kumaş boyaları ile yaptığımızdan, bunlar yıkandığında özelliğini kaybetmiyor." diye konuştu.
//300 EBRULU EŞARP ÜRETİLDİ
Dernek Şube Başkanı Ali Karayılan ise gönüllülerin haftada ortalama 300 adet ebrulu eşarp ürettiğini dile getirdi.Hem sanatsal hem de mesleki olarak gönüllü kadınların ebru çalışmalarına büyük ilgi gösterdiğine vurgu yapan Karayılan, "Ebru sanatıyla kumaş üzerinde çalışmaya kadın gönüllülerimiz büyük önem veriyor. Bu da bizleri mutlu ediyor." şeklinde konuştu.