//TATİLE İTİRAZ
Türk Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Tam Gün Yasası ile birlikte 30 Temmuzdan itibaren sağlık çalışanlarının mesai saatlerinin günlük 9 saatten 8 saate indirildiği hatırlatıldı.
Sağlık Bakanlığının genelgesiyle mesai saatlerinde herhangi değişiklik meydana gelmediği ifade edilen dava dilekçesinde, "Öğle tatili olarak tanınan süre içinde personelin kurumdan ayrılmamasını istemek ve ihtiyaç duyulduğunda personelin göreve icabet etmesi gerektiğini istemek öğle tatili anlamına gelmemektedir" denildi.
//İŞ YERİNDEN AYRILMA YASAĞI
Öğle tatili süresince iş yerinden ayrılma yasağı getirilmesi ve personele gerektiğinde davete icabet edilmesi zorunluluğu getirilmesi ile ortaya çıkan fazla çalışma, fazla mesai sürelerinin ücret veya izinle karşılanmamasının Anayasa'yave uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu öne sürülen dava dilekçesinde, Sağlık Bakanlığının iptali istenen genelge ile mesai saatini 9 saat olarak koruduğuna dikkat çekildi.
Sendika, genelgenin 2. maddesinde yer alan "Baştabiplikçe gerekli tedbirler alınmak ve düzenlemeler yapılmak kaydıyla hizmeti kesintiye uğratmayacak şekilde, saat 12 ila 14 arasında öğle yemeği ve istirahati için personele münavebeli olarak bir saatlik dinlenme süresi (öğle tatili) verilecektir. Ancak bu süre içerisinde personel kurumdan ayrılmayacak, ihtiyaç duyulması halinde ilgili personel göreve davet edilebilecek ve göreve davet edilen personel de davete icabet edecektir" hükmünün yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.