SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Prim borçlarını yapılandırmak isteyen işveren, sigortalı ve emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü’nü hafta sonu farklı bir mesai yaptırmaya zorladı. SGK İl Müdürlüğü’nün Cumartesi ve Pazar günleri halka hizmet vermeyecek olan personelleri, hafta içerisinde yapılan başvuruların değerlendirmesini yapacak.
SGK Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak çıkarılan 6111 Sayılı Kanun’un, prim borçlusu durumundaki işveren, sigortalı ve emeklilerden büyük ilgi gördüğünü söyledi. Vatandaşların yapılandırma hizmetinden faydalanmak için gösterdikleri ilgi dolayısıyla hafta sonunda tüm personellerin mesaiye kalacağını kaydeden Bumin, söz konusu mesai şeklinin, sanıldığı gibi vatandaşa yönelik doğrudan hizmet mesaisi olmayacağını bildirdi. Bumin, “Personellerimiz Cumartesi ve Pazar günleri gün boyunca mesaide olacaklar. Vatandaşın yapılandırma talepleri bu günler içerisinde alınmayacak, fakat personeller hafta içerisinde yapılan başvuruların değerlendirilmesi ve tasnifiyle meşgul olacaklar. İşlemlerin sisteme kaydı ve sonuçlandırılması gibi aşamalar, hafta sonunda mesai yapmak suretiyle tamamlanacak.” dedi. Borçlu mükelleflerin, beklenenin üzerinde ilgi göstermesi nedeniyle böyle bir uygulama yapma kararı aldıklarını anlatan Bumin, hafta içerisinde yapılandırma işlemlerini devam ettireceklerini kaydetti.
TALEBİNDE BULUNANLARIN SAYISI 9 BİN 11 BİNE ÇIKTI…
Öte yandan SGK İl Müdürü Hulusi Bumin, SGK Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, borçlu durumdaki yaklaşık 11 bin kişinin kuruma yapılandırma talebiyle başvuruda bulunduğunu bildirdi. Borçlarını yapılandırmak isteyenlerin bin 500’ünü işverenlerin ve 8 binini de Bağ-Kur sigortalılarının oluşturduğunu anlatan Bumin, bin 500 kişinin de, emeklilik destek primlerinden dolayı yapılandırma talebinde bulunduğunu dile getirdi.
6111 Sayılı Kanun’un, geçmiş dönemlere ait prim borcu bulunan işverenler ve Bağ-Kur sigortalıları için çok büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan SGK İl Müdürü Hulusi Bumin, prim borcu bulunan mükellef vatandaşları kuruma beklediklerini ifade etti. Bumin, “Ödenmediği için biriken ve gecikme faizi uygulanan borçlar yüzünden işverenlerimiz büyük sıkıntı çekiyordu. Yeni uygulamayla gecikme faizleri kaldırılıyor, TEFE ve ÜFE güncelleme oranlarına göre borç yeniden yapılandırılıyor. Dileyen peşin, dileyen de taksitle bu borçlarından kurtulabiliyor.” şeklinde konuştu.