Bal ve pekmezin, genellikle kahvaltılarda tüketildiğini dile getiren Murat Efe, “Erzurum’da Ramazan sofralarında kahvaltılık ürünler pek yer bulmaz. İftarda da, sahurda da umumiyetle yemek yenilir. Bu öğünlerde kahvaltı yapılsa bile, bal ve pekmez gibi çeşitler tercih edilmez” dedi.
KAHVALTI OLMAYINCA
Süt ve süt ürünlerinin, Ramazan ayında en parlak dönemini yaşadığını anlatan Murat Efe, başta peynir olmak üzere, süt ve yoğurt satışlarının rekordan rekora koştuğunu ifade etti.
“Ramazan ayında sadece yoğurt tüketimi, normalin üç katına çıkıyor” diyen Efe, hava sıcaklıklarının normal olması nedeniyle süt ve süt ürünlerinin temin edilmesinde sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.
KORSAN BAL SATICILARI UYARISI
Öte yandan Ramazan ayında bal satışlarının durgun oluşunun, korsan bal üreticilerini harekete geçirdiğini vurgulayan Murat Efe, “Piyasada, bal adı altında çeşitli şekerlemeler pazarlanıyor. Fiyatları da düşük olunca, vatandaşımız tereddüt bile etmeden bu ürünleri satın alıyor” diyerek, bal yerine satılan şekerlemelere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
Efe, “Gerçek bal, ne olursa olsun katılaşmaz ve kristalize olmaz. Ama şekerleme karıştırılmış olan ürünler de, durum bunun tam tersidir” dedi.