Yardımcı, hükümetin 1 Ekim 2008 tarihi itibarıyla sanayinin kullandığı elektriğe yüzde 15-20 zam yapmaya hazırlandığını belirterek, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin bu zamlardan olumsuz etkileneceğini kaydetti.
Doğal gaz fiyatının da yılbaşından bu yana yüzde 34 artırıldığı belirtilen Yardımcı,"Elektriğe yapılacak yeni bir zam, sanayinin rekabet gücünü yok edip istihdamı vuracak. Kayıt dışı ekonominin kayda alınması konusunda ciddi bir mesafe alınamamışken, kayıtlı sektör üzerindeki yük artmaktadır. Bunun tersi bir politikanın izlenmesi, kamunun fiyatını kontrol ettiği ara mallar üzerindeki fiyat baskısını engelleyecektir" dedi.
ENERJİ POLİTİKASINA ELEŞTİRİ
Hükümetin ulusal enerji politikası da eleştirilen Yardımcı, "Enerji politikasının çıkmaza girmesinin altında özellikle elektrik üretiminde doğal gaza bağımlılığın yüzde 70 oranına ulaşması ve alternatif enerji kaynaklarına yeterli önemin verilmemesi yatmaktadır.
Hükümet nükleer enerji konusunda sivil toplum kuruluşlarını ikna edememiş, yasal düzenlemeleri tam olarak gerçekleştirememiş ve nükleer enerji konusunda somut adım atmakta gecikmiştir. Doğal gaz ve elektrik üzerindeki vergi yükü bir an önce azaltılmalıdır. İzlenen bu politikalar sonucunda Türkiye enerji alanında tıkanmıştır.doğuda bu konudaki sorunlar daha hissedilir duruma gelecektir" diye konuştu.
ÜRETİM GİRDİ MALİYETLERİ ARTIYOR
Yardımcı, sanayinin kullandığı doğal gaz ve elektrik üzerindeki vergi yükünün azaltılması, entegre bir enerji politikası oluşturulması ve süreklilik sağlanması gerektiği vurgulandı.
"Elektrik üretimindeki doğal gaz payının azaltılması gerektiği ifade eden Yardımcı, elektrik üretiminin, Türkiye'nin doğal kaynaklarına dayanması, hidrolik santrallerin özel sektör eliyle kurulması, finansal yönden teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.