ERZURUM(GHA) – Organik tahıl, organik pancar ve organik süt derken, Erzurum’da şimdi de organik bal dönemi başlıyor. Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği, ilde arıcılık yapan 100 üyesine toplam 200 adet organik kovan dağıtmaya hazırlanıyor.
Arı Yetiştiricileri Birliği, Erzurum’da organik bal üretim dönemini başlatıyor. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında, Erzurum’da arıcılık yapan 100 üyesine organik bal kovanı dağıtacak olan Birlik, yılda 900 ton organik bal üretimi planlıyor.
BAYIR’IN AÇIKLAMASI
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, Erzurum balını markalaştırma yolunda her yeni gün bir başka çalışmaya imza attıklarını söyledi. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ortaklığıyla yürüttükleri arıcılık projesi kapsamında organik bal üretimini teşvik etmek ve yaygınlaştırmayı amaçladıklarını anlatan Bayır, bu çerçeve arıcılara 200 adet organik bal kovanı dağıtacaklarını açıkladı. Birlik üyesi 100 arıcının proje kapsamında organik bal üretimine geçeceğini dile getiren Bayır, “Organik bal kovanlarını arıcılarımıza 1 Haziran’da teslim edeceğiz. Yürütülen eğitim programı dahilinde üye arıcılarımız bu kovanlarda Erzurum’un organik balını üretecekler.” şeklinde konuştu. Erzurum’da organik bal üreticiliğinin sanıldığı kadar zor bir iş olmadığını herkese kanıtlayacaklarının altını çizen Taner Bayır, bu girişimle birlikte şehirde yeni bir markanın daha gün yüzüne çıkacağını ifade etti.
YILLIK 900 TON ORGANİK ERZURUM BALI ÜRETİLMESİ PLANLANIYOR
Projeye dahil edilen 100 arıcının yıllık bal üretim miktarının 900 tonu bulduğuna vurgu yapan Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, “Bu arıcılar, kendilerine dağıtılan organik bal kovanlarını teslim aldıktan hemen sonra organik bal üretimine geçiş yapacaklar. Bizim hedefimiz, söz konusu arıcı üyelerimizin yıllık üretim miktarı olan 900 ton balı organik olarak elde etmektir. Bu amaca ulaşacağımızdan da eminiz.” diye konuştu.
Öte yandan söz konusu projenin hayata geçirilmesinde büyük destek gördükleri Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) Genel Sekreteri Rifat Altan’a teşekkür eden Başkan Taner Bayır, “Erzurum balının yüksek kalite standartlarına sahip olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Organik bal üretimine başlayınca, kaliteli balımızın yeni bir yüzü daha ortaya çıkmış olacak. Artık Türkiye çapında nam salmaya başlayan Erzurum balı, organik olarak da aranan bir tat olacak. Bu projenin hayata geçirilmesinde ve Erzurum’un yeni bir marka kazanması sürecinde büyük desteklerini gördüğümüz KUDAKA Genel Sekreteri Rifat Altan’a çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.