BÜYÜKŞEHİR PAZARI
Merkezi Erzurum'da bulunan Organik Tarım Tahıl Üreticileri Birliği(OTÜB) İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa'daki fırınlarına organik un ve ekmek göndermeye başladı. OTÜB Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Ilıcalı, Erzurumlu organik buğday üreticilerinin, ürünlerini başta İstanbul olmak diğer büyükşehirlere pazarlayacağını söyledi.
12 FİRMAYLA ANLAŞMA SAĞLANDI
OTÜB olarak ilk etapta 4 büyük kentte 12 fırın ile anlaşma imzaladıklarını ifade eden Ilıcalı, her bir fırın için aylık 30 ton organik buğday göndereceklerini, üretilen ekmeğin ise “'Ufkum” markasıyla pazarlanacağını dile getirdi. İstanbul Halk Ekmek’in organik buğday alımını düşürdüğüne dikkat çeken Ilıcalı, “Ürettiğimiz organik buğdayla büyükşehirlerde ‘Ufkum’ organik ekmeği üretilip bu marka ile iç pazarda tüketime sunulacak. 2009 yılında açıklanacak buğday taban fiyatının en az yüzde 15 üzerinde bir fiyatla sertifikalı organik buğdayı alacağız. Kendi fabrikamızda organik buğdayı üretip, büyük kentlere ekmek üretimi için göndereceğiz. Devletin de organik buğday üretenlere dönüm başına 18 TL destek ödeyecek olmasıyla, bölgemizdeki çiftçiler organik tarıma yönelecek. Artık çiftçinin yüzü gülmeye başlayacak. Çünkü organik buğday para kazandırıyor. Piyasası var” diye konuştu.
Ilıcalı, organik buğdayla üretilen kepekli ekmeğin kalp-damar hastalıkları başta olmak üzere çok sayıda hastalığa iyi geldiğini de sözlerine ekledi.
(