ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>TÜRKİYE
18 Mart 2014 Salı - 07:06

‘Menderes’in demokrasi mücadelesine sahip çıkacağız’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes'in verdiği demokrasi mücadelesine sahip çıkacaklarını söyledi.

‘Menderes’in demokrasi mücadelesine sahip çıkacağız’

İBRAHİM KILINÇ - MEHMET BARLAS - MEHMET SARIKAYA - ÜMİT ÖZMEN

 AYDIN (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes'in verdiği demokrasi mücadelesine sahip çıkacaklarını söyledi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında düzenlediği 38’incisi mitingde Aydınlılara hitap etti. Başbakan Erdoğan, Aydın’da “Menderes Şehidimiz, Erdoğan Şerefimiz“, “Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz, Erdoğan’ı yedirmeyiz” pankartlarıyla karşılandı.

Adnan Menderes, Turgut Özal ve Başbakan Erdoğan’ın posterleri, parti ve Türk Bayraklarıyla donatılan meydanı dolduran binlerce kişi, Başbakan Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulundu.

Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin Türkiye’ye için hayırlı olmasını diledi. Daha önce Kütahya’da Menderes’i yad ettiğini hatırlatan Erdoğan, “Bu seçimde Aydın’ın bir mesaj daha vermesini istiyorum. Ya Adnan Menderesin verdiği demokrasi mücadelesine sahip çıkacağız ya da onu şehit edenlerin yanında yer alacağız. Bu seçime yerel seçim diye bakmayın. Bu seçimlerin böylede bir özelliği var. Menderes, ilk demokrasi mitingini de son demokrasi mitingini de Eskişehir’de yapmıştı. Ege’nin evladı olarak Menderes’i tüm illerde yad ettik. Bugün kendi memleketindeyiz. Yadsı Ada’da yatarken en çok Aydın’ı ve Çine Çayı’nı özlemişti. ‘Memlekete döndüğümde Çine Çayı’nın kenarında söğüt ağaçlarının altına oturacağım’ demişti. Merhum Menderes, bu özlemini gideremedi, Çine çayının kenarına gelemedi. Bedenini yok ederken, O’nu Türkiye tarihinden ve milletinin kalbinden de silmek istediler. Ama başaramadılar. Menderes eserleriyle, düşünceleriyle, en çokta milletin kalbinde yer etti. Sarsılmaz sevgiyle de unutulmadı ve unutulmayacak. Onun muhabbetini, sevgisini yok etmek isteyen zihniyet hangi zihniyetti. CHP zihniyetiydi. İşte kardeşlerim 30 Mart'ta CHP'ye verilecek her oy Menderes'i ve onun eserlerini, Menderes'in verdiği mücadeleyi aynı zamanda yok farzetme anlayışı anlayışıdır ve zihniyetidir. Kardeşlerim bugünlerde merhum Menderes'i özellikle hatırlıyor ve hatırlatmaya çalışıyoruz. Neden biliyor musunuz? Merhum Menderes'e, Demokrat Parti'yi hangi olaylar oynandıysa, hangi tuzaklar kurulduysa şuanda birebir tıpa tıp aynı oyunlar tezgahlanıyor, aynı tuzaklar kuruluyor. 27 Mayıs öncesinde yapılanların aynısı bugünde yapılmak isteniyor. Milletin partisi DP'ye hangi saldırılar yapıldıysa milletin partisi AK Parti'ye de bugün aynı saldırılar yapılıyor. Gazetelerin manşetlerine bakın 27 Mayıs öncesiyle aynı manşetleri göreceksiniz. CHP'nin tavrına bakın 27 Mayıs öncesindeki gibi aynı gerilim siyasetini yürüttüğünü göreceksiniz. İşverenlere, bazı sendikalara, bazı sivil toplum örgütlerine, bazı gençlik hareketlerine bakın, bire bir 27 Mayıs öncesinde ne varsa bugün de aynısı var. O gün Menderes'e 'diktatör' dediler, şimdi bana diyorlar. O gün Menderes'e 'hürriyet düşmanı' dediler, bugün aynını bana söylüyorlar. O gün Menderes'e 'gençleri öldürdü, öldürüyor' dediler, aynısını bana söylüyorlar. Hatta Menderes'e 'kıyma makinelerinden geçirip cesetlerini saklıyor' dediler. O gün de Menderes'e en alçakça yolsuzluk iftiralarını, en edepsiz iftiraları attılar, aynını şu anda bana yapıyorlar. Kim? CHP'nin başındaki Kılıçdaroğlu ve avaresi. Ben şimdi buradan hanım kardeşlerime. Bizim ablalara sesleniyorum. 30 Mart'ta bunlara hesabı sormayacak mıyız?" diye konuştu.

“DARBECİLER KAZAYLA ÖLEN 5 KİŞİNİN CENAZESİNİ KULLANDI”

27 Mayıs darbesi döneminde yaşanan bir olaydan örnek veren Başbakan Erdoğan, “27 Mayıs’tan hemen sonra 10 Haziran’da darbeciler 5 kişi için bir cenaze töreni düzenlendi. Bugün CHP’nin düzenlediği töreler gibi. Yeter ki bir kişi ölsün veya öldürülsün, bu görevi Kılıçdaroğlu üstleniyor. DHKP_C çıkıyor, ‘Ben öldürdüm’ diyor. Kılıçdaroğlu, utanmadan, sıkılmadan ‘Işıklar söndürüldü. Hükümet bunun failleri çıkarmalı’ diyor. 42 kovan bulunuyor, 3 ay önce askerden gelen 22 yaşındaki Burak Can şehit oluyor; utanmadan, sıkılmadan bunun faturasını Başbakan’a yüklüyorsun. Dün çıkıp bir yerde ‘Ne Burak Can’ı he Ahmed’i yad etmedi’ diyor. Senin kulakların sağır, gözlerin var kör. Sende takiye var, sende yalan var, sende iftira var. Akşam başkasın, sabah başkasın. Bunlarda yüz yok, iftiranın bini bin para. CHP’liler o zaman bu 5 kişiye ‘Hürriyet şehitleri’ diyordu. İstanbul’dan başlayarak Ankara’ya kadar bu 5 kişinin cansız bedenlerini günlerce gezdirdiler. Sonra Anıtkabir’e getirip defnettiler. Darbeciler günlerce bunu konuştu ve gazeteler manşetler attı. CHP, bu beş cansız beden üzerinden günlerce istismar ve rant elde etti. Bu beş kişi biri darbe sırasında kaza kurşunu, biri darbeyi kutlayan CHP’li bir babanın yanında bunan 11 yaşındaki çocuktu. O da kaza kurşunuyla öldü. Bir diğeri 27 Mayıs öncesi Menderes karşıtı gösterilerde, diğeri tankın üzerine düşerek ve beşincisi de darbeye hazırlık yaparken kendi silahının ateş alması sonucu öldü. Bu beş kişi propaganda aracı yaptılar. Bu cenazeleri hem darbeyi kışkırtmak hem de darbe sonrası Menderes’i karalamak için kullandılar. 1980 sonrası da kemiklerini çıkarıp, ailelerine teslim ettiler. Sonra herkes bu kişileri unuttu. Maalesef kullanıldılar. CHP bu, CHP anlayışı bu”.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: “BENİM MİLLETİM BUNLARIN HEPSİNİ PAKETLER, SANDIĞA GÖMER”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon ile mücadele ettiklerini, Pensilvanya’daki yeni Ergenekon ile de amansızca mücadele edeceklerini söyledi.  Paralel yapı olmakla suçladığı cemaate yönelik eleştirilerini Aydın’da da sürdüren Başbakan Erdoğan, “Bu ilkede Said-i Nursi’yi yargıladılar, Sibirya’ya sürdüler. Ama o fırsatını buldu ve ölmek için kendi topraklarına geldi. Ama O’na bile tahammül edemediler. Ne çileler çektirdiler. Ölümünden sonra attılar, aylar yıllar sonra kemiklerini Isparta’ya gömdüler. Said-i Nursi’nin izinden gittiğini söyleyen paralel yapı, O’nun izinden gidiyor mu? Takiye yapıyor, takiye. Hayatında bir kere Said-i Nursi demedi, bir kere bile kendisini görmedi. O’nun kitaplarıyla külliye yapıyor. 1999 yılında Türkiye’den kaçıp Amerika’ya gitti. Madem vatan seversin, 2 yıl önce davet yaptım. Bu milleti seviyorsan niye gelmiyorsun? Türkiye olimpiyatlarında ‘Peygamber Efendimiz orada’ dedi. Böyle bir şey olabilir mi? Ama buna sorarsan olur. Maalesef bu ifadelerden bile medet uman saf kardeşlerimiz var. Bırakın bunları, siz Allah kelamlarına itibar edin. Bu tuzakları inşallah 30 Mart’ta çözüyoruz. Milletim demokrasiye, sandığa ve Başbakanına sahip çıkıyor. Aman ha sandıklara sahip çıkacağız. Kuş bile uçurtmayacağız. Çünkü bunlar her türlü oyuna başvurabilirler. Olası bir durumda güvenlik güçlerine haber vereceğiz. İnşallah dik duracağız ve 30 Mart’ta Aydın’da ve Türkiye’de AK Parti iktidarını perçinleyeceğiz. Çünkü biz mühründe, kararında millette olmasını istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

“CHP YÖRÜNGEYE GİRDİ, MHP VAGONLUK YAPIYOR”

Gezi Parkı olaylarında ağaç ve çevrenin arkasına sığınarak hükümete saldırılar yapıldığını anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu meydan çok büyük miting yaptım. 17 Aralık ve 25 Aralık’ta Türkiye’ye saldırdılar. Sandıkta yenemedikleri, millet nezdinde itibarını zedeleyemedikleri iktidarı ayak oyunlarıyla indirmek istediler. Sizden aldığımız güçle eğilmedik ve dik durduk. Saldırılar AK Parti ve hükümete değil; ‘Büyük Türkiye’ hedefine ve demokrasiye yapılmıştır. Bu saldırlar sadece bize değil, sizlere de yapılmıştır. Aydın’a, İzmir’e, Denizli’ye ve tüm Ege’ye yapılmıştır. İzmir’de Türkiye’nin en büyük iç hatlarını açtık. İnşallah Aydın’a da böyle bir hava limanı kazandırırız. Ama CHP’nin böyle bir hizmeti var mı? O yüzden millet bunlara oy vermez. Ara sıra belediye başkanlığı seçimlerinde oy verir. Yahu sen laf üretme, iş üretme. Biz CHP’yi biliriz. Siz Atatürk öldükten sonra paralar, resmi kurumlar ve posta pullarının üzerinden Atatürk’ün resimlerini kaldırdınız. Siz oyunları bırakın geçmişinize bakın. Sizin geçmişiniz kirli, geçmişiniz, Bunlar belgeli. Ey CHP, ezanı aslından ayıran, Kur’an Kurlarını kapatan siz değimlisiniz? Adnan Menderes, ezanı aslına döndürdüğü diye O’nu idama götürdünüz. Demokrasiye değil, darbelere bel bağladınız. Şuan Pensilvanya’nın yörüngesine girdiniz. Din istismarı yapıyorsunuz. Maalesef CHP, paralel yapının yörüngesine girdi ve vagon olarak MHP kullanılıyor. Paralel yapı CHP’nin güçlü olduğu yerde MHP’nin CHP’yi, MHP’nin güçlü olduğu yerde CHP’nin MHP’yi desteklemesini istiyor. Taktik bu. Benim milletim bunların hepsini paketler, sandığa gömer. Onun için bu 14 gün çok önemli. Aydın’ın bu kirli oyunu bozacağına ben yürekten inanıyorum. Adnan Menderes memleketi Aydın’ın demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacağına inanıyorum”

 “YENİ ERGENEKON’U DA YIKACAĞIZ”

AK Parti olarak 12 yıl boyunca çetelerle mücadele ettiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: “En son çete paralel yapı. Bunları da bitireceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Bu yapıyı da tavsiye edeceğiz. İki kere iki dört. Her gün yeni iftiralar ortaya atıyorlar. Bunlar sahtekar. Paralel yapının ve paralel yapının desteklediği iki gazete haber yapıyor. Oğluma bir avukat uydurmuşlar. Bir sitede evini olduğunu yazmışlar. Hemen dava açtık. Bunlarda yalan var, iftira var. ‘İftira at, tutmasa da izi kalır’ diyorlar. Peygamber Efendimize geliyorlar, ‘Zina günah mı?’ diye soruyorlar. Efendimiz uzak durulmasını öğütlüyor. Yalanı sorduklarında ise aman Allah’ım. Yani yalan bu denli tehlikeli. Yalan toplumsal ve kolektif bir şey. Biz Ergenekon ile mücadele ettik. Pensilvanya’daki yeni Ergenekon ile de amansızca mücadele edeceğiz. Türkiye’ye atık millet istikamet verecek, sizden başkası asla. Tüm sadırlara rağmen ekonomi tüm hızıyla büyüyor ve küresel projelerimiz istikametinde devam ediyor. Biz 12 yıldır işimize baktık. Biz laf değil icraat ürettik, bundan sonra da sadece icraat üreteceğiz. 30 Mart’ta gerilim siyasetine değil, esere ve icraatlara oy vereceğinize inanıyorum”.

Konuşmasının son bölümünde Aydınlı bayanlara seslenen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Evinize gelen ablalara söyleyin; ‘Hocanız bizim başörtümüzle uğraşmasın’ deyin. Çünkü onların Hocaları, 28 Şubat’ta başörtüsünü istismar etti. Bu oyunları beraber bozacağız. MHP, CHP’nin yavrusu DSP, IMF’ye borçlandı. Bu borcu biz ödedik. Ey MHP’li kardeşlerim, kafatası milliyetçiğine oy vermeyin. Bunlar kaymakçı. Milletin iradesine ve demokrasiye sahip çıkanlara oy verin. Ne diyor; ‘Onlar beyaz Türklermiş, biz ize zenciymişiz’ Ben de kabul ettim. Bu milletin hizmetkarı olmak zencilikse, ben zenciyim. Üstünlük Hakk’a yakınlıkla ölçülür. Biz yol çıkarken ‘77 milyonla tek milletiz’ dedik. Bizi bölemeyecekler, bizi ayıramayacaklar. BDP siyasi Kürkçülük, MHP siyasi Türkçülük yapıyor. CHP, ‘Ben kutsalların partisiyim’ diyor. Biz tüm kesimleri, 77 milyonuyla seviyoruz. Biz kumsalın değil, 780 bin metrekarenin partisiyiz. Bunun için Aydın, AK Parti ile büyükşehri kazanıp, bu CHP’ye bir ders vermeli. Kılıçaroğlu, kalmış bize bayrak dersi veriyor. Sen önce Hakkari’nin hesabını ver. Sen orda bir Türk bayrağı sallayamadın. Anlaşıp, parti bayraklarıyla miting yaptın. Ne oldu, dördüncü parti oldun. MHP bile seni geride bıraktı. Biz gümbür gümbür parti bayrağımızla birlikte Türk bayrağımızı dalgalandırdık. Tek devlet olacak. Devletin içinde tek devlet olmayacak. Devletin içinde paralel olmayacak. Kılıçdaroğlu da, Rabia işaretini öğrenmiş. Çok iyi taklit yapar. CHP’nin Genel Müdürü, bir zamanlar SSK’nın da Genel Müdürüydü. Ne çileler çektirdi bize. O’nun yandaşlarına şaşırıyorum. CHP bize bunları yaşattı. Sen bize bu zulümleri yaşattın. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Size güveniyoruz ve sizinle beraber bu yolda yürüyoruz”.

Konuşmasının sonunda AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ı sahneye çağırarak el ele poz veren Başbakan Erdoğan, Savaş ve AK Parti’nin belediye başkan adayları için destek istedi. Alandaki kalabalık üzerinden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na göndermede bulunan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, bu manzaraya da montaj der. Çünkü o montajcı ve dublajcı. Ben O’na ‘Siyasette bir hedefin yoksa bırak’ dedim. Ama bırakmaz. MHP Lideri Bahçeli’de koltuğunu terk etmez” dedi.

 
Erzurum'a 11 yılda 10.5 katrilyon yatırım
 
Şubat ayı Erzurum mükellef sayıları açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kimse bizi eğemez ve eğdiremez’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Mitingi'nde konuştu
Yazıcıoğlu kazasında müdahil avukatlardan açıklama
BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da hayatını kaybettiği helikopter ...
Bakan Elvan’dan facebook ve twitter açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, facebook ve twitter ...
 
Güllüce Gakkoşlarla buluştu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, “AK Parti’yi ne Tayyip Erdoğan'ı ne ...
Görmez’den ‘Zekat’ uyarısı
Görmez, “Zekâtı kendi güç ve çoğaltma tutkumuzun bir aracı haline getirmek ...
Cumhurbaşkanı Gül’den kutlama mesajı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzurum’un kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla ...
 
‘Biz sadece Allah’ın huzurunda eğiliriz’
Başbakan Erdoğan, alandakilerin, "Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle" şeklinde ...
Güllüce: ‘Vatanla ana kelimesini özdeşleştirmişiz’
Güllüce, “Bizim topraklarımızın adı Anadolu... Düşünün ki vatanımızla ...
Erdoğan: ‘Önce insan’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İdeolojik bir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva