ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>EKONOMİ
20 Mayıs 2015 Çarşamba - 00:22

Köprüköy’e tarımsal yatırım

Büyükşehir Belediyesi tarafından Köprüköy İlçesi'nde yapılan 10 bin metrekare alana sahip Canlı Hayvan Pazarı'nın temeli, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından atıldı.

Köprüköy’e tarımsal yatırım

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Köprüköy İlçesi'nde yapılan 10 bin metrekare alana sahip Canlı Hayvan Pazarı'nın temeli, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından atıldı. Törene, Ak Parti Erzurum Milletvekili ve tekrar milletvekili adayı olan Adnan Yılmaz ile Ak Parti milletvekili adayları Zehra Taşkesenlioğlu ve Abdurrahim Fırat, Kaymakam Muhammet Ali Çatalbaş, Belediye Başkanı Osman Belli, Ak Parti İlçe Başkanı Rıdvan Karasu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KÖPRÜKÖY EKONOMİSİNDE YENİ DÖNEM

Canlı Hayvan Pazarı'nın temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yeni Büyükşehir Yasası'yla beraber Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının il sınırları olduğunu hatırlatarak, " Mahallelerimizden başlayarak, ilçe merkezi ve il merkezi olmak üzere her alanda büyük yatırımlarımız ve hizmetlerimiz var. Eskiden köy olan mahallelerimizin, başta içme suyu ve kanalizasyon şebekesi ile ilçeyle arasındaki yoların yapımı olmak üzere, tüm ihtiyaçlarını süratle tamamlıyoruz." dedi.

SEKMEN’İN AÇIKLAMASI

Büyükşehir Belediyesi olarak mahallelerdeki cami ve okullara da büyük yardım yaptıklarını belirten Başkan Sekmen, "Tam 590 tane okulun bakım ve onarımını yaptık. Camilerimize de destek veriyoruz." diyerek, okul ve camilere yardım etmeye devam edeceklerini kaydetti. Erzurum'un hayvan yetiştiriciliğinin merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Sekmen, "Her ilçemize bir tane Canlı Hayvan Pazarı ve bir tane de mezbahane yapıyoruz. İl merkezimizde de Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Kompleksi kurmak için çalışmalara başladık. Şu anda ihaleye çıktık, kısa zamanda temelini atacağız. Avrupa'nın en büyük Canlı Hayvan Borsası olacak. Döviz nasıl borsada alınıp satılıyorsa, Erzurum ve bölgedeki büyük ve küçük baş canlı hayvanlarda o borsada alınıp satılacak. Satılmayanlarda yan tarafındaki mezbahanede kesilerek vatandaşımıza parası hemen ödenecek. Vatandaşımızın 'Sattığım veya kestirdiğim hayvanın parasını alır mıyım?' diye bir düşüncesi, sorunu olmayacak. Hayvan yetiştiriciliği yapan hemşerilerimiz parasını alıp mahallesine, evine huzur içerisinde dönecek." şeklinde açıklamalarda bulundu.

1.7 MİLYONA MAL OLACAK

Temeli atılan Köprüköy Canlı Hayvan Pazarı'nın 10 dönüm arazi üzerine kurulduğunu belirten Başkan Sekmen, " Köprüköy Canlı Hayvan Pazarımız, açık ve kapalı alanlardan oluşan satış padokları, ahır ve karantina alanları, indirme rampası, pazara gelen insanlarımızın yemek yiyip, çay içebilecekleri ve dinlenebilecekleri sosyal tesis ile idare binasından oluşuyor. Takribi, 1 milyon 750 bin liraya mal olacak. "diyerek, Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerde Canlı Hayvan Pazarları yapacaklarını ifade etti.

YATIRIMA DEVAM

Ayrım yapmadan hizmetlerine devam ettiklerini vurgulayan Başkan Sekmen, Canlı Hayvan Pazarı'nın Köprüköy'e hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasını şöyle sürdürdü; " Burada çok sayıda muhtarımız var. Şundan emin olunuz; hiçbir ayrımımız yok! Hizmetlerimiz tüm mahallelerimize gidiyor, sizlerin daha iyi şartlarda yaşaması için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ama, sizlere daha iyi hizmet etmemiz için bizim güçlü olmamız lazım. Ankara'dan sizlere hizmet etmek için destek istediğim zaman, 'Bize ne destek verdiniz?' dedirtmemem lazım. Bunun için herkesin desteğini bekliyorum. Bizden başka bu işleri çözecek bir ekip de yok, bir kurum da yok. Bu güne kadar vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Erzurum'u 'Marka Şehir' yapacağız. Yetiştirdiğiniz hayvanlarınız da, diğer ürünleriniz de değer kazanacak, size para kazandıracak."

 
Refah da, araç da arttı
 
Tarıkdaroğlu: ‘Ufkumuzu halk belirler’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Refah da, araç da arttı
M.AKDAĞ-Erzurum’da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 103 bin ...
Erzurum’da vergi mükellefi sayısı arttı
M.AKDAĞ-Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2015 nisan dönemi faal mükellef ...
‘19 Mayıs 1919 bağımsızlığımızın miladıdır’
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 19 Mayıs Atatürk'ü ...
 
Çoruh’ta üç altın gerdanlık
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan ...
Aydemir ekonomik öngörülerini paylaştı
Seçim çalışmalarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum ...
TKDK’dan hem destek, hem eğitim
M.COŞKUN-Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), desteklenen ...
 
‘Proje götür, yüzde 50 hibe al’
M.COŞKUN-Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile Bireysel ...
KUDAKA’dan 69 projeye destek
DİLEK BAYRAK-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA)2015 Yılı Proje ...
Erzurum’da 3 ayda 6, 15 yılda 277 yatırım
M.AKDAĞ-Erzurum’da mart ayında genel bazlı 2, bu yılın ocak-mart ayları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva