MEYVELİ KADAYIF DOLMASI
Erzurumlu kadayıf ustası Müdahir Tanhaş, ünü Türkiye sınırlarını aşan kadayıf dolmasına, yeni bir konsept kazandırdıklarını söyledi. İçerisine ceviz konularak sarılan kadayıf dolmasını, çilek, muz ve kivi gibi meyve parçalarının yanında, arı sütü aromasıyla da çeşitlendirdiklerini anlatan Müdahir Tanhaş, “Bu Ramazan’da iftar sofralarını, meyveli kadayıf dolmaları süsleyecek.” dedi. İmalatına bir süre önce başladıkları meyveli kadayıf dolmasının, Erzurum halkı tarafından çok beğenildiğini ve büyük ilgi gördüğünü dile getiren Tanhaş, üretime, Ramazan ayında da devam edeceklerini açıkladı.
ÇİLEKLİ KADAYIF DOLMASI
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kadayıf dolması siparişlerinin katlandığını anlatan Müdahir Usta, “Kadayıf dolmasının Erzurum’daki iftar sofralarında çok ayrı bir yeri vardır. Erzurum’da iftar denilince, akla hemen kadayıf dolması gelir. Sadece Erzurum merkezde değil, Türkiye’nin dört bir yanından talep gören bu meşhur tatlımız, meyve parçacıklarıyla çok daha farklı bir tat kazandı. Meyveli kadayıf dolmasında, harç olarak kullandığımız cevizin yerine çilek, muz ve kivi, gibi meyveleri kullanıyoruz. Böylece kadayıf dolması hem ayrı bir tat, hem de farklı bir kokuya kavuşmuş oluyor. Bu da yeni bir damak zevki olarak büyük ilgi görüyor.” diye konuştu. Cevizli kadayıf dolmasını, kilosu 10 TL, meyveli kadayıf dolmasının da, 15 TL’den satışa sunduklarını anlatan Müdahir Tanhaş, Ramazan’da artan talebi karşılayabilmek için üretime hız verdiklerini de, sözlerine ekledi.