YAŞAR YILDIZ(İHA) - Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi, Bayburt Üniversitesi ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği’nin düzenlediği yenilik (innovasyon) konulu panele Bayburt Üniversitesi İİBF konferans salonunda yapıldı.
Panele Bayburt Valisi Hasan İpek Merkez Valisi Nafiz Kayalı, BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Emniyet Müdürü Mesut İnce, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, Bayburt Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. İhsan Çubukçu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve çok sayıda akademisyen katıldı.
VALİ İPEK’İN SUNUMU
Panelde bir konuşma yapan Vali Hasan İpek, “Ben Bayburt Valisi olarak çok şanslıyım. Bayburt’un kalkınması açısından, ilerlemesi açısından gerçekten ümitliyim. Bayburt dışında yaşayan Bayburtlulardan çok ciddi destek var. Kayseri’den, İzmir’den, İstanbul’dan, Ankara’dan Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Bayburtlular, Bayburt’a ne yapabiliriz diye sürekli kafa yoruyorlar ve bizlerin önünü açmaya çalışıyorlar. Hem bilimsel olarak, hem teknolojik olarak önümüzü açmaya çalışıyorlar. Bizde bunları bağrımıza basarak, bunların fikirlerinden yararlanarak Bayburt için bir şeyler yapmak için çok ciddi gayretler sarf edeceğiz. Bununla birlikte Bayburt Türkiye’nin en küçük ili gibi görünüyor ama Bayburtlu Vali arkadaşımızın söylediği gibi “Bayburtlunun özgül ağırlığı yüksektir, konsantredir; onu azıcık normale çevirdiğiniz zaman 750 bin nüfusa çıkar.”diyor gerçektende bayram vesilesiyle köylere gittiğimde köydeki nüfus sayısı yirmi otuz olmasına rağmen köydeki insan sayısı iki yüz iki yüz elliydi.Bayramda böyleyken ,yazın Bayburt’un adrese dayalı nüfus sistemi dışındaki nüfusu en azından iki katına çıkıyor.Türkiye’nin birçok yerine dağılmış Bayburt’a hasret bir kitle yazlarını geçirmek için üç dört ay burada kalıyorlar.Onun için Bayburt’u yetmiş bin nüfuslu olarak görmemek,Bayburt’u yedi yüz elli binli, bir milyonlu nüfuslar olarak görmemiz gerekiyor,ve ben şahsen de öyle görüyorum.Burada yaptığımız her şeyin Türkiye’nin birçok yerinden izlendiğine eminim.Çünkü aldığımız mailler ve telefonlar bunları gösteriyor.Ben Rıfat hocama Bayburt’un gelişmesinde reel bir olayı ortaya koyduğu için bizim fiziki mekanlarımızın,fabrikalarımızın iyileştirilmesi ve ilimizin kalkınmasına reel bir katkıda bulunmak için başlattığı böyle bir projeyi gerçekten çok önemsiyorum ve çok değerli buluyorum.Kendisine ve çalışma arkadaşlarına bize yapacakları ve yaptıkları bu katkı için teşekkür ediyorum.Bu toplantının Bayburt için, tüm Türkiye’de yaşayan bir milyon Bayburtlu için ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”dedi.
Ayrıca panelde konuşmacı olarak katılan, Sabancı Üniversite’sinden Prof. Dr. Yusuf Menceloğlu, Ege Üniversite’sinden Prof. Dr. Cengiz Akdeniz, Ulusal İnovasyon Girişimi Selçuk Karaata, EÜ Ebiltem Proje Yöneticisi Reha S. Şentürk Türkiye’den ve dünyadan uygulanabilir bölgesel yenilikler ile ilgili örnekler verdiler.