BÜLENT MAVZER(İHA) - Iğdır'da, köylerde yaşayan vatandaşlar kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde kışlık yiyecek ve yakacak hazırlığına başladı.
Köy kadınları reçel, turşu, kurutulmuş meyve ve sebze gibi kışın tüketebilecekleri gıdaların yanı sıra erişte keserek kışa hazırlık yapıyor. Erkekler ise hasadını yeni yaptıkları buğdayları değirmende öğütürken, kışlık yakacak için de hazırlık yapıyorlar. Komşuları ile birlikte erişte kesen Hürmelek Duran isimli bayan, kışın yemek konusunda kolaylık yaşamak için domates konservesi ve turşu tuttuklarını, şimdi de kışlık erişte kestiklerini belirtti. Hazırladıkları yiyecekleri uzaktaki çocuklarına da gönderdiğini belirten Duran, komşuları ile birlikte imece usulü çalışarak erişte ve kışlık yiyecekleri hazırladıklarını ifade etti.
Değirmende köylülerin getirdiği buğdayı öğüten işletmeci Barış Çağdaş ise, kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde köylülerin getirdikleri tahılları öğütmek için 24 saat mesai yaptıklarını kaydetti. Çağdaş, burada son sistem malzeme ile çalıştırdıklarını söyledi.