ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KOM’dan sahte içki operasyonu
KOM’dan sahte içki operasyonu
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
HABERLER>EKONOMİ
8 Eylül 2015 Salı - 03:21

İl Tarım Zirvesi toplandı

Erzurum Tarım Konseyi İcra Kurulu ikinci değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

İl Tarım Zirvesi toplandı

Erzurum Tarım Konseyi İcra Kurulu ikinci değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Fatih Gül’ün yanı sıra, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Erzurum İl Koordinatörlüğü, Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi, Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası, Erzurum Ziraat Odası Başkanlığı gibi İcra Kurulu Üyesi kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

DEĞERLENDİRME KURULU

Toplantının ilk bölümünde Erzurum Tarım Konseyi İcra Kurulunun 26 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirdiği 1. Değerlendirme Toplantısı sonuçları el alındı.

İlk toplantıda gündeme alınan Büyükbaş Hayvancılık, Küçükbaş Hayvancılık ve Arıcılık Çalışma Gruplarının düzenlemiş olduğu Çalışma Raporlarında ivedi ve öncelikli olarak çözülmesi gereken Erzurum canlı hayvan borsasının faaliyete geçirilmesi, Soğutmalı süt toplama merkezlerinin kurulması, Sebze üreticilerine yer tahsisi, Mera ve otlakıyeler için hayvan sulukları (sıvat) temini, Hayvancılık bölgesi oluşturulması, Patates tohumluk deposu kurulması, Organik ve mahalli ürün pazarlarının kurulması, Tarımsal Yatırımlarda İmar Kanunu kaynaklı sorunlar, Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) Tarımsal Krediler konusunda faaliyeti ve tanıtımı, Mera Vasıflarının Tespitine Yönelik Envanter Çalışması, Çiftçilerin / Yatırımcıların yeni veya modernize edeceği hayvan barınakları için Tip Proje Desteği konularında değerlendirmelerde bulunuldu.

ALTIPARMAK’IN VURGULARI

Vali Altıparmak,Tarım Konseyince tespit edilen sektördeki bu önemli sorunlar için yatırımcı kuruluşlar nezdinde kamu hizmeti sağlama görevinin ifası, özel sektör yatırımı veya yetiştirici-üretici örgütleri kanalıyla çözülmesi için gerekli farkındalığı oluşturma, bilgilendirme ve rehberlik etme, proje üretme, projelere uygun finansal kaynak arayışı, paydaşlar arası konsensüs sağlama gibi tüm süreçlere katkı sağlama şeklinde çalışmalar yapıldığını belirterek, acil olan bu başlıklardaki konuların sektör için son derece önemli olduğunu,bu sorunların çözümünde çok ciddi bir mesafe kat edilmiş olacağını vurguladı.

TESPİT EDİLEN KONULARA YAKLAŞIM

Tespit edilen konuları mahallinde paydaş kurum-kuruluşlarla çözdüklerini, burada çözülemeyen konuları ise ilgili Bakanlıklara sunacaklarını bizzat ve yakinen takip edeceklerini ifade eden Vali Altıparmak, Tarım Konseyinde sektörü tüm başlıklarıyla hem makro anlamda hem de mikro anlamda ele alarak çok önemli tespitler yapıldığını ve kimi zaman küçük müdahalelerle bunlara çözümler ürettiklerini, bundan böyle konu bazlı, daha özel ve detaylı çalışmalar yapılacağını belirtti.

60’ın üzerinde paydaş kurum ve kuruluştan yine 100’ün üzerinde konu uzmanının emek harcadığı bu süreçte çok önemli tespitler yapıldığını, kurumlar arasında güzel bir çalışma sergilendiğini ve bu çalışma kültürünün geliştirilerek devam etmesi gerektiğini ifade eden Vali Altıparmak, bu çalışmalar için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Toplantının ikinci bölümünde ise Su Ürünleri, Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği, Sebze, Meyve ve Örtü Altı Yetiştiriciliği ve Destek Çalışma Gruplarının konuları ile ilgili sektörel sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin hazırlamış oldukları raporların sunumu başta olmak üzere, Erzurum Tarımına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Çalışma gruplarının ayrıntılı raporlarının, konu bazında seçilerek ilgili kurum-kuruluşlara sunulacağı, bahse konu raporların, Konsey sekretaryasını yürüten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bir araya getirilerek basılı yayın haline getirilmesi kararlaştırıldı.

 
9 ilçede mükellef sayısı arttı
 
Dersimspor maçını Yıldırım yönetecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9 ilçede mükellef sayısı arttı
M.AKDAĞ-Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2015 Ağustos dönemi faal mükellef sayılarını paylaştı.
Erzurum'da 745 bin kişi sosyal güvenlik kapsamında
DİLEK BAYRAK-SGK Erzurum 2015 Ağustos dönemi verileri paylaşıldı. Erzurum’da ...
Akar’dan kurbanlık uyarısı
M.COŞKUN-Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, yaklaşan Kurban ...
 
‘Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın’
Türkiye Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu şube başkanı Recai Kaya, terörü lanetledi.
14 yılda 2 bin 187 yatırım
M.AKDAĞ-Temmuz ayında 2, yılın Ocak-temmuz dönemlerinde 17, 2001-20015 ...
Erzurum’un bölge payı açıklandı
M.AKDAĞ-Erzurum’un bu yılın ocak-temmuz döneminde Doğu Anadolu Bölgesi ...
 
Erzurum’dan 32 ülkeye ihracat
M.AKDAĞ-Erzurum’dan bu yılın Ağustos ayında 9, 2015’in ocak-ağustos dönemini ...
Palandöken: "AVM ve marketler israfı artırıyor"
Palandöken, AVM ve marketlerin israfı arttırdığını belirterek, “3 al 1 ...
11 ilçeye 19 gölet yatırımı
Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarım ve hayvancılığa destek vermek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva