Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, başta okullarımızdaki kantin ve yemekhaneler olmak üzere, ilimiz genelinde gıda üreten, satışı yapılan ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak bilgilendirme ve denetim faaliyetleri mesaiye bağlı kalınmaksızın devam ettiğine dikkat çekti.
523 DENETİM
İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekipleri tarafından 2014 yılı içerisinde toplamda, 418 yemekhane ve kantinde 523 kez denetim ve bilgilendirme yapıldığını belirten Vali Altıparmak, özellikle okul kantin ve yemekhanelerin denetimlerinde taviz vermeden, öğrencilerimizin ve halkımızın sağlığını koruma adına bu faaliyetlerimizin arttırılarak devam edeceğini vurguladı.
ÜRETİM MERKEZLERİ DENETİMİ
Vali Altıparmak, 2014 yılı içerisinde 5 bin 596 adet gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerlerinde 7 bin 749 kez denetim yapıldığı, gerekli görülen yerlerden 544 adet numune alındığı, denetim ve analiz sonuçları olumsuz çıkan 93 işletmeye idari para cezası işlemi uygulandığını,
ALO 174 BİLİNCİ
Artık gıda konusunda tüketici bilincinin çok daha arttığını, özellikle ‘Alo 174 Gıda Hattı’na olan yoğun ilgiden anlaşıldığını, bu çerçevede 2014 yılı içerisinde 381 şikâyetin geldiği, bunlardan 354’ünün sonuçlandırıldığı ve yine denetim ve analiz sonuçları olumsuz çıkan 44 işletmeye idari para cezası işlemi uygulandığını belirtti.
Vali Altıparmak gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartları taşımalarını sağlamak ve insan sağlığını korumak adına mesaiye bağlı kalınmaksızın denetimlerin devam edeceğini söyleyerek; vatandaşlardan da hijyen ve sağlık açısından eksik olarak gözlemledikleri işletmeleri “Alo 174 Gıda Hattı’na” bildirmelerini istedi.