ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>TÜRKİYE
26 Ekim 2011 Çarşamba - 06:42

Hainliğe bırakılacak tek karış yerimiz yok’

Elazığ Valisi Muammer Erol, "Kültürle, terör ve terörün yarattığı korkuya, hainliğe, kalleşliğe bırakılacak tek karış yerimiz, gönlümüz yok diyoruz" dedi

Hainliğe bırakılacak tek karış yerimiz yok’

ERZURUM
Elazığ Valisi Muammer Erol, "Kültürle, terör ve terörün yarattığı korkuya, hainliğe, kalleşliğe bırakılacak tek karış yerimiz, gönlümüz yok diyoruz" dedi.Elazığ, Malatya, Tunceli ve Erzincan illerini kapsayan Fırat Havzası Kültür Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Çalıştayı Elazığ'da bir otelde başladı.
 FIRAT HAVZASI ÇALIŞTAYI
2 gün sürecek çalıştayın açılışında konuşan Elazığ Valisi Erol, program başlangıcında okunan İstiklal Marşı'nı dinlerken 'Nedir ki bu yaptığımız işin anlamı?' diye sorguladığında "Evet, yüreğimizi yakan şehitlerimizin ve depremde yitirdiklerimizin acıları var, yaraları var. Bu çalışma o pencereden baktığımızda teröre ve terörün yarattığı korkuya bırakılacak tek gönül ile memleketimizin tek karış dahi yeri yok" cevabını verdiğini söyledi.
 VALİ EROL’UN SERT TEPKİSİ
"Kültürle, terör ve terörün yarattığı korkuya, hainliğe, kalleşliğe bırakılacak tek karış yerimiz, gönlümüz yok diyoruz. Memleketimizin her karışını ve gönlünü kültürümüzün bütün değerleriyle donatıp imar edeceğiz" diyen Erol, şöyle devam etti:
 "Turizmle bunu bütün dünyaya tanıtacağız diyoruz. Tanıtacaksak bir standart ve kalite ifade etmesi lazım tanıtacağınız şeylerin. En başta da insanlar sizin yapılarınızı gelecekler, görecekler, kalacaklar, insanlarınız yaşayacak bu yapılarda. O yapılarınız kendiliğinden bir standart kazanma, bir kalite kazanma, yanlışlara son verilme süreci yaşayacak. Böyle baktığımızda hakikaten sorulabilir belki 'Deprem acıları yaşanırken her işi bırakmışlar kültürle turizmle uğraşıyorlar hem de Elazığ, Tunceli gibi bir yerde akla ziyan bir iş' diyecekler olabilir. Lütfen şu söylediklerimi düşünsünler. Burada yapılan işin de ne kadar anlamlı ve bu manada değer üreten ve var olan ve ürettiği değerleri koruyacak olan çok ciddi bir çalışma olduğunu göreceklerdir."
 TUNCELİ VALİSİ TAŞKESEN’İN DEĞERLENDİRMESİ
Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ise çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Çalıştayın ilkinin haziran ayında Pertek'te yapıldığını hatırlatan Taşkesen,
"Çalıştayın anlamı bana göre Türkiye'nin sadece Antalya ve Sultan Ahmet Meydanı'ndan ibaret olmadığını bütün Türkiye'ye haykırmaktır" dedi.
 Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (Türsab) Genel Başkan Yardımcısı ve Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Üçkardeşler ise yaşanan terör olaylarının bölgenin tümüne mal edildiği için kurunun yanında yaşın da yandığını söyledi.
 Elazığ'da hiçbir olumsuzluk yaşanmamasına rağmen o grubun içine girdiğinden bahseden Üçkardeşler, acenteler de programları yayımladıkları zaman yolcunun kendilerine ilk olarak güvenliği sorduklarını ve "Nasıl gideriz? Oralarda başımıza bir şeyler gelir mi?" gibi endişeleri bulunduğunu kaydetti.
 Turizm işinde çok acele edildiğini, bunun "yarınla bugünle" hal olacak bir şey olmadığını ifade eden Üçkardeşler, "Bir de dikkatimi çeken bazı olaylar var. Alaturka tuvaletler var her yerde. Bu olacak iş değil. Taşıdığımız yolcuların yüzde 90'ı 50 yaş üzeri kadınlar veya erkekler. Bu insanların ya dizlerinde kireçlenme var ya sakat ya bir arızası var. Yani bu insanlar bu tuvaletlerden istifade edemezler. Lütfen bir tane alaturka tuvalet olursa bir tane alafranga olsun. Bu turizmde olmasa olmaz kuraldır" dedi.
ÜÇ KARDEŞLERİN DEĞERLENDİRMESİ
Kentin şansının çok yönlü turizm yapılabilmesi olduğunu, şansızlığının ise bölgedeki olumsuzluklar ve acentelerin tur güzergahları olduğunu belirten Üçkardeşler, şunları kaydetti:
 "Bir gece de burada kaldığımız zaman maliyet artar, maliyet arttığı zaman da müşteri bulamayız. Bunlar ince hesaplardır. Nasıl yapılır? Malatya'daki konaklamamızdan sonra Elazığ'a geldiğimiz zaman o yolcuları dilediğimiz gibi meşgul edebilirsek oldu bu iş. veya yabancı yolcularımız, biliyorsunuz doğudan geliyorlar. Geldiği zaman gönlünce hareket edebilirse Elazığ'ındır. Turist kısıtlanmak istemez, yaşamını sürdürmek ister. Maalesef bazı yerlerde duyduğum kadarıyla içki verilmiyormuş, ben hacıyım. Buna dikkat edelim, karışmayalım, turiste karışmayalım, karışacaksak getirmeyelim. Getirirsek bu insanları, burada onlara mani olduğunuz takdirde olan acentenin başına olur. Hatta bizi dava bile edebilirler 'niye bizi götürdün' diye?"
 

 
Yılda ortalama 20 bin defa sallanıyoruz
 
Rampa Belgeseli izleyiciyle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Tek sorumlu yerel yöneticiler’
Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Önal, "Türkiye ...
On binler bölücülere lanet yağdırdı
Konya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen ...
Erdoğan şehit ailesinin acısını paylaştı
Başbakan Erdoğan, Hakkari'de şehit olan Piyade Er Yunus Yılmaz'ın ailesine ...
 
Cumhurbaşkanı gül, gözyaşlarını tutamadı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Jandarma Piyade Çavuş Yunus ...
'Bunların hesabı sorulacak'
Başbakan Erdoğan açıklama yaptı Erdoğan, Kazakistan ziyaretini erteledi, ...
Arınç Atatürk’ü anlattı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Üsküp ziyareti çerçevesinde, Başbakanlık ...
 
‘Meclis, anayasa yapma gücüne sahiptir’
Milletin anayasa konusunda verdiği mesajın tartışılamayacağını dile getiren ...
Büyük ‘Cuma Mescidi’ için ilk adım
Resmi temaslar kapsamında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye giden ve Cumhurbaşkanı ...
Sağlıkta yeni çığır
Üniversite hastanelerinin Tam Gün Yasası'na uyumluluğunu sağlamak amacıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva