Atatürk Üniversitesi Felsefe Kulübü’nün davetlisi olarak Erzurum’a gelecek olan Armağan, Büyükşehir Belediyesi’nin, Yenişehir’deki Kültür Merkezi’nde “Sultan II. Abdulhamit Han” isimli bir söyleşi gerçekleştirecek. 18 Aralık Cuma günü saat 17.30 ile 20.00 saatleri arasında devam edecek olan söyleşiye, Atatürk Üniversitesi’nden çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katılması bekleniyor.
//TARİHÇİ ARMAĞAN 2.ABDULHAMİT’İ ANLATACAK
Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan’ın, söyleşinin hemen ardından kitaplarını imzalayacağı bildirilirken, yazarın, programdan önce, Erzurum’un bazı ilçelerinde de imza günü düzenleyeceği öğrenildi. Atatürk Üniversitesi Felsefe Kulübü öğrencileri, tarih alalında yetkin isimlerden olan Mustafa Armağan’ı, Erzurum’da ağırlayacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Değerli hocamız, sağ olsunlar; bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiler.” diye konuştular.
//ARMAĞAN KİMDİR
Mustafa Armağan, Urfalı bir anne-babanın çocuğu olarak Cizre'de doğdu (1961). İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladı. İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra çeşitli yayınevlerinde editör olarak çalıştı. 1995-1996 arasında İzlenim dergisinin yayın yönetmenliğini yürüttü. Sosyal Bilimler Ansiklopedisi (Risale Yayınları, 4 cilt) ve Osmanlı Ansiklopedisi (Ağaç Yayıncılık, 7 cilt) adlı çalışmalarının yayın koordinatörlüklerinde bulundu. M. M. Şerif'in 4 ciltlik İslam Düşüncesi Tarihi adlı derlemesi (İnsan Yayınları, 1990-91) yayına hazırladı. Türkiye Yazarlar Birliği tarafından iki defa ödüle layık görüldü: Batı Düşüncesinde Dönüm Noktası (F.Capra'dan tercüme, 1989) ve Şehir, ey Şehir (deneme, 1997). Telif kitapları olan Gelenek (1992), Gelenek ve Modernlik Arasında (1995), Şehir Asla Unutmaz (1996) ve Bursa Şehrengazi (1998) dışında derleme ve çeviri olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır. [Gazeteciler]] ve Yazarlar Vakfı'nda Yayın Bölümü yöneticisi olarak görev yapmakta, Samanyolu TV'nin yan kuruluşu olan Mehtap TV'de tarih ile ilgili bir program sunmakta. 2007 Mart ayında M. Fatih Öztarsu ve Hüseyin Işık'ın ekibine konsept danışmanı olarak TÜRTAB - Türkiye Toplumbilimsel Araştırmacılar Birliği'nin kuruluşunda yer aldı.
//ARMANĞAN’IN ESERLERİNDEN BAZILARI…
Osmanlı'nın Mahrem Tarihi, Gülün Fethi - Fatih Sultan Mehmed, Büyük Osmanlı Projesi, Efsaneler ve Gerçekler, Osmanlı'yı İmparatorluk Yapan Şehir: İstanbul, İslam ve Bilim Tartışmaları, Yakın Tarihin Kara Delikleri / Küller Altında Yakın Tarih, Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı, Alev ve Beton, Bulutları Delen Kartal, Düşüncenin Gökkuşağı Cemil Meriç, Gelenek ve Modernlik Arasında, İnsan Yüzlü Şehirler, Ufukların Sultanı Fatih Sultan Mehmed, Osmanlı'yı Kuran Şehir, Kır Zincirlerini Osmanlı, Osmanlı'nın Kayıp Atlası, Kuğunun Son Şarkısı: St. Petersburg’da Zamanlar ve Mekanlar, Osmanlı: İnsanlığı son Adası, İstanbul Mavi Kırpar Gözlerini, Osmanlı Tarihinde Maskeler ve Yüzler, Şehir Asla Unutmaz, Şehir Ey Şehir, Geri Gel Ey Osmanlı.