Olur Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurarak, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında işyeri açmak istediğini beyan eden Akyüz, yıllardır hayallerini süsleyen gözleme salonunun sonunda sahibi oldu.
AİLE BÜTÇESİNE KATKI
Kaymakamlık desteğiyle kurduğu gözleme salonunda, her sabah poaça, börek, tatlı, balık, mantı ve gözleme gibi çeşitli gıda ürünleri imal etmeye başlayan İsmigül Akyüz, hem boş zamanlarını değerlendiriyor, hem de aile bütçesine katkı sağlıyor. 46 yaşında olduğunu ve uzun yıllardan beri bir gözleme salonu işletmeyi hayal ettiğini söyleyen Akyüz, “Bana Kaymakamlık tarafından yardım yapılabileceğini söylediler. Tanıdıklar vasıtasıyla hemen bir teklif hazırladık ve SYDV’ne sunduk. Kaymakamlık, ilçede bir gözleme salonu bulunmayışı ve bu yöndeki ihtiyaçtan yola çıkarak, sunduğum teklifi kabul etti ve bana işyeri kurdu.” dedi.
AKYÜZ: OKUMANIN DA, İŞ KURMANIN DA YAŞI YOKTUR!
Olur ilçe merkezinde açtığı gözleme salonunda, müşterilerine her sabah poaça, börek, tatlı, balık, mantı ve gözleme gibi gıda çeşitleri sunduğunu söyleyen İsmigül Akyüz, bu ürünlerin her ne kadar erkekler tarafından yapılsa da, kadın eli değenler kadar lezzetli olmayacağını ileri sürdü. Müşterilerinin de, sunduğu bu hizmetlerden memnun olduğunu vurgulayan Akyüz, “Bu fikrimi ilk paylaştığımda, yaşımdan dolayı karşı çıkanlar oldu. Ama ben kararımı vermiştim. Okumanın da, iş kurmanın da yaşı yok bence. Herkes, ihtiyaç duyulan her işte ticaret yapabilmeli. Devlet bu iş için yardım da yapıyor.” şeklinde konuştu. Olur Kaymakamı Selim Palamut’a, kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiğini kaydeden İsmigül Akyüz, “4 çocuğum ve 1 de torunum olabilir, ama bunlar benim iş sahibi olmama engel değildir.” diye konuştu.