ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
3 kilo metamfetamin ele geçirildi
3 kilo metamfetamin ele geçirildi
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Polonya’dan 28 madalya ile döndüler
Polonya’dan 28 madalya ile döndüler
Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdüler
Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdüler
Jandarma aranan 43 kişiyi yakaladı
Jandarma aranan 43 kişiyi yakaladı
HABERLER>GUNCEL
21 Mayıs 2009 Perşembe - 03:56

Erzurum’un kış raporu

İHA/Erzurum, 2009 kış sezonunu kurak ve ılık geçirdi. Geçtiğimiz yıllara oranla hava sıcaklıklarının biraz daha yüksek olduğu Erzurum’da kar yağışı da geçen yılların altında kaldı. En düşük hava sıcaklığı 2 Ocak 2009’da eksi 36 derece olarak yaşandı.

Erzurum’un kış raporu

 Erzurum, 2009 kış sezonunu kurak ve ılık geçirdi. Geçtiğimiz yıllara oranla hava sıcaklıklarının biraz daha yüksek olduğu Erzurum’da kar yağışı da geçen yılların altında kaldı.
Erzurum’da uzun süren kış mevsimi yerini bahar sıcaklarına bıraktı. Aralık ayından başlayan 2008-2009 kış sezonu Erzurum’da bu yıl oldukça ılık ve kurak geçti.
SICAKLIK DEĞERLERİ
Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre en düşük hava sıcaklığı 2 Ocak 2009’da yaşandı. En düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 36 derece olarak ölçülen 2 Ocak tarihini, 3 Şubat günü sıfırın altında 20,3 derece ile takip etti. 4 Mart günü sıfırın altında 21’e kadar düşen sıcaklık, 14 Nisan da ise ayın en soğuk günü olarak belirlendi. 14 Nisan’da Erzurum’da yapılan ölçümlere göre hava sıcaklığı sıfırın altında 11 derece olarak belirlendi.
KIŞ KURAK GEÇTİ
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre bu kış mevsiminde hava sıcaklıklarının sıfırın üstünde olduğu günler de yaşandı. İstatistiklere göre 17 Ocak 2009’da 4,2, 15 Şubat 2009’da 7,2, 31 Mart 2009’da 11, 30 Nisan 2009’da ise 16,1 derece Erzurum’un en yüksek sıcaklıkları olarak belirlendi. Geçen yıllara oranla kurak bir mevsim yaşayan Erzurum’da Ocak ayında metrekareye 2,3 kilogram, Şubat ayında ise 18.8 kilogram yağış düştü.
EN SOĞUK KIŞ GÜNLERİ
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden derlenen bilgilere göre Erzurum uzun yıllar ortalamasında en soğuk kış gününü 2002’de yaşadı. 28 Aralık 2002 tarihinde yapılan ölçümlerde Erzurum’da hava sıcaklığı sıfırın altında 37,2 olarak ölçüldü. 23 Şubat 2004 yılında ise Erzurum’a son yılların en yoğun karı düştü. Metrekareye 59,6 kilogram yağışın düştüğü 23 Şubat 2004’te Erzurum’da kar kalınlığı 110 santim olarak belirlendi.
KRİZ MERKEZİ YOĞUN ÇALIŞTI
Kar yağışının başlamasıyla birlikte kış mesaisine başlayan Erzurum Kriz Merkezi, sezon boyunca köy ve mezralardaki hastaların yanı sıra yolda kalanların da yardımına koştu. Kriz merkezi görevlileri, kar yüzünden yolu kapanan 61 mezra ve 234 köydeki 95 doğum hastası kadın, 69 hasta çocuk ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan 131 kişiye ulaşarak sağlık merkezlerine taşıdı.
Kriz merkezi ekipleri ayrıca kış sezonu boyunca Çat-Çirişli-Karlıova, Çevre yolu Nene Hatun rampaları, Ovacık-İspir ve Kop dağında yağış sebebiyle yolda kalan 148 araçtaki 515 yolcuyu kurtardı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan DOĞAN 21 Mayıs 2009 Perşembe 19:51

Yağmurlar yağdı yarıklar kapandı beyler .. Bu kışıda savuşturduk. Benim korkum olimpiyat meşalesinden . Elliğimiz güzel olsun diye kaçtane garip gurabanın ekmek teknesi kaldırılır daha onu düşünüyorum : Rabbim 2011 Kışının şerrinden korusun!!!

Yorumu oyla      7      4  
25dadaş25 21 Mayıs 2009 Perşembe 15:23

ejder tepesi kardeşim kutlarım güzel yazmışsında bunlar görür görmezlerden duyar duymazlardan bunların sesi yeni seçime 1 ay kala çıkar yine vaatlerle çoluk çocuk kadın erkek kapı kapı dolanıp oy toplarlar seçildimi 5 yıl yangelyat osman slm

Yorumu oyla      6      4  
Ejder Tepesi 21 Mayıs 2009 Perşembe 11:25

Hep bunu söylerdim.Bu kışı,bu soğuğu çeken bu insanlar;memur,işçi,emekli,köylü,esnaf v.s. niçin bunun karşılığını alamazlar?Maddi ve manevi olarak.Mesela,Devlet buraya niçin doğru düzgün bir teşvik uygulamaz? Batıdan farklı olamaz.Memur,işçi,emekli batıdankin den fazla olarak,ayda 200-300 tl,esnaf,köylü ayda bir bu kadar ve daha fazla vergi indiri mini,niçin alamaz?Bunu idareciler görmezler mi? Niçin,bu yardımları yapmazlar?Yoksa,"Erzu rumlu dadaştır,vatanını sever" kuru lafları ile,sırtımızı yıllarca sıvazladılar da bundan mıdır?Lafla gemi yürümüyor.Böyle olan Erzurum 'a para oluk gibi akmalı.Ama,Güneydoğuya para oluk gibi akıyor yıllardır,biz de sadece bakı yoruz.Sayın yetkililer!Şunu unutmayınız ki, "Dadaş çelik bir yaydır,onu germeye gelmez".

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkut “baskın”ı yalanladı
GHA/Yakutiye Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin, Şükrüpaşa’daki Kazımkarabekir ...
“Tapu değişikliği” uyarısı…
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, kat irtifaklı tapusunu, kat ...
Yürekler birleşti
Büyük Türk Milleti 19 Mayıs 1919’la başlayan Türk Destanı’nın 90. yılını ...
 
"Tarihimizle gurur duyuyoruz"
TBMM Başkanı Toptan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hangi zor şartlar ...
Optisyenler Erzurum’da buluşacak
GHA/Erzurum Gözlükçüler ve Optisyenler Derneği Başkanı Mahmut Efe, Pazar ...
Sınırda milli görkem
Iğdır il sınırına Ermenistan'ın da görebileceği stratejik noktalara dev ...
 
Ciritçiler bayramı renklendirecek
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığının 2009 yılı faaliyet ...
Mağdur kadın korumaya alındı
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde kulağı ve burnu kesilip, şişlenerek araziye ...
Kale çayı taştı
Erzurum'un Pasinler ilçesinde bulunan Kale çayı, yağmur yağışının ardından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva