Erzurum tanıtım sancıları çekiyor, sosyo ekonomik sorunların temelinde tanıtım eksikliği yatıyor. YTL Banknotlarında Erzurum’a ait bir figürün olması, kimsenin aklına gelmedi.
Fırsatı kaçırdık
1 Ocak’ta kullanıma girecek olan YTL banknotlarında, Doğubeyazıt İshak Paşa Sarayı’nın yer almasını Doğu Anadolu’nun tanıtımı için bir şans olarak gören vatandaşlar Erzurum’a ait tarihi bir figürün de yeni banknotlarda bulunmasını istiyorlar.
ERZURUM TÜRK TARİHİNİN BEŞİĞİ
Erzurum’da; Kurtuluş Savaşı hatıralarını yansıtan Aziziye, Mecidiye ve Hamidiye Tabyalarının yanı sıra Çifteminareler ve Yakutiye gibi emsalsiz tarih varlıklarının bulunduğunu söyleyen vatandaşlar, YTL banknotlarında Erzurum’a ait bir figürün yer almasının ilin tanıtıma büyük katkılar sağlayacağını belirtiyorlar.
DOĞUBEYAZIT BİZDEN DUYARLI
YTL’nin en büyük banknotu olan 100 YTL'nin arkasına konulan İshak Paşa Sarayı resminin, sarayın bulunduğu Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi için önemli bir tanıtım aracı olacağını, Erzurum’un önemli bir fırsatı kaçırdığını söyleyen vatandaşlar: YTL’de tanıtımın önemli bir fırsat olduğunu , fakat bunun kaçırıldığını ifade ederek, ileriki yıllarda muhtemel banknot değişimlerinde Erzurum’a ait tarihi figürlerin de yer almasını istediklerini kaydediyorlar.
FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİK
Yeni Türk Lirası banknotlarında Erzurum’a ait tarihi bir figürün yer almasının il için gurur kaynağı olacağını, Erzurum’un Türk tarihi içinde ifade ettiği mana ve önem bakımından da bu konumu hak ettiğini vurgulayan Erzurumlu vatandaşlar, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum’un bu çeşit tasarruflarda değerlendirilmesi gerektiğine işaret ediyorlar.