ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aziziye’de AK heyecan
Aziziye’de AK heyecan
Erzurum’da spor istişaresi
Erzurum’da spor istişaresi
Erzurum’da ‘Çeyrek asır çocuk buluşması’
Erzurum’da ‘Çeyrek asır çocuk buluşması’
Ala’dan İHL nostaljisi
Ala’dan İHL nostaljisi
Araştırma'nın Yenidoğan Ünitesinden şefkat mesajı
Araştırma'nın Yenidoğan Ünitesinden şefkat mesajı
HABERLER>EKONOMİ
21 Ekim 2008 Salı - 00:06

Erzurum'da Arıcılık Yaygınlaşıyor

Arıcılık ve bal üretimi Erzurum’da yaygınlaştıkça, sektörün ihtiyaçlarına cevap veren ticari firmaların sayısında da artış gözlenmeye başlandı. Arıcılıkla uğraşan üreticilerin, malzeme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla açılan firma ve işletmeler, hem istihdam oluşturuyor, hem de kent ekonomisine sıcak para girdisi sağlıyor.

Erzurum da Arıcılık Yaygınlaşıyor

Erzurum’da arıcılık ve bal üretimi sektörünün ihtiyaç duyduğu malzemelerin satışının yanında üreticiye teknik hizmet veren bir mağazanın işletmecisi olan Ömer Yıldız, arıcılığın, artık Erzurum’un parlayan bir yıldızı haline geldiğini söyledi. Önceleri yörede sadece bir hobi olarak yapılan arıcılığın, bugünlerde binlerce liralık ciroların döndüğü bir sektör haline geldiğini anlatan Yıldız, Erzurum dışından gelen arıcıların yanında, yerli arıcıların sayısında da büyük artışlar kaydedildiğini dile getirdi.

ARICILAR ERZURUM’U TERCİH EDİYOR

Yerli arıcıların genellikle Erzurum’un güney ilçelerinde konuşlandığını aktaran Ömer Yıldız, Erzurum dışından gelen arıcıların ise, genellikle Karadeniz kökenli olduklarını ifade etti.

Çat, Hınıs ve Tekman gibi ilçelerin, arazi yapısı, bitki örtüsü ve çiçek çeşitleriyle bal üreticileri için emsalsiz bir ortam olduğuna dikkati çeken Yıldız, yerli arıcılar tarafından üretilen balın büyük bir bölümünün ise, Erzurum dışına pazarlandığını belirtti.

“ERZURUM’UN İKLİM ŞARTLARI”

Erzurum’da arıcılık yapılamayacağı yönündeki düşüncelerin yanlış olduğunu vurgulayan Ömer Yıldız, “Erzurum’un iklim şartlarından dolayı arıcılık için elverişli olamayacağı düşünülebilir. Halbuki tam tersine arılar eksi 41 dereceye kadar düşecek hava sıcaklıklarına bile dayanabiliyorlar. Arının iki düşmanı vardır, biri rutubet, diğeri de arı bitidir. Bunlarla mücadele ise, zaten teknik anlamda yapılabiliyor” diye konuştu.

ORGANİK BAL ÜRETİMİ

Erzurum’da arıcılık sektörünün yaygınlaşmasının sevindirici olduğunu söyleyen Ömer Yıldız, “İlimizde arıcılık geliştikçe doğal olarak üretim artıyor. Bu artış nedeniyle nakliyecisinden tutun da, pazarlamacısına kadar çok sayıda yeni iş kolu ortaya çıkıyor. Bu iş kollarında çalışan insanlar için ekmek kapısı demek olan bu durum, şehir ekonomisine de katkıda bulunuyor. Umuyoruz arıcılık sektöründeki bu gelişme devam eder ve daha da profesyonel bir hal alır. Çünkü Erzurum’un üretmeye ve kazanmaya ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Necati Erdoğan 20 Kasım 2008 Perşembe 20:47

Merhaba arıcı arkadaşlar Düşünceler doğru ama uygulamalar yanlış.biz alırken doğal arıyoruz ama kendimiz hileli bal yapıyoruz Ne dersiniz.Buna bir çözüm bulalım

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Patateste Nevşehir-Hasankale Rekabeti
Yaz boyunca tezgahları ve sofraları süsleyen Nevşehir patatesinin havasını, ...
Aşkale Çimento, İhracaat Şampiyonu
Aşkale Çimento, Anadolu Kaplanları içinde “2007 İhracat Şampiyonu” ...
ASPAVA Markalaştı
ASPAVA Pide Kebap ve Döner Salonu ikinci şubesi düzenlene törenle açıldı.
 
TES:Sendikalar şeffaflaştırılmalı
Türkiye Bağımsız Eğitimciler sendikası (TES) 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet ...
Akal:Kredi kartı kullanımı sınırlanmalı
Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Erzurum Şubesi Başkanı ...
Hizmette Akdağ Üslubu
2003 öncesinde sağlık alanında oldukça geride bulunan Doğu Anadolu bölgesinin ...
 
Tarımda Sürdürülebilir Üretim Sistemi Şart
Erzurum Tarım İl Müdür Yardımcısı Uysal Fayet Örbay, günümüzde 37 ülkenin ...
SGK’dan Bilgilendirme Hizmeti
Aralarında Erzurum’unda bulunacağı Aile Hekimliği sisteminin uygulandığı ...
Kuveyt Türk, Şube Hedefine Ulaştı
Yılın ilk çeyreğinde aralarında Erzurum’un da bulunduğu 10 yeni şubesini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hırsızlığa ‘zulüm’ dedikleri yerden buyurun!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva