Bahar ayında yağan yağmur tarım arazilerine yaradı. Tarlalarda verim geçen yıla oranla daha üst düzeyde. Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, çiftçinin üretiminde önemli oranda artış yaşandığını kaydederek, Bahar yağmurlarının çiftçiyi mutlu ettiğini söyledi
ERZURUM ÇİFTÇİSİ BU YIL KAZANACAK
Kış mevsiminde yağışın bol olmasının tarladaki verimi arttırdığını belirten Yıldırım, “Bu sene bilindiği gibi kış mevsimi biraz geç bitti. Bu durumda ürünlerin alımında biraz gecikme yaşanacaktır. Şükür ki kar yağışı çok oldu. Tarladaki ürünün iyi olmasını bekliyoruz. İnşallah bahar mevsiminde de yağmurumuz da yeteri miktarda yağdı. Verimli bir yıl yaşayacağımız kesin. İlk hasadımız olarak da yonca otunu biçtik. Oldukça bereketli olarak aldığımız bu hasat çiftçimizi mutlu etti. Hem hayvanımızın besi kaynağı hem de çiftçimizin en büyük gelir kaynağı olan yonca otunun ilk hasadının bu kadar iyi olması diğer ürünlerinde bereketli ve bol olacağının göstergesi olmuştur.” dedi.
ÇİFTÇİYE TEŞVİK GEREK
Çiftçilere verilen desteklerin takdire şayan olduğunu söyleyen Yıldırım, “Çiftçilik ilk insandan beri var olan bir meslek ve insanlığın sonuna kadar da var olacaktır. Çiftçilik, dolaylı ve doğrudan insanların geçimiyle hayatlarını sürdürmeleriyle alakalı bir meslektir. Çiftçilik fazlasıyla değer görmesi gereken bir meslektir. Günümüzde de hükümetimizin izlemiş olduğu politikalar oldukça önemli derecededir. Bu politikalar daha da iyiye götürülebilir. Çiftçiye hak ettiği yere getirilmesi için yapılan destekler ve çalışmalar kayda değerdir. Ancak bu çalışmalar daha da ilerletilebilir. Tarım ve hayvancılık alanına verilen desteklerden çok teşvik ettirecek çalışmaların yapılmasına ağırlık verilmelidir. Bu teşviklerde üretilen ürünlerin verimini arttırmaya yönelikte çalışmalar yapılmalıdır. İnsanların çiftçilik yapması için sebepler sunulmalıdır.” diye konuştu.
HAYVANCILIKTA SIKINTI VAR
Hayvancılıkta çiftçinin sıkıntıda olduğunu söyleyen Yıldırım, “Hayvancılık alanında bazı sıkıntımız var. Bunların başında ise kırmızı et fiyatlarının yüksek olmasıdır. Fiyatların böyle yüksek olması da hem üreticinin hem de tüketicinin zararınadır. Çiftçi sattığı hayvanı bir daha yerine koyamadığı için yeni hayvan satamıyor buda durumu zorlandırıyor. Biran önce bu duruma el atarak fiyatları düşürmesi ve çiftçinin eline kesilecek et verilmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.