Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan Ayı’nda denetimlerine tam gaz devam ediyor. Ramazan Ayı’nın vazgeçilmezi iftar çadırlarına yemek servis eden yemekhaneleri dolaşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar ve denetim ekibi, hijyenik ve sağlık koşullarına uyan tüm yemekhanelere tam not verdi. Yaptığı denetimlerde iş yerlerinin ruhsatlı, sağlıklı ve hijyenik olması konusunda iş yeri sahiplerini uyarıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, denetim ekibi satılan ürünlerin son kullanma tarihi, esnaf portör sağlık karneleri, gıda depolama alanları ile genel hijyen koşullarını kontrol ettiklerini belirtti. Ramazan denetimlerinin sadece bir ay için değil, tüm dönemlerde yapıldığını belirten Akar, “Denetimler sonucunda tüm yemekhaneler sağlık ve hijyenik kurallara uymaktadırlar. Özellikle insan sağlığını tehdit edecek durumlara müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını amaçlıyoruz. Hepimiz kentte yaşamanın bir gereği olarak toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yaptığımız işi en iyi şekilde ve kurallara uygun olarak yapmak durumundayız. Özellikle insan sağlığını ilgilendiren konularda çok daha hassas ve dikkatli olmalıyız. Şehir sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın huzur içerisinde alış verişlerini yapabilmeleri için özellikle gıda üretim ve satışının yapıldığı iş yerlerini sıkı bir şekilde denetleyeceğiz.” dedi.