TAVUK, ESKİ CAZİBESİNE KAVUŞUYOR
Erzurum'da, kuş gribi vakalarının görülmesi nedeniyle lokantalarda mönüden çıkarılan tavuk eti yeniden yerini almaya başladı.
Erzurum Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, yaptığı açıklamada, kuş gribi kaynaklı endişelerin giderilmesi amacıyla düzenlenen etkinliklerin, vatandaşı yeniden tavuk eti tüketimine yönelttiğini söyledi. Bir süre önce tavuk dönercilerin tamamına yakınının talep yetersizliği nedeniyle kuzu eti satışı yapmaya başladığını, bazılarının da işyerlerini kapattığını anımsatan Pınar, son bir haftada 15 lokantanın yeniden tavuk ürünleri yemeği satışına başladığını bildirdi.
BEYAZ ET TÜKETİMİ ARTMAYA BAŞLADI
Lokantalarda satışa sunulan beyaz etin uygun şekilde üretilmiş ürün olduğunu vurgulayan Pınar, şunları kaydetti:
''Kuş gribi nedeniyle vatandaşlar, uygun şekilde üretilerek lokantalarda satışa sunulan tavuk etine bile rağbet göstermiyordu. Ancak, Tarım İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin kuş gribi kaynaklı endişeleri gidermek amacıyla düzenledikleri etkinlikler, vatandaşları yeniden tavuk eti tüketimine yöneltti.''
TAVUK FİYATLARI DEĞİŞMEDİ
Pınar, mönüde yeniden yerini almaya başlayan tavuk eti fiyatının kuş gribinin görüldüğü dönemden önceki fiyatla aynı olduğunu söyledi.
Lokantalarda 1 porsiyon tavuk et dönerin 2,25 YTL'de satışa sunulduğunu anlatan Pınar, şöyle devam etti: ''Kuş gribi nedeniyle lokantacılar çok zor günler geçirdi. Özellikle tavuk dönerciler kuzu eti satışı yaparak krizi atlatmaya çalıştılar. Ancak yavaş artan talep nedeniyle yeniden tavuk döneri satışa sunuldu. İl genelinde 70 lokantada tavuk döneri satışı yapılıyor. Fiyatlarda önceki döneme göre bir değişme olmadı ancak, talep kıyaslanamayacak kadar az. Fakat beyaz et talebinde bir canlılık oluşmaya başladı. Biz ümitliyiz.''