ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
25 Aralık 2008 Perşembe - 20:04

Ertugay’dan Hava Kirliliği Önergesi

MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, Çevre ve Orman Bakam Veysel Eroğlu tarafından, cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi verdi. Ertugay, hava kirliliğini önlemek için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi istedi. Bakan Eroğlu’da yaptığı açıklamada Erzurum’da hava kirliliğinin endişe verici boyutta olmadığını açıkladı.

Ertugay’dan Hava Kirliliği Önergesi

Ertugay, soru önergesinde, son yıllarda özellikle içinde bulunduğumuz 2008 yılının Kasım Aralık aylarında Erzurum, Ankara, Muğla, Çankırı, Bursa, Konya, Bilecik, Ardahan başta olmak üzere birçok ilde yoğun hava kirliliği yaşandığını belirtti.

Ertugay, yoğun hava kirliliğinin, havadaki artan ve tehlikeli boyutlara ulaşan partikül ve kükürt dioksit miktarının, halkın sağlığını ciddi oranlarda tehdit eder boyutlara ulaştığı ve bu sorunun büyük ölçüde de kontrolsüz, plansız ve kalitesiz kömür dağıtımından kaynaklandığının bilindiğini ifade etti.

ÖNERGEDEKİ SORULAR?

Ertugay, soru önergesinde ülke geneliyle ilgili olarak “Ülkemizde hava kirliliği iller itibariyle hangi değerlerdedir? Hangi illerimizde havadaki partikül ve kükürt dioksit miktarı, Hava Kalitesi Konma Yönetmeliği'nde belirlenmiş standart değerler olan; kükürt dioksit için 250 mikrogram metreküp, partikül madde için 200 mikrogram metreküp ile Dünya Sağlığı Teşkilatı'nın standartları olan; kükürt dioksit için 150 mikrogram metreküp, partikül madde için 75 mikrogram metreküp sınır değerlerinin ne kadar üzerindedir? Yani ne oranlarda hava kirliliğine maruzdur?Hava kirliliğine maruz kalmış illerimiz için hangi tedbirler alınmaktadır? Şuana kadar alman tedbirlerin ne kadarı uygulanmıştır?Düşük kalorili ve yüksek kükürt dioksit içeren kömürlerin dağ timinin yasaklanması ve kullanımı konusunda hangi tedbirler alınmıştır?” sorularını yöneltti.

ERZURUM NİÇİN NEFES ALAMIYOR?

Erzurum’da hava kirliliği oranının 2008’te artış kaydettiğini vurgulayan MHP Milletvekili Ertugay, Doğalgaz kullanım oranındaki yükselmeye rağmen hava kirliliğindeki artışın endişe verdiğinin altını çizerek, bunun nedenini sordu. Ertugay Erzurum’la ilgili olarak yönelttiği soruda“Coğrafi konumu itibariyle hava kirliliği problemine müsait olan ancak 90'lı yılların ortalarından itibaren alman ciddi tedbirlerle ve doğal gazında gelmesiyle hava kirliliği problemini büyük ölçüde aşmış olan Erzurum'da, bu yıl yaşanan yoğun hava kirliliğinin
sebepleri nelerdir?”dedi.

YARDIM KÖMÜRLERİNİN KİRLİLİĞE ETKİSİ

Dar gelirli ailelere dağıtılan kalitesiz ve düşük kalorili kömürlerin hava kirliliğindeki etkisini sorgulayan MHP Milletvekili Ertugay soru önergesinde şöyle dedi:”1995 yılında, Mahalli Çevre Kurul Kararı'yla kalitesiz yerli kömürkullanımının yasaklandığı Erzurum'da, 2008 yılında ne kadar kömür dağıtılmıştır? Bu kömürlerin ısıl değeri, partikül miktarı, kükürt dioksit miktarı ne kadardır? Şayet standartlara uygun olmayan, düşük kaliteli kömür dağıtılmışsa şu ana kadar ne tür tedbirler alınmıştır? Ne tür işlem yapılmıştır?”

DOĞALGAZ ZAMLARI VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR

Doğalgaz başta olmak üzere enerjiye yapılan zamların vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çeken MHP Milletvekili ertugay TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şunları kaydetti: “Artan doğal gaz fiyatları ve yüksek fiyattan satılan ithal kömürü alamayacak durumda olan, zorunlu olarak kaçak kömüre ve diğer ısınma yöntemlerine yönelen kişi ve kuruluşların mağduriyetinin giderilmesi için Hükümet olarak ne gibi önlemler düşünüyorsunuz? Isınma giderlerinin, halkın ve dar gelirlinin belini büktüğü, en büyük harcama kalemini oluşturduğu Erzurum'da her hangi bir desteklere düşünüyor musunuz? “

6 ÖLÇÜM İSTASYONU NİÇİN ATIL?

Bu hükümet döneminde Çevre İl Müdürlükleri'nin aktif ve verimli olarak çalışamaz hale geldiğini iddia eden Ertugay, “. Erzurum'da 1978'den beri faaliyet gösteren Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunlarını Araştırma Merkezi Müdürlüğü'ne ait 6 Ölçüm İstasyonu atıl haldedir. Ancak İl Hıfzısıhha Müdürlüğü ve Çevre İI Müdürlüğü'nün modernizasyon çalışmaları gibi suni gerekçelerle Ölçüm yapmadığı da ifade edilmektedir. Bu durumu nasıl açıklıyorsunuz? “dedi.

DOĞALGAZA RAĞMEN KİRLİLİK ARTTI

Önergesinde, Doğalgazın Erzurum'a geldiği 2005 yılında Erzurum'daki kükürt dioksit oranının 120 mikrogram metreküp olduğunu dile getiren Ertugay, önergesinde, yüzde 50'lere ulaşan doğalgaz kullanımına rağmen kükürtdioksit oranının 100 mikrogram metreküp’ün altına düşmesi gerekirken, 600 mikrogram metreküp'e ulaştığını, bunun da insanların ölüm teneffüs ettiği anlamına geldiğini ifade etti.

ACİL EYLEM PLANI VAR MI?

MHP Milletvekili Zeki Ertugay Çevre ve orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplandırması kaydıyla sunduğu soru önergesinin son bölümünde, “Bu acil durumun ortadan kaldırılması İçin almış olduğunuz önlemler nedir? Yaşanan hava kirliliğinin giderilmesi veya en aza indirilmesi İç n sorumlu Bakanlık olarak Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla birlikte kalıcı ortak bir acil eylem planınız var mıdır?.” Soru ve görüşlerine yer verdi.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hepatit B Eğitimi Başladı
Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD), Erzurum Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerini, ...
Özürlüler, Yasal Haklarını İstiyor
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi, 5378 Sayılı Özürlüler Kanunu’nun ...
Kış, Depresyon Mevsimi
Depresyon hastalarının kış mevsiminde daha sık ve daha şiddetli ataklar ...
 
Kış Hastalıklarına Dikkat
Kış mevsiminde soğuk havaya bağlı olarak nezle, grip, tranjit, larenjit, ...
BEAH’ta Hepatit Bilgilendirme Standı Açıldı
Viral Hepatitle Savaşım Derneği’nin (VHSD) gizli tehlike Hepatit B konusunda ...
Kuşları İle Aynı Evde Yaşıyor
Erzurumlu Murat Özkan 24 yıldır kuşları ile aynı evde yaşıyor. Murat Özkan'ın ...
 
İl Sosyal Hizmetler Kurulu Toplandı
İl Sosyal Hizmetler Kurulu, 2008 Yılı 4. Dönem Toplantısı Vali Yardımcısı ...
Kirletici Yakanlara Ağır Cezalar Uygulanacak.
Erzurum’da hava kirliliğine sebep olan etkenlerden olan, lastik ve kablo ...
Nüfusta Dereceye Girdik
Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin resmi istatistik kurumu olan Eurostat, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva