ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Tortumspor için ‘BAL’ hazırlığı
Tortumspor için ‘BAL’ hazırlığı
Oltu’da altyapı seferberliği
Oltu’da altyapı seferberliği
Erzurum’da Gaziler günü kutlandı
Erzurum’da Gaziler günü kutlandı
Ambulans helikopter imdada yetişti
Ambulans helikopter imdada yetişti

İstemihan Bulutlar

Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
19 Eylül 2024 Perşembe

İsrail’in çağrı cihazlarını silah gibi kullanıp patlattığı, telsiz cihazlarını adeta bomba gibi infilak ettirdiği bir dönemde yaşıyoruz. Bu olay, teknolojinin ne kadar tehlikeli bir silaha dönüşebileceğini hepimize bir kez daha gösterdi. Radyo frekanslarıyla, sinyallerle ya da başka teknolojik atraksiyonlarla artık insanlık, en temel güvencelerini bile kaybetme riski altında. Kendi evinizde, cebinizde taşıdığınız cihazlar birer bomba haline getirilebiliyor. Teknolojiyi kontrol edenlerin, istedikleri zaman sizi yok edebilecek bir güce sahip olduklarını görmek, bu tehlikenin ne kadar büyük olduğunu orta yere koydu.

Bu noktada sorulması gereken sorular çok net: Bu tehlikeye karşı ne yapıyoruz? Teknolojiyi sadece kullanmak mı yetiyor, yoksa onun en ince ayrıntılarına kadar hakim olup, milli bir perspektifle kendi savunmamızı kurmak zorunda mıyız? Cevap gayet açık: Teknolojiyi kendin üretmiyorsan, ona tam anlamıyla hakim değilsen, kaybetmeye mahkumsun.

Bugün dünyada “söz sahibi olmak” isteyen ülkelerin hepsi teknolojiyi geliştiren, onu en ileri seviyeye taşıyan ülkeler. Oysa sadece kullanıcı olanlar, o teknolojinin kölesi haline geliyorlar. Elinde teknolojiyi geliştirecek bilgi yoksa, bir gün cebindeki telefonun, evindeki radyo sinyalinin seni yok edebileceği bir senaryoya mahkum oluyorsun. O yüzden en önemli mesele, teknolojik gelişmeleri kendi milli imkanlarımızla hayata geçirmek.

Bu bağlamda Selçuk Bayraktar’ın ve Baykar’ın milli teknoloji hamlesinin değeri bir kez daha ortaya çıkıyor. Yerli ve milli yazılımlar, savunma sanayimizin temel taşı haline gelmiş durumda. Gelecekte başarılı olmak, kalıcı olmak istiyorsak, bu teknolojilere vakıf olmalıyız, daha da ötesi, onları kendimiz geliştirmeliyiz.

Evet, artık çağımızın en önemli gerçeği şu: Teknolojide varsan, varsın. Yoksan, yok olacaksın!

Bu bilinçle gece gündüz demeden çalışan, çaba sarf eden, milli teknoloji için ter döken herkese teşekkür ediyorum. Çünkü biliyorum ki, onlar sayesinde yarınlara umutla bakıyoruz. Ama bu yeterli mi? Kesinlikle değil. Daha fazlasını yapmalı, daha da ileriyi hedeflemeliyiz.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva