ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>TÜRKİYE
13 Şubat 2015 Cuma - 06:09

Erdoğan: “Havana’da cami yapmak isteriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Küba’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada Havana’da cami yapmak istediklerini ifade etti.

Erdoğan: “Havana’da cami yapmak isteriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Küba’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada Havana’da cami yapmak istediklerini ifade etti.
 Erdoğan basın mensuplarına yaptığı açıklamada Raul Castro’yla gerçekleştirdikleri görüşmelere ilişkin bilgi vererek, “Sayın Başkan Raul’la çok çok verimli bir görüşme yaptık heyetler arası diyebilirim. Daha sonra da dar kapsamlı bir çalışma yemeğimiz oldu. Türkiye Küba arasındaki ilişkileri geleceğe nasıl çok daha iyi bir şekilde taşırız bunu özellikle aramızda müzakere ettik. Her alanda siyasi, ekonomik, kültürel tüm bu alanlarda neler yapabiliriz müşterek olarak bunları görüştük. Tabi aramızda şu andaki ekonomik işbirliğimiz 28 milyon dolar civarında. Ticaret açığı noktasında pek ticaret açığı yok. Yani adeta paylaşmış gibiyiz. Fakat tabi bu rakam çok çok küçük. Tabi burada Küba’ya yönelik yaptırımların da önemli bir neticesidir bu. Bu konuları da kendisiyle görüştük. Kendilerine yapılan bu yaptırımı doğru bulmuyoruz. İnsani açıdan doğru bulmuyoruz, vicdani açıdan doğru bulmuyoruz. Latin Amerika ülkelerinde tabi bu seyahatteki Kolombiya biliyorsunuz 1 milyar 400 milyon dolar ticaret hacmine sahibiz. Tabi burada Küba’nın hacmi de küçük. 28 milyon dolar olması ama Meksika’da rakam büyüyor. Meksika’da yapacağımız görüşmelerde inanıyorum ki çok iyi olacak. Turizm var, aslında güzel bir destinasyon burası. Türkiye destinasyonla dolu bir merkez ve müşterek bir şeyler yapabiliriz. Bunun içinde önemli bir adımın atılması lazım. O da THY’nin ülkeler arası konusunu görüştük. Meksika’yla da bu konuyu görüştükten sonra bu üç merkeze uçuşların düzenlenmesi hem Türkiye’den Küba’ya gelişi, Küba’dan Türkiye’ye gidişi arttıracaktır. THY olarak biz buna hazırız Küba’da bizim için herhangi bir sorun yok dediler. Meksika’yla onlar da görüşecek biz de aynı şekilde görüşeceğiz ve THY’nin seferleri de başladığı andan itibaren inanıyorum ki Latin Amerika’yla ilgili süreç çok daha olumlu bir şekilde genişleyecek” dedi.
CAMİ PROJESİ
 Küba’da yapılması planlanan camiyle ilgili de konuşan Erdoğan, “Suudi Arabistan’la çok öncelere dayanan bir görüşme yapılmış. Bir mutabakatları da oluşmuş. Biz tabi Suudi Arabistan mimarisiyle bizim mimarimiz farklı. Biz kendilerine burada bu işle ilgilenenlere Ortaköy Camisi’yle ilgili bilgi vermiştik. Ben şimdi Ortaköy Camisi’yle ilgili bütün bilgileri proje çalışmalarına varıncaya kadar, görüntülerine varıncaya kadar hepsini sayın Başbakana takdim ettim. Ve biz bunu kendimiz yapacağız yani burada bir ortak falan istemiyoruz dedik. Eğer uygun görürseniz Havana’da yapmak isteriz. Havana’da diğerlerine söz vermişseniz o zaman bir başka ilinde biz Ortaköy Camisi’ni yapabileceğimizi kendilerine söyledik. Bundan sonraki süreci de zaten bizler gerek Diyanet İşleri gerek TİKA vasıtasıyla takip edeceğiz. Tabi TİKA’yla ilgili burada 3 önemli adım atıldı bir adım da bu olacak” dedi.
 Erdoğan ABD Küba ilişkileriyle ilgili olarak da, “Şu anda ABD’yle iyi münasebetler içerisindeler. Fakat yaptıkları görüşmelerin sayısı ciddi manada fazla. 233 görüşme yapmışlar. Henüz aldıkları bir netice yok. Bir süre sonra bir zirvede bir araya gelecekler ve bir şeyler olması için beklentileri var. Bunlar nasıl olumlu bir şekilde neticelenir, neticelenmez onu tabi görüşmelerden sonra hep birlikte göreceğiz.Burası tarihi Küba bir zenginlik bunu takdir etmek gerekir. Ama tabi bunun restorasyonu önemli bir görev. Ben sayın başkana dedim ki Turizm Bakanı’yla birlikte Kültür Bakanı’nı ayrı yapmayın. Siz mümkünse Kültür ve Turizm Bakanı’nı birleştirin bir olsun. Çünkü turizmden elde ettiğiniz gelirleri tamamıyla kültüre aktarın ki eserleriniz ihya olsun ve bunlar Küba’nın gelişimine katkısı olsun. Ben dedi ikisini de kaldırmayı düşündüm dedi. Hakikaten renovasyonlar çok önem arz ediyor. Şu tarihi şehir önemli güzel bir yer. Bakım şart” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MEKSİKA’DA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ziyaretleri kapsamında resmi temaslarda bulunmak üzere Meksika’ya geldi.
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ziyaretleri kapsamında son durağı olan Meksika’ya geldi. Küba programını tamamlayan Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan özel uçak "TUR", ülkenin başkenti Meksiko’da bulunan Benito Juarez Uluslararası Havaalanı’na iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de eşlik etti.
 Erdoğan, havalananına indikten sonra Meksika’da kalacağı otele geçti.
 

 
‘En önemli dil, gönül dilidir’
 
25’inci şehir, 25 ülkeye açılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘En önemli dil, gönül dilidir’
Davutoğlu, bazen bilinen dilin, kullanılan kelimelerin önemli olmadığını ...
‘Türkiye Dünyanın İlgi Odağı Haline Geldi’
Erdoğan “Son 12 yıldır dünyanın tamamını kucaklayan iletişim kurmaya arttıran ...
Diyarbakır müftüsü de istifa etti
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1982 yılında mezun olan Erdoğmuş, ...
 
"AK Parti Bir Vefa Hareketidir"
Davutoğlu, AK Parti hareketinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir ...
‘Yeni Anayasayı milletle yazacağız’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Özgürlükçü bir anayasayı, ...
‘AK Parti Hareketi önce erdem hareketidir’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti hareketinin her şeyden önce bir erdem ...
 
Cumhurbaşkanı’na "Yüzyılın Devlet Adamı" Ödülü
Yaratılanı Yaradan’dan ötürü hoş gördüklerini ifade eden Erdoğan, “Evet ...
Cumhurbaşkanı’ndan ‘Yeni Anayasa’ vurgusu
Erdoğan, milletin yeni Türkiye ve yeni Anayasa için 400 milletvekilini ...
Davutoğlu: ‘Çözüm sürecine destek artıyor’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Milletin çözüm sürecine desteği hem sürüyor ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva