ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erzurum-Artvin yolunda tır kazası
 Erzurum-Artvin yolunda tır kazası
'Yunus Emre' ilmek ilmek anlatıldı
'Yunus Emre' ilmek ilmek anlatıldı
 AK Parti binasına saldırıda bulunan 2 kişi tutuklandı
 AK Parti binasına saldırıda bulunan 2 kişi tutuklandı
 Ardahan'da eğitime kar engeli
 Ardahan'da eğitime kar engeli
Buz tutan Kars Çıldır Gölü'ne yoğun ilgi
Buz tutan Kars Çıldır Gölü'ne yoğun ilgi
HABERLER>TÜRKİYE
12 Şubat 2015 Perşembe - 02:12

‘Türkiye Dünyanın İlgi Odağı Haline Geldi’

Erdoğan “Son 12 yıldır dünyanın tamamını kucaklayan iletişim kurmaya arttıran politika izliyoruz. Dünyanın neresinde kendisine uzatılacak bir eli bekleyen toplum varsa hepsinin yanındayız. Sesimizin ulaştığı her yere sesimizi götürüyoruz. ‘dedi

‘Türkiye Dünyanın İlgi Odağı Haline Geldi’

~~Temaslarda bulunmak üzere Kolombiya’ya gelen Cumhubaşkanı Erdoğan, Kolombiya Türkiye İş Forumu’nda konuştu.
 Erdoğan konuşmasında, “ Bizim Latin Amerika’yla ilişkilerimiz aslında yeni değil. Osmanlı döneminden beri yüzyılı aşkın süredir bu bölgeyle diplomatik münasebet içerisindeyiz. Ancak yakın zamana kadar ilişkilerin olması gerektiği sürece ulaşamadığı da gerçektir. Türkiye’nin Bogota Büyükelçiliği’nin 2010 yılında Kolombiya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin de 2011 yılında açılmış olması ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Bu gelişmeyi ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirme konusunda somut nişanesi olarak görüyorum. 2011 yılında ilk kez gerçekleştirilen ziyaret ilişkilerimize farklı bir ivme kazandırdı. Cumhurbaşkanı düzeyindeki ziyaretle biz de ilişkilerin ilerletilmesi konusunda siyasi iradeyi teyit etmiş oluyoruz. Ülkelerimiz arasındaki mesafeye rağmen karşılıklı anlayış sayesinde ilişkilerimiz artıyor. Kahve sevgisiyle futbol heyecanı her iki ülke halkının vazgeçilmez parçası oldu. Mondragon Galatasaray’da 6 yıl oynadı. Bugün sürpriz yaptı bize değerli dostum. Mondragon’u getirdi yanımıza resim çektirdik. İnşallah önümüzdeki ayda 2-3 haftalığına ülkemize gelecek. Mesela kahve konusunda bizde bir söz var. Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır. Dolayısıyla fincanların sayısı çok. Hatır da tabi uzuyor. Unutmak mümkün değil. Aramızdaki ilişkiler muhabbet zinciri olarak geleceğe yürüyor. Geniş bir yelpazede verimli çalışmalar yürüteceğimize inanıyorum. Bugün ikili görüşmelerimiz daha sonra adeta çalışma yemeği şeklinde devam eden görüşmelerimiz aramızdaki ilişkilerin ne denli sağlam olduğunun kanıtıdır. Kolombiya Latin Amerika’daki en önemli ticaret ortaklarımızdan biridir. Ülkelerimiz arasında yaklaşık 1,4 milyar doları bulan ticaret hacmini yeterli bulmuyoruz. Bugün 2023’e kadar bu ticaret hacmini dolara çıkaralım dedik ve siyasi iradeler olarak bunu açıkladık” dedi.
“TÜRKİYE ASYA VE AVRUPA’YI BİRBİRİNE BAĞLAYAN YAPISIYLA SON 12 YILDA ÇOK BÜYÜK İLERLEMELER KAYDETTİ”
Erdoğan açıklamasında, “Ekonomik işbirliğimizin kapsamını dostluk seviyesine yakışır noktaya çıkarmamız gerekiyor. Kolombiya dinamik nüfusa sahip ülke. Türkiye de Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan yapısıyla son 12 yılda çok büyük ilerlemeler kaydetti. Başarı hikayesi yazdı. 79 yılda Türkiye’de 6100 km yol yapılmışken 12 yılda 17 bin km bölünmüş yol yaptık. Bu değişimin işaretiydi. Ayrıca göreve geldiğimizde Türkiye’de 26 tane havaalanı vardı. Ama biz 12 yılda buna 26 tane daha ilave ettik. Şu anda 52 tane havaalanı var. Hala bazılarının yapımı devam ediyor. Hızlı trenlerde büyük adımlar attık. Bu adımlarla vatandaşlarımızın tercih alanlarını çoğalttık. Denizde yapılar inşa ettik. Üçüncü köprü inşaatımız devam ediyor. Bu 4 gidiş, 4 geliş, ortasından da hızlı tren gidiyor. Şu anda attığımız önemli bir adım üçüncü havalimanı. Bu dünyanın ilk 3 havalimanından biri olacak. Yılda 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşa ediyoruz. Bu havalimanında 5 pist olacak. Bununla birlikte ilk etabını 2017 yılında açacağız. Bu inşaatlar devam ediyor. Maliyeti 26 milyar Euro. Yap işlet devret modeliyle bunu yapıyoruz. Bu arada İstanbul İzmir arasında otoyol inşaatı devam ediyor. Burada önemli bir köprüyü İzmit geçişi olarak adlandırıyoruz. Denizin altında 32 metreye varan zeminiyle bir köprü. Bununla birlikte İstanbul İzmir arasındaki mesafe daralıyor. Marmaray Avrupa Asya’yı birbirine bağlıyor. Avrasya’dan otomobiller geçecek. İstanbul Ankara, Ankara Konya buralardaki hızlı tren hatları bitti. Toplamda 130 milyar dolar altyapı yatırımı gerçekleştirdik” dedi.
“DIŞ TİCARET RAKAMLARIMIZI ÇOK DAHA İLERİ TAŞIMAMIZ GEREKİYOR”
Erdoğan konuşmasında, “Tabi bunların hepsi güvene dayalı olmanın yanında istikrarı arkasından getiriyor. Yatırımcıya o güveni verirseniz onlar da yatırımı yapıyor. Kolombiya’yla Türkiye arasında müşterek yapabileceğimiz inşaat sektöründe ciddi adımlar olduğunu düşünüyorum. Şu anda Müteahhitler Birliğimizin başkanı da heyetimizin arasında. Burada alt yapı üst yapıda Türkiye birikimlerini Türkiye’yle paylaşır. Orta gelir düzeyinin üstündeki aileler için yaptığımız konutlar oldu. Burada sosyal devlet anlayışıyla devlet kar etmeyecek başa baş edecek. Siz ücretsiz yaptığınız konutlardan bahsettiniz. Özellikle şehirleşme kararlılığında, çevre düzenlemesinde, kentsel dönüşüm ve değişimin önemi çok büyük. Bu konuyla ilgili olarak biz yoğun çalışma içerisindeyiz. 12 sene içerisinde 650 bin konutu TOKİ olarak yaptık. 2003-2013 yıllarında ortalama yüzde 5 büyüme oranını yakaladık. Bizim sıkıntımız petrol yok. Biz petrolü ithal ediyoruz. Özellikle bu konuda cari açıkta sıkıntılar yaşadık. Sanayi noktasındaki yatırımlarla ayakta durmamız gerekiyor. Kolombiya ihtiyacımız olan kaynaklara ziyadesiyle petrol noktasında sahip. Karşılıklı ilişkiyi çok önemli fırsat olarak görüyorum. Kolombiya’yla 2002 yılında ticari ilişkimiz 12,5 milyon dolardı. 2014’te yaklaşık 1,4 milyar dolara ulaştık. 2023’te 5 milyar doları yakalarız. Biz önünüzü açacağız siz de yürüyeceksiniz. Dünya küçüldü. Küçülen dünyada güce ve imkana sahipsiniz. Dış ticaret rakamlarımızı çok daha ileri taşımamız gerekiyor. Türkiye’de hiçbir Kolombiya yatırımı yok. Kolombiya’da faaliyet gösteren 3 firma var. Onların da toplam yatırım miktarı 220 milyon dolar civarında. Bu yatırımlar petrol ve madencilik alanında yoğunlaşıyor. Yatırımcılarımızın Kolombiya’daki çalışmaları bizi cesaretlendiriyor, gururlandırıyor. Bu örneklerin sayısını çoğaltmak gerekir diye düşünüyorum. Kolombiya’dakileri de Türkiye’ye bekliyoruz. Bugün 7 tane anlaşma imzaladık. 2014 yılında yatırımların karşılıklı teşviki bu bakımdan önemli. Ancak gündemimizdeki en önemli madde serbest ticaret anlaşmasının sonuçlandırılması olmalı. Kolombiya’yla akdedilecek bir serbest ticaret anlaşması hem ticaret hacmimizin artmasına hem de daha dengeli bir yapıya kavuşmasına imkan verecektir. Ticaret ve karşılıklı temasların yoğunlaşması yeni yatırım ve ekonomik işbirliği imkanlarını beraberinde getirecektir. Bununla birlikte anlaşmanın sonuçlandırılması bakımından büyük önem taşıyan ürün taviz listeleri konusunda henüz mutabakatımız olamadı. Özel sektördeki temaslar serbest ticaret anlaşmasının sorunlar giderilerek bir an önce atılmasını temenni ediyoruz. Ekonomik ilişkilerimizin yasal zeminin geliştirmek için atılacak adımlar önemlidir. Ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilerin daha üst seviyeye taşınmaları konusunda işadamlarımızın sizlerin önünü açacaktı” dedi.
“SON 12 YILDA GÖSTERDİĞİ EKONOMİK BÜYÜME SAYESİNDE TÜRKİYE DÜNYANIN İLGİ ODAĞI HALİNE GELDİ”
Erdoğan konuşmasında, “Temasları sürekli canlı tutacak mekanizmalara ihtiyacımız vardır. İş adamlarımıza gereken her türlü kolaylığı sağlayacağız. Bu çerçevede DEİK’in Türkiye kanadı oluşturuldu. Bu konseyin faaliyetlerinin yürütülmesi konusunda mutabakat ivme kazandıracaktır. Küresel ekonomi bir süredir zor bir sınavdan geçiyor. Kriz tüm dünyayı sardı. Dayanışma, adalet gibi kavramları küresel sisteme yansıtamazsak krizlerin ağır olması kaçınılmazdır. Son 12 yıldır dünyanın tamamını kucaklayan iletişim kurmaya arttıran politika izliyoruz. Dünyanın neresinde kendisine uzatılacak bir eli bekleyen toplum varsa hepsinin yanındayız. Sesimizin ulaştığı her yere sesimizi götürüyoruz. Gerçekten son 12 yılda gösterdiği ekonomik büyüme sayesinde Türkiye dünyanın ilgi odağı haline geldi. hizmet sektöründe önemli ilerlemeler kaydettik. Müteahhitlik firmalarımızın her biri global markaya dönüştü. Türk müteahhitlik firmaları yüzün üzerinde ülkede 300 milyar doların üzerinde 7683 projeyi başarıyla gerçekleştirdi. ABD’de üstlenilen toplam taahhüt miktarı toplam 1,5 milyar dolardır. Buna karşılık müteahhitlik firmalarımıza üstlenilen 2,3 milyon dolar değerinde sadece 1 projemiz var. Bu da teleferik projesi. Türk firmaları Kolombiya’daki alt yapıyı üstlenecek ve başarıya ulaşacak güce sahiptir” dedi.
‘DARBECİLERİN DEĞİL, SANDIKTAKİ İRADENİN YANINDA OLMALIYIZ’
Temaslarda bulunmak üzere Kolombiya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Externado Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen “1915 Osmanlı İmparatorluğu’nun En Uzun Yılı” başlıklı sempozyumda yaptığı açıklamada, “İsrail 1967 öncesindeki sınırlara çekilmedikçe zalim, terörist devlet olmaya devam edecektir” dedi.
1.DÜNYA SAVAŞI SONRASI
 Erdoğan konuşmasında, 1 Dünya Savaşı sonrası yaşanan sorunlara değinerek, “Birinci Dünya Savaşı’nın, geçtiği kıtalardan binlerce kilometre uzakta Kolombiya’da ele alınıyor olması son derece değerli, son derece anlamlı olduğunu burada özellikle ifade etmek istiyorum. Açıkçası bundan 100 yıl önce vuku bulan 1. Dünya Savaşı, sadece savaşa dahil olan ülkeleri ve kıtaları etkilemekle kalmamıştı. Üç kıtanın yani Asya, Avrupa, Afrika ve Avustralya ve Amerika kıtası da bu savaşta rol almıştı. Savaş sonrasında yeni bir dünya kurulurken elbette Amerika kıtası da bütünüyle savaşın sonuçlarından etkilenmişti. Özellikle Osmanlı coğrafyasından Latin Amerika’ya yönelik göç dalgası Latin Amerika’nın da savaştan sonra yeniden şekillenmesinde önemli rol oynamıştı. Dolayısıyla 1. Dünya Savaşı’nın burada Kolombiya’da Esternado Üniversitesi’nde ele alınıyor olması çok manidardır. Birinci Dünya Savaşı’na ilişkin burada özellikle şunu vurgulamak isterim. Eğer bu günü anlamak, bugünün dünya siyasetini doğru yorumlamak istiyorsak, mutlaka ve mutlaka Birinci Dünya Savaşı’nı iyi incelemek analiz etmek zorundayız. İkinci Dünya Savaşı, belki insanlık tarihinin en kanlı savaşlarından birisidir. Ancak etki bakımından inanın 1. Dünya Savaşı’nın gerisindedir. Bugünkü dünya siyaseti özellikle de bugün birçok ülkenin sahip olduğu sınırlar, 1. Dünya Savaşı sonrasında şekillenmiştir. Bugün tüm dünyayı ilgilendiren birçok uluslar arası meselenin kökeninde 1. Dünya Savaşı vardır. Filistin meselesi bugün can alıcı bir noktada bulunan Irak ve Suriye meseleleri Yemen, Mısır, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Balkanlar’daki sorunlar Birinci Dünya Savaşı’nın sonucunda ortaya çıkmış ne yazık ki yüzyıldır devam eden sorunlardır” dedi.
“ORTA DOĞU 100 YIL ÖNCE SAVAŞI KAZANANLAR TARAFINDAN ÇATIŞMA, KRİZ BÖLGESİ OLARAK TASARLANMIŞTIR”
Erdoğan konuşmasında, terör olaylarına dikkat çekerek, “Afganistan meselesi Somali başta olmak üzere Afrika’daki yoksulluk, bütün dünyayı tehdit eder hale gelen terör meselesi aynı şekilde 1. Dünya Savaşı’nın ürettiği sorunlardır. Türkiye, yani yüzyıl önceki ismiyle Osmanlı Devleti, Birinci Dünya Savaşı’nın merkezindeki ve hedefindeki bir ülkeydi. Osmanlı Devleti’nin sınırları yüzyıl önce Kuzey Afrika’yı ve bugün Orta Doğu denen bölgenin hemen tamamını kapsıyordu. Batı Afrika, Kafkasya ve Balkanlar yüzyıl önce Osmanlı Devleti’nin bakiyesi olan aynı zamanda Osmanlı Devleti’nin etkisinin halen devam ettiği bir bölgeydi. Birinci Dünya Savaşı sona erdiğinde Osmanlı Devleti’nin elinde bugün bulunduğumuz başkent Ankara ve çevresi dışında toprak parçası kalmamıştı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin batısı ve güneyi tamamen işgal altındaydı. Osmanlı Devleti’nden geriye kalan topraklarda ise yapay şekilde çizilen sınırlarla etnik, dini ya da mezhebi unsurlara dikkat edilmeksizin yeni ülkeler ihtas edilmişti. Kolombiya’daki dostlarımız özellikle de genç arkadaşlarımız Orta Doğu’nun neden çalkantılı bölge olduğunu merak ediyorlardır. Öyle ya her gün çatışma haberleri geliyor, her gün savaş haberleri geliyor. her gün katliamın, kıyımın, saldırının haberi buralara kadar ulaşıyor. Terör deyince maalesef en önce Orta Doğu akla geliyor. peki neden böyle? Biliyorum ki Kolombiya’da şu anda bir terör belasıyla iç içe. Onlar da teröre karşı şu anda bir mücadele veriyorlar” dedi.
ORTADOĞU’NUN DURUMU
 Birinci Dünya Savaşı sonrası Orta Doğu’da terörün arttığını ifade eden Erdoğan, “Biliyorum ki Kolombiya’da 300 bin insan terörle mücadelede onlar da ölmüş durumdalar. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra ortaya çıkan düzenin iyi anlaşılması gerekir. Orta Doğu Birinci Dünya Savaşı sonrası böyle bir bölge olmak üzere kurgulanmıştır. Orta Doğu bundan 100 yıl önce savaşı kazananlar tarafından çatışma, kriz bölgesi olarak tasarlanmış ve bu tasarım 100 yıl boyunca tamda hedeflendiği şekilde muhafaza edilmiştir. Orta Doğu’daki sınırlara baktığınızda sınırların cetvelle çizilmiş gibi dümdüz olduğunu görürsünüz. Araplar aralarındaki hiçbir hassasiyet gözettirilmeksizin farklı ülkeler olarak parçalanmışlardır. Hatta akrabalar köylerinden geçen sınırlar nedeniyle birbirlerinden koparılmışlardır. Türkiye’nin sınırları dahi köylerin, kasabaların sınırlarından geçmiş akrabalar, kardeşler 2 farklı ülkenin vatandaşları olarak birbirlerinden ayrılmışlardır. Sınırlar sadece topraklara değil, aynı zamanda zihinlere kültürlere inançlara zorla empoze edilmiş, halklar arasında zorla kurulmuş, kardeşler birbirlerine hasım hale getirilmiştir. Bir örnek vermek istiyorum. Bugün İsrail ve Filistin’in bulunduğu topraklar Birinci Dünya Savaşı öncesinde Osmanlı Devleti’nin egemenliğinde olan topraklardı. Osmanlı Devleti tesis ettiği mükemmel idare sistemiyle yönetiyor ve huzurlu ve güvenli bir bölge olarak muhafaza ediyordu. Müslümanlar da Hıristiyanlar da Museviler de özgürce ibadetlerini yaparak kutsal mekanlarına özgürce giderek birbirleriyle barış ve hoşgörü içerisinde yaşıyorlardı” dedi.
“İSRAİL 1967 ÖNCESİNDEKİ SINIRLARA ÇEKİLMEDİKÇE ZALİM, TERÖRİST DEVLET OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”
Erdoğan konuşmasında İsrail’in Orta Doğu’daki politikalarını eleştirerek, “Birinci Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde Osmanlı sultanı 2. Abdülhamid’e Kudüs ve Filistin’de toprak satması, buralara göçmenlerin yerleştirilmesi için çok ağır baskılar yapılıyor. 2. Abdülhamid bölgeye yapılacak ölçüsüz göç akımının huzuru dengesini bozacağını biliyordu. Bu teklifi kabul etmedi. Abdülhamid düşürüldü, Osmanlı bu topraklardan çekildi, o andan itibaren bu bölgede kanla, gözyaşıyla anılmaya başladı. Filistin’e göç oldu, demografi değişti. 1948’de İsrail Devleti kuruldu. İsrail Devleti 1948’de kurulduğu sınırlarda kalmadı. İsrail hala Filistin’i coğrafyadan silmenin gayretinde. Biz Türkiye olarak İsrail devletinin politikasına ve zulümlere itiraz ettiğimizde dünyada farklı yerlere çekmeye çalıştılar. Bu konuda tavrımız nettir. İsrail 1967 öncesi sınırlarına çekilmeli, Doğu Kudüs’ün başkent olduğu Filistin devletinin kurulmasına Filistinlilerin egemenlik haklarına saygı göstermeli diyoruz. Bunu yapmadığı sürece İsrail, bölgenin zalim, terörist devleti olmaya bütün bölgeyi kan gölüne çeviren sorun olmaya devam edecektir. İsrail zulmü ve terörü devam ettikçe Orta Doğu’da ve insanlıkta kanama durmayacaktır.Türkiye olarak biz Filistin İsrail meselesinde Mısır Libya, Irak İran meselesinde insani ve vicdani duruş sergilediğimizde dünyada bazıları bundan rahatsız oluyorlar. Mısır’da biz halkın oylarıyla seçilip işbaşına gelmiş olan Mursi’ye karşı kabinesinde Milli Savunma Bakanı olan Sisi darbe ile onu cumhurbaşkanlığından indirip hapse atıyor, naylon iddianamelerle onun hakkında idam kararı veriyor. Burası anlamlı eğer biz insani ve vicdani olarak bir şeye karar vereceksek biz bu dünyada darbecilerin değil, sandıktaki iradenin yanında olmak zorundayız. Türkiye’ye yönelik son derece ağır, haksız ve ahlak dışı ithamlarda bulunanlar bunu hazmedemeyenler. Türkiye’nin hiçbir ülkenin sınırında, topraklarında içişlerinde gözü yoktur. Türkiye teröre ağır bedeller ödemiş ülke olarak her türlü terörün ve terör örgütünün kesin ve net şekilde karşısındadır. Türkiye yüzyıl önce 1. Dünya Savaşı’nda yapılan kriz tasarımlarının karşısında olan ülkedir. Çünkü biz bölgemizde barış istiyoruz, adalet istiyoruz. Başka talebimiz yok. Bugünlerde bazı uluslararası dergi gazete televizyonlarda Türkiye hakkında çıkan haberlere herkesin temkinli yaklaşması gerektiğini vurgulamak isterim” dedi.
“ADALET BARIŞ ÇAĞRILARIMIZDAN RAHATSIZ OLANLAR MEDYA YOLUYLA BİZİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Erdoğan konuşmasında, “Adalet barış çağrılarımızdan rahatsız olanlar medya yoluyla bizi karalamaya çalışıyorlar. Türkiye bölgesinde demokrasisi en iyi standartta olan ülke. Şu anda Türkiye’de Irak ve Suriye’den bize sığınan 2 milyon sığınmacı var. Bunun 1,7 milyonu Suriye’den 300 bini Irak’tan. Topraklarını açmış ihtiyaçlarını gidererek onlara bakan Türkiye var. Bütün Avrupa acaba ne kadar Suriyeli göçmeni kabul etmiş? 130 bin. Uçaklarla bombalayarak Irak’ı Suriye’yi halledemezsiniz. Eğer buralarda çözüm arayacaksak istediğim kişi o ülkenin başına gelsin mantığıyla siz demokrasiyi veya halkın iradesini iş başına getiremezsiniz. Önce diktatörleri alıp oralara sandığı halkın önüne getireceksiniz. Olayın aslı bu. Aksi taktirde bu ülkelere barış gelmez. Dünya 5’ten büyüktür. Dünya 5’e mahkum mu olacak? Biz 5 tane ülkeye mahkum muyuz? 1. Dünya Savaşı sonrasındaki yapıyla dünyayı idare edebilir miyiz? İnanç gruplarına baktığınızda diyebilirim ki 2 inanç grubu var. Böyle anlayış olabilir mi? Müslüman da, Hristiyan da Budist de olsun. 2 yıllık arayla ülkeler dünyayı yönetmede yetki sahibi olsun. Tüm insanlığı 5 tane ülkeye mahkum etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Böyle bir dünyayı özgür bir dünya olarak tanımlayamazsınız. Basın özgürlüğünden bahsediliyor, ifade özgürlüğü. Ülkemiz şu anda bölgesinde örnek bir ülkedir. Avrupa Basın özgürlüğünde, ifade özgürlüğünde farklılıklara hoşgörü kültüründe maalesef geriye gitme sinyali verirken Türkiye tersine özgürlüklerini genişleten ülkedir. Türkiye istikrarla büyüyen ve son 10 yılda bire beş, büyümesini arttıran standartları gelişen demokrasisiyle 21. Yüzyılın en gelişin ülkelerinden biri ve 21. Yüzyıl barışının teminatı olan ülkelerden biridir. İşte 2003’ün başında iş başına geldiğimizde Türkiye’nin milli geliri 230 milyar dolardı. Şu anda 820 milyar dolar” dedi.
 

 
Atalay'dan Teşkilatlardan istifa edenler için kötü haber
 
AK Parti’de seçim yoğunluğu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SEVIL 12 Şubat 2015 Perşembe 19:30

Kimi kandiriyorsunuz ya siz.işsizlik oranı artti.Türkiye'nin dünyanın odağı olmasinin tek sebebi malesef ki ülkemizdeki hukuksuzluklar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır müftüsü de istifa etti
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1982 yılında mezun olan Erdoğmuş, ...
"AK Parti Bir Vefa Hareketidir"
Davutoğlu, AK Parti hareketinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir ...
‘Yeni Anayasayı milletle yazacağız’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Özgürlükçü bir anayasayı, ...
 
‘AK Parti Hareketi önce erdem hareketidir’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti hareketinin her şeyden önce bir erdem ...
Cumhurbaşkanı’na "Yüzyılın Devlet Adamı" Ödülü
Yaratılanı Yaradan’dan ötürü hoş gördüklerini ifade eden Erdoğan, “Evet ...
Cumhurbaşkanı’ndan ‘Yeni Anayasa’ vurgusu
Erdoğan, milletin yeni Türkiye ve yeni Anayasa için 400 milletvekilini ...
 
Davutoğlu: ‘Çözüm sürecine destek artıyor’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Milletin çözüm sürecine desteği hem sürüyor ...
Davutoğlu Bank Asya olayını değerlendirdi
Başbakan Davutoğlu, Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine ilişkin, "Bu ...
Davutoğlu'ndan tarihi vurgular
Kendileriyle bu ülkeye özgürlük, demokrasi, hukuk ve adalet geldiğini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Müslümanlar Müslüman Olmadıkça
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Erdal mı kahraman, Zekeriya mı unutulan?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum tarım ve hayvancılıkla şahlanır mı?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Prof. Dr. Fatih Alper Gibi Derman Olacaksın !
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva