SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Üniversite öğrencilerinin Büyük bir bölümünün, aldıkları teorik eğitimi pratiğe dönüştürme noktasında sıkıntı yaşadıkları bildirildi.
Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, üniversite öğretimi gören öğrencilerin, teorik bilgilerle gerçek hayat arasında sıkışıp kaldıklarını söyledi. Birçok öğrencinin, üniversitede aldıkları teorik eğitimi pratiğe dönüştürerek hayata atılma noktasında sorunlarla karşılaştığını dile getiren Saygın, “Üniversite öğrencileri, okuldayken hep mesleki kariyeri düşünüyor. Hayat okulunu, yani gerçek hayatı düşünen öğrenci sayısı yok gibi. Hepimiz biliyoruz ki, iş ve meslek yaşamında başarılı olabilmenin yolu, aynı zamanda aile hayatından geçiyor.” diye konuştu. Saygın, kişisel gelişimi; ‘sınırlandırıcı inançları fark ederek bunları güçlendirici inançlarla değiştirmek, hayallerdeki büyük resimden vazgeçmeden ona giden yollarda esnek olmak, hepsinden önemlisi bir insanın daha rahat nefes alıp vermesini sağlayabilmek’ şeklinde tarif ederek, “Öğrenmek, hayat amaçlarına ulaşabilmek için elbette gerekli bir yol ve araçtır. Fakat bir de öğrenmeyi öğrenmek vardır ki, anlatmak istediğimiz asıl budur.” diye konuştu.
Üniversite öğrencilerinin, eğitimden sonraki dönemde karşılaşacakları gerçek hayata dair tecrübesiz ve kaygısız olduklarına dikkati çeken Saygın, “Her öğrenci, okul yıllarından başlamak suretiyle kendisini gerçek hayata hazırlamalı, karşılaşması muhtemel sorunlar karşısında nasıl davranacağını bilmelidir.” ifadelerini kullandı.
//HAYATLA ALINAN EĞİTİM UYUŞMAYABİLİYOR
Zaman yönetimi, liderlik, başarı ve motivasyon, kişisel gelişim ve beden dili gibi konularda, okul yıllarından başlayarak kendini geliştirebilen üniversite öğrencilerinin, gerçek hayatla mücadele noktasında kolay kolay sıkıntıyla karşılaşmayacağını dile getiren Saygın, “Öğrencilerimiz, üniversitelerde aldıkları teorik eğitimlerin yeterli olduğunu düşünmemeli, kendilerine zaman ayırmalı ve kişisel gelişimlerini sağlamaya özen göstermelidirler. Bir yerde bu öğrencinin kendisini gerçek hayata ve hayatın zorluklarına hazırlaması sürecidir. Bu süreç, öğrencinin okulundan rahatlıkla ve huzur içerisinde mezun olmasını sağlayabileceği gibi, aynı zamanda onu hayatın zorluklarıyla mücadele ederken çok daha güçlü kılacaktır. Bu nedenle öğrencilere tavsiyem, kendilerini geliştirmeleri, pratik hayat önem göstermeleri, okulda sadece mesleki kariyeri değil, aile hayatı üzerine de, sağlam temeller üzerine plan kurmaları yönündedir.” dedi.