ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AK Parti Büyük Kongresi 23 Şubat’ta
AK Parti Büyük Kongresi 23 Şubat’ta
 Trendyol 1. Lig: E. Erokspor: 1 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: E. Erokspor: 1 - Sakaryaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - F. Karagümrük: 1
Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - F. Karagümrük: 1
Tarımda bir yıllık değerlendirme
Tarımda bir yıllık değerlendirme
Çelebi gazetecileri ağırladı
Çelebi gazetecileri ağırladı
HABERLER>EĞİTİM
7 Aralık 2010 Salı - 03:33

Eğitimcilerden, Bilim Merkezi tepkisi

Erzurum’da geçen yıl kurulan Cevat Dursunoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nin, bina bulunamadığı için faaliyete geçirilememesi, büyük tepki topladı.

Eğitimcilerden, Bilim Merkezi tepkisi

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurum’da geçen yıl kurulan Cevat Dursunoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nin, bina bulunamadığı için faaliyete geçirilememesi, büyük tepki topladı. Eğitimci ve Yazar Murat Ertaş, Erzurum’daki ‘bilim ve sanat merkezi komedisi’ne ilginç bir boyuttan yaklaştı. Geçtiğimiz yıllarda vizyona giren “Vizontele Tuuba” filmini hatırlatan Ertaş, filmde hiç olmayan bir kütüphaneye kütüphane müdürü atandığını kaydederek, benzer bir durumun şimdi de Erzurum’da yaşandığını söyledi.
//BİNA VAR, ÖĞRENCİSİ YOK
Cevat Dursunoğlu Bilim ve Sanat Merkezi için de benzer bir durumun geçerli olduğuna dikkati çeken Ertaş, “Cevat Dursunoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nin müdürü var, kurum açma izni alınırken yetkililer tarafından bakanlığa gösterilen bir binası var; ama öğrencileri yok. Üstelik bu eğitim kurumu köyde ya da ilçede değil, tam tersine şehir merkezinde bulunuyor.” diye konuştu.
//BİLİM MERKEZİNİN VİZYONU VE ERZURUM’A KATKILARI
Cevat Dursunoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nin, üstün zekâlı öğrencilerin devam etmesi gereken, çok önemli bir misyona sahip olduğuna işaret eden Ertaş, Uzmanlar IQ olarak 130’un üzerinde olanları üstün zekâ olarak kabul ediyorlar. Üstün zekâlı öğrencilerin eğitim öğretim gördükleri okulların ve ders saatlerinin dışında, laboratuarlarda özel eğitime alınmaları gerekmektedir. İşte Bilim ve Sanat Merkezleri bu önemli işlevi yerine getirmektedir. Özel eğitim desteği almayan birçok üstün zekâlı çocuk ya bu özelliğini kaybediyor ya da problemli birey oluyor.” dedi.
//ÖDENEK BİLE HAZIR AMA
Erzurum’daki Cevat Dursunoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nin laboratuarları için 160 bin TL tutarındaki ödeneğinin bile hazır olduğunu vurgulayan Ertaş, “Erzurum Kongre binasında okulun sadece tabelası var. Okul, bundan iki yıl önce kongre binasında açılması düşünülmüş; ancak bu binanın TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığına devredilmesinin ardından koskoca Erzurum’da bina bulunamamıştır.” ifadelerini kullandı.
//ERZİNCAN VE BAYBURT’TA ÖĞRENCİLER EĞİTİME ÇOKTAN BAŞLADI…
Kasım 2009’da Erzincan’da aynı tarihte açılan bilim ve sanat merkezinin faaliyete geçtiğini ve şu an öğrencilerin eğitim gördüklerini kaydeden Ertaş, “Okulun faaliyete geçmesi için Erzurum gibi büyükşehirde halen bina arayışının devam etmesinin adı ihmal midir, hesapsızlık mıdır yoksa işin doğası mıdır, bir anlam veremiyorum.” dedi.
Gerek İl Özel İdaresi’ne bağlı binalardan, gerekse tam kapasite çalışmayan okul binalarından herhangi birinin bu eğitim kurumuna hizmet binası olarak tahsis edilebileceğini anlatan Ertaş, “Kaldı ki, eğitimde çok önemli misyona sahip bu okulun Erzurum’a gelmesi bile gecikmiştir. 30 bin nüfuslu Bayburt’ta Bilim ve Sanat Merkezi 1999’da açıldı. Üstün zekâlı çocukların toplumdaki ortalaması yaklaşık binde bir. 30 bin nüfuslu Bayburt’ta üstün zekâlı ancak 30 öğrenci olabilecekken bundan 12 yıl önce Bayburt’a bu okulun açılması, Bayburt’taki yetkililerin şehirlerine sahip çıkması ve eğitim hassasiyetlerini göstermek açısından yeterli bir örnektir.” şeklinde konuştu. 
Ahmet Hamdi Tanpınar’ın; “Doğu, oturup beklenen yerdir!” ifadesini anımsatan Eğitimci Yazar Murat Ertaş, şu anda Erzurum’daki tablonun, Tanpınar’ın ne kadar haklı olduğunu ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet k. 7 Aralık 2010 Salı 11:53

kaymakam köylüye sormuş. Saatin kaç? Köylü "saatin kaç olmasını istersiniz efendim." diye cevap vermiş. Basında hakiki saatten haber veren kalemlerin artması dileğiyle murat beye teşekkürler. Erzurum sahapsız. tekrar ediyoruz bu sözü. Ama bu böyle. Bizim apartmandan bir daire vereyim diyeceğim kabul etmezler. Bu bir ihmaldir Hemen giderilmeli

Yorumu oyla      6      4  
Muzaffer 7 Aralık 2010 Salı 09:34

Murat Hocam.. Kongre binası TBMM tarafından Milli Saraylar Daire Başkanlığına devredildiğinden beri orada da birşey yapılmadı.. Zaman, mekan ve insan israfını dile getirdiğiniz için teşekkürler..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis seçimine gölge düştü
Erzurum'da demokrasi adına dün yapılan İl Öğrenci Meclisi Başkanlık seçimine ...
Öğrenciler sandık başına gitti
Erzurum'da İl Öğrenci Meclisi Başkanlık seçimi Halk Eğitim merkezi salonunda yapıldı.
A.Ü. Balcıları bilgilendirdi
Oltu İlçesi’nde Bal Üreticileri Birliği’nce üyelere yönelik bilgilendirme ...
 
Ev sorununa sanal çözüm buldular
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Murat ...
Öztürk talimat verdi, öğrenciler rahat etti
3 Mart 2010 günü okuldan eve giderken bir otomobilin çarpması sonucu birincisi ...
Eğitimde aslan payı 4 ilçeye
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) okur - yazar olmayan kişi sayısını ...
 
Okul duvarını resimlerle süslediler
Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda Meclis Başkanlığı'na seçilen Neslihan ...
Eğitim'e Kariyerli Açılım
Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğundan öğrenci velilerine seminer ...
Öğrenciler proje için yarışacak
Erzurum Lisesi, TÜBİTAK’ın hazırlıklarını yürüttüğü “Ortaöğretim Kurumları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tanınmanın Tüneli
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Palandöken’in Bembeyaz Cazibesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva