ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>EĞİTİM
10 Ekim 2011 Pazartesi - 00:10

‘Eğitimciler iyileştirme bekliyor ‘

Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşkilat yasasını değiştiren 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile bakanlığın teşkilatlarında yönetici olarak görev yapıp ek ders ücreti alan eğitim çalışanlarına ek ders ücret ödenmesine son verildiğini ve yine bakanlık birimlerinde görev yapan öğretmen harici kadrolara da ek ödeme verilmesinin hüküm altına alındığını kaydeden Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, ek ödemenin Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personele ödenmesi ve mevcut ödeme oranına göre zam yapılması gerektiğini söyledi.

‘Eğitimciler iyileştirme bekliyor ‘

ERZURUM (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşkilat yasasını değiştiren 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile bakanlığın teşkilatlarında yönetici olarak görev yapıp ek ders ücreti alan eğitim çalışanlarına ek ders ücret ödenmesine son verildiğini ve yine bakanlık birimlerinde görev yapan öğretmen harici kadrolara da ek ödeme verilmesinin hüküm altına alındığını kaydeden Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, ek ödemenin Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personele ödenmesi ve mevcut ödeme oranına göre zam yapılması gerektiğini söyledi.
Bu yöndeki taleplerini Genel Merkez aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettiklerini ve konuyu takip ettiklerini söyleyen DES Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Fiilen ders yapmayan,derslere girmeyen personele ek ders ücreti ödemesinden personelin yalnızca bir kısmının yararlandırılması, VHKİ, memur, hizmetli, teknisyen, şoför gibi görevleri yapanlara ise herhangi bir ödeme yapılmaması geçmişte büyük rahatsızlıklar oluşturmuştu. Bu nedenle ek ödemenin tüm personele yapılması daha önceki ücretlerin üzerinde olması gerekiyor. Bir milyon kişilik eğitim ordusu bir bütündür, ayrımcılık yapılmasını istemiyoruz. Milli eğitimde hiç kimseye üvey evlat muamelesi yapılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.
EĞİTİMCİLER KAMUDA EN DÜŞÜK ÜCRETLERİ ALIYOR
Eğitim kurumlarında iş barışının sağlanması ve iş veriminin yakalanması için ek ödemelerde ayrımcılığa girilmemesi ve mevcut ödeme oranının üzerine çıkılması gerektiğini kaydeden DES Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, şöyle konuştu;
“Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının ücretlerinin diğer bakanlıkların emsali kadrolarında çalışanlardan aşağı olmamasını istiyoruz. Maalesef, kamuda en düşük maaş ve ödemeler eğitim çalışanlarına reva görülüyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den mahiyetindeki çalışanlara sahip çıkmasını ve bu haksızlığa son vermesini bekliyoruz. Bu itibarla Kanun Hükmünde Karar neme (KHK)’ya göre verilecek ek ödemenin mutlaka mevcudun üzerinde bir iyileştirmeyi de içermesi gerekmektedir. Öğretmenlerimizin ekonomik sorunları ve haklı beklentileri, Hükümetin mali politika yapılandırmalarında yeterince ilgi görememektedir. Öğretmenlerimizin başarılı ve yüksek performanslı bir eğitim verebilmesi için, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı daha verimli bir şekilde eğitebilmeleri için ücretlerinin iyileştirilmesi, ekonomik ve özlük sorunlarının çözümlenmesi gerekmektedir. Bu itibarla öğretmenlerimizin maaşlarındaki ek ödeme oranı en az yüzde 180’e çıkarılmalıdır. Ek ders ücretlerinin birim saati, 18. Milli Eğitim Şurasında sendikamızın gayret ve çalışmalarıyla aldırdığı karar gereği,Öğretmenler gününde tüm eğitim çalışanlarına bir maaş ikramiye 2011 yılı öğretmenler gününde verilecek bir müjde olarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’ den bekliyor ve istiyoruz. Yani eğitim çalışanlarına hak ettikleri verilmelidir”

 
Başarıya Tarih Gezisi ödülü
 
Ev bulamayan misafirhaneye gitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başarıya Tarih Gezisi ödülü
Erzurum Halitpaşa Camii ve Gazi Eğitim Merkezi tarafından yazın düzenlenen ...
A.gazi Vakfı'ndan örnek yaklaşım
Abdurrahmangazi Vakfı öğrencilere eğitim desteği için örnek bir yaklaşım ...
Gezgin Kitap Ekibinden Oltu çıkarması
Bağcılar Belediyesi'nin "Gezgin Kitap" ekibi, Oltu'ya konuk oldu. Bağcılar ...
 
Şimşek bağış olayını değerlendirdi
Eğitim Bir Sen Erzurum İl Başkanı Zinnur Şimşek, bağış eden okul yöneticileri ...
Göçebe Öğretmen” tepkisi
Eğitim Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, Milli Eğitim ...
A.Ü.’de 54’üncü yıl coşkusu
Atatürk Üniversitesi 54'üncü Akademik Yılına görkemli bir törenle başladı. ...
 
“Dünya üniversitesi olma yolundayız”
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. t Koçak 70 bine yaklaşan öğrencisi ...
TDP öğrencileri bilgilendiriyor
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) Faaliyetleri ve Emniyet ...
‘Özgürlüklerinize sahip çıkın’
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Akdağ, öğrencilere seslenerek, "Fanatik olmayın, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva