ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>EĞİTİM
8 Ekim 2011 Cumartesi - 07:41

A.Ü.’de 54’üncü yıl coşkusu

Atatürk Üniversitesi 54'üncü Akademik Yılına görkemli bir törenle başladı. Başbakan Yardımcısı Arınç, Cumhuriyet Türkiye’sinin ilk üniversitelerinden birisi olan Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’ye çok şey kattığını belirterek, “Atatürk Üniversitesi eğitimde bir markadır” dedi.

A.Ü.’de 54’üncü yıl coşkusu

ERZURUM
Atatürk Üniversitesi'nin 54'üncü Akademik Yılı açılış törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Devlet bütçesinde birinci sıranın Milli Savunma Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na geçtiğini söyleyen Bakan Arınç, "40 yıllık siyasetçiyim. 2005 yılına kadar devletin bütçesinde en önemli pay, Milli Savunma Bakanlığı'na aitti. Bu, Meclis'te gelenek olmuş. Milli Savunma bütçesi görüşülürken konuşma bile yapılmaz, herkes alkışlarmış. Nasıl bir gelenekse şimdi garip bakıyorum" dedi.
 AÇILIŞ COŞKUSU
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu'nda düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Adnan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, öğretim üyeleri, bürokratlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Öğrenciler adına Koray Emre Oysal'ın konuşmasının ardından, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, yarım asırı geride bırakan üniversitenin özelliklerinden söz etti.
 AKDAĞ’IN SUNUMU
Atatürk Üniversitesi'ni 1957 yılında kuran merhum başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının başına gelen olayı hatırlatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise konuşmasında şunları söyledi:"Ne yazık ki Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin kuruluşundan üç sene sonra siyasetçilere büyük zulümler yapıldı. Ne acıdır ki zulümler yapılırken akademisyenler de bu işlere alkış tutanlar, bir anlamda bu işlere çanak tutanlar oldu. Nasıl olur da bir aydınlık yuvası olması gereken üniversitelerde böylesine sesler davranışlar çıkardı, ama çıktı. Bunun benzerlerini Türkiye'de vesayet rejiminin yükseldiği dönemlerde hep gördük. En sonuncusu meşhur 28 Şubat diye bilinen dönemdir. Şu anda çatısı altında bulunduğumuz üniversitede öğretim üyesiydim. Gün geçmezdi ki bir öğrencinin veya öğretim üyesinin eline sarı zarf tutuşturulmasın. Kendimizi hiç güvende hissetmediğimiz, özgürlüğün kısıtlandığı günlerdi. Şükürler olsun ki Türkiye'de her şey değiştiği gibi üniversiteler de değişti. Demokrasiyle beraber birey ve düşünce özgürlüğü birlikte gelişti. Üniversitelerde bu sıkıntıları bundan sonra yaşamayacağız. Bunların yaşandığı yerde bilimden üretimden bahsedilemiyordu."
 ARINÇ: GENÇLİK EN ÖNEMLİ ZENGİNLİKTİR
Arınç, Atatürk Üniversitesinin Kültür Merkezi A Salonu'nda düzenlenen akademik yıl açılış töreninde, üniversitenin 2011-2012 yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı geçmesini temenni etti.
Protokol konuşmalarında hoşlanmadığı bir takdim şeklinin olduğunu belirten Arınç, "Sayın" ile başlayan konuşmaların sonunun gelmediği için çok kısa bir açılış konuşması yaptığını dile getirerek, "Bizim Cemil Çiçek Bey'in çok güzel bir sözü vardır. 'Sayınları saymakla bitmez' diye. Ama usulen tabii en yüksek konuktan başlayarak bazı arkadaşlarımızı ismen söylemek istedim" diye konuştu.
YENİ ÖĞRENCİLERİ TEBRİK
Açılış törenine konuk rektörlerin de katıldığını anımsatan Arınç, "Genç arkadaşlarımızı, özellikle ilk defa bu yıl Üniversite sıralarına oturacak değerli arkadaşlarımı kutluyoruz ve onları büyük fedakarlıkla yetiştiren fedakar anne ve babalarına, velilerine de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Onları ayrıca tebrik ediyorum" dedi.
AKDAĞ’A ÖVGÜ
Üniversitenin bundan sonra da Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasında büyük görevler üstleneceğini kaydeden Arınç, Erzurum'dan çok başarılı, siyasetçilerin, bakanların ve milletvekillerinin de yetiştirildiğini ifade ederek, "Onlardan birisi Sayın Bakanımızdır. Bu üniversitede öğrenimine başlamış, öğretim üyeliği yapmış ve şimdi de hükümetimizin en başarılı bakanlarından birisi olarak görev yapmaktadır" dedi
YALNIZLAŞMAYIN
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç i yaptığı konuşmada, dinleyenlere dört duvar arasına kapanarak internetin insanı yalnızlaştırmasından uzak durmalarını öğütledi. Demokrasiyi, hoşgörüyü, huzuru ülkenin her köşesinde görmenin mümkün olduğuna işaret eden Bülent Arınç, ülkenin ağırlıklarından, yanlış alışkanlıklardan kurtularak bir diriliş mevsimi yaşadığını söyledi.
DÜNYA TÜRKİYE’Yİ KONUŞUYOR
 Dünyada Türkiye'nin konuşulduğuna dikkati çeken Arınç, şunları söyledi:"Sadece çevre ülkelerde değil, başarımızdan Avrupa'nın bütün başkentlerinde gıpta ile bahsediliyor. Atılan her adım dünyanın her köşesinden ses getiriyor. Kederli, mahsun, zayıf bir ülkemiz yok. Her alanda gürül gürül gelişen, üreten dünyaya yön veren, dünya halklarına umut olan Türkiye var. Sizler de Umutlu olmalısınız. Büyük ülkenin yeniden tarih sahnesinde etkin konumunu almasına katkıda bulunmalısınız. Gençlik en önemli zenginliktir. Genç nüfus, üreten, keşfeden, çoğaltan, zenginleştiren bir nüfustur. Gençlerin olduğu yerde enerji, dinamizm, bereket, hızlı yaşanan hayat vardır. Ülkemiz eğitim düzeyi artan becerikli istekli tuttuğunu koparacak kadar enerjik gençlere sahip. Avrupa ülkeleri yaşlanırken adate hayat damlarları kırılırken biz gençlerin varlığıyla iftihar ediyoruz."
 "NASIL BİR GELENEKSE ŞİMDİ GARİP BAKIYORDUM"
Üniversitelerin siyasi müdahalelerden uzak olması gerektiğini vurgulayan Arınç'ın ekonomik sorunlarla ilgili açıklaması salonu dolduranlardan alkış aldı. Üniversitede görev yapan eğitim kadrolarının büyük fedakarlıklarla çalıştıklarını belirten Arınç, hizmet karşılığında aldıkları ücretin az olduğunu bildirdi.
EĞİTİM HARCAMALARI İLK SIRADA
 Özlük haklarının uygun şekle getirilmesinin hükümetin hedefleri içinde olduğunu anımsatan Arınç, eğitim harcamalarının devlet bütçesinde artık ilk sıraya yükseldiğine işaret etti ve bu konuda şöyle konuştu: "40 yıllık siyasetçiyim. 2005 yılına kadar devletin bütçesinde en önemli pay Milli Savunma Bakanlığı'na aitti. Bu, Meclis'te gelenek olmuş, Milli Savunma bütçesi görüşülürken konuşma bile yapılmaz, herkes alkışlarmış. Nasıl bir gelenekse şimdi garip bakıyorum. Hükümetimiz döneminde bütçede birinci sıra Milli Eğitim'e geçmiştir. Milyarlar, katrilyonlar harcıyoruz. 9 yılda 89 yeni Üniversite açtık. Iğdır'da Üniversite hayal bile edilemezdi, Tunceli Üniversitesi akla gelmezdi. Ama şimdi kurulan üniversitelerin her birinin 4 bin öğrencisi, öğretim üyesi, rektörleri var. 9 yılda 163 bin yeni derslik yaptık. 370 bin öğretmen ataması yaptık. Hala nereye gitsek atanamayan öğretmenler,
gençler ricada bulunuyorlar."
DEMOKRASİ VE ÇOK SESLİLİK
Demokrasiyi, çok sesliği, huzuru, kardeşlik ve kalkınmayı Türkiye'nin her köşesinde görmenin mümkün olduğunu ifade eden Arınç, şunları kaydetti:
"Türkiye, hem ağırlıklarından, hem de yanlış alışkanlıklarından kurtularak, adeta bir diriliş mevsimi yaşıyor. Artık bütün dünyada Türkiye konuşuluyor. Sadece çevremizdeki ülkelerde değil, başarılarımızdan Avrupa'nın bütün başkentlerinde gıptayla bahsediliyor. Modern Türkiye'nin attığı her adım, dünyanın her köşesinden ses getiriyor. Artık bir sanatçının dediği gibi kederli, mahzun, zayıf ve yalnız bir ülkeniz yok. Ekonomide, sanatta, sporda, bilimde, özetle her alanda gürül gürül gelişen, üreten, dünyaya yön veren ve dünya halklarına umut olan bir Türkiye var. Bundan dolayı sizler de Umutlu olmalısınız. ve bu büyük ülkenin yeniden tarih sahnesindeki etkin konumuna, kendisini iyi yetişmiş bireyler olarak katkı bulunmalısınız. Ülkemizin her yönüyle gurur duyacağı bir kentinde Erzurum'da üniversiteyi okumak ayrıcalığına sahipsiniz."
 Açılış töreninde yapılan konuşmalardan sonra Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a katılımlarından dolayı şilt ve halıcılık atölyesinde dokunan Hereke tipi halı hediye etti.
 ARINÇ'IN MAKASI KESMEDİ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Aziziye Belediyesi tarafından 2 milyon liraya yaptırılan spor salonunun açılış törenine katıldı. Daha önce Genel Müdürlük düzeyinde olan gençlik ve sporun icracı bakanlığa dönüştürüldüğünü hatırlatan Arınç, "Genç bir arkadaşımız olan Suat Kılıç bakan oldu. Bundan böyle gençlerin sorunlarıyla daha yakından ilgileneceğiz. Atacağımız her adım, harcayacağımız her lira gençlerin hem bedenen hem de ahlaken milli ve manevi değerlerle yetişmesi için olacaktır" dedi.
 Aziziye İlçesi'nde gençlere spor yapma olanağı sağlayacak olan salonun açılış kurdelesini kesmek için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Milletvekili Adnan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler makas aldı. Arınç'ın salonun giriş kapısındaki kurdeleyi kesme girişimi başarısız oldu. Birkaç kez deneyen Arınç'a yeni bir makas verildi. Gazetecilere dönerek, "Size malzeme çıktı" diyen Arınç'ın makası yine kesmedi. Yaşadığı şanssızlık karşısında "Allah Allah" diyen Arınç'ın yardımına Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kendi makasını vererek yetişti. Bu kez kurdeleyi kesen Arınç, spor salonuna girerek incelemelerde bulundu. Bakan Akdağ, gazetecilere haberlerinde 'makas kazası' başlığını atmalarını istedi.
 Arınç ve Akdağ, spor salonunda çocukların çeşitli spor dallarında yaptıkları gösterilerini izledi. Salonu gezen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 3 basket atışından birini çemberden geçirdi.

 
“Dünya üniversitesi olma yolundayız”
 
Yıldırım Dadaşlarla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Dünya üniversitesi olma yolundayız”
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. t Koçak 70 bine yaklaşan öğrencisi ...
TDP öğrencileri bilgilendiriyor
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) Faaliyetleri ve Emniyet ...
‘Özgürlüklerinize sahip çıkın’
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Akdağ, öğrencilere seslenerek, "Fanatik olmayın, ...
 
TDP’den öğrencilere "Altın Öğütler"
Erzurum'da Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekiplerince oluşturulan ...
Tekman’da servis sürücüleri eğitildi
Erzurum’un Tekman İlçesi’nde toplu taşıma araçlarının sürücüleri trafik ...
PMYO bölgeye ışık tutuyor
2011–2012 eğitim- öğretim yılı öncesi Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu ...
 
Bu azim örnek alınmalı
O dağ köyünde dünyaya geldi. Yoksulluk bir yanda, tek düşüncesi okuyup ...
Açılış dersini Bakan Akdağ verecek
Kastamonu Üniversitesi'nin Akademik yılı açılışı Sağlık Bakanı Porf. Dr. ...
Esmer başarıyı ödüllendirdi
Palandöken ilçe Kaymakamı Şenol Esmer, "Öğrencilerimizin aldığı her başarı, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva