ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
15 Kasım 2011 Salı - 08:04

Eğitim-Bir-Sen’den ek ödeme tepki

Memur Sen’e bağlı Eğitim – Bir- Sen Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı Erkan Ciyavul, 2011 yılında uygulanacak olan ek ödeme oranlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Bir-Sen’den ek ödeme tepki

ERZURUM (İHA) - Memur Sen’e bağlı Eğitim – Bir- Sen Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı Erkan Ciyavul, 2011 yılında uygulanacak olan ek ödeme oranlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.
Eşit işe eşit ücret kapsamında yapılan yeni ek ödeme oranlarının 666 sayılı KHK ile yayımlandığını ifade eden Ciyavul, “Önceki ek ödeme oranlarına göre; şube müdürü, şef, memur ve hizmetlilerin unvanlar boyutuyla aynı işi yapan farklı bakanlıklardaki çalışanların ek ödeme ücretlerindeki makasın kaldırılması olumlu bir yaklaşımdır. Fakat yeni 666 sayılı KHK sonrası ortaya çıkan tabloda öğretim elemanları öğretmenlerin eline geçen rakam asla kabul edilebilir değildir. Öğretim elemanları için belirlenen ek ödeme oranları, 666 sayılı KHK öncesi durumun aynısı olup bu haliyle artış getirileceği yönündeki beklentileri karşılamadığı gibi diğer pek çok kadro ve unvanlı memuriyet kadrolarına verilenlerin çok altındadır. Öğretim elemanı ve öğretmen kadrosunda bulunanlar dışında kalan Bakanlık personeline 375 sayılı KHK’ye göre ödenmekte olan ek ödeme oranları 666 sayılı KHK ile artırılmış iken öğretim elemanları ve öğretmenlerin bu artışın dışında tutulması haksız ve yersizdir. “ dedi.
AKADEMİK PERSONELİN DURUMU
Maaşlarını 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu’na göre almakta olan üniversite akademik personel için öngörülen ek ödeme oranlarının da 666 sayılı KHK öncesi verilen oranların aynısı olup bu personel yönünden hiçbir artış getirilmediğini belirten Ciyavul, “Neredeyse tüm kamu personelinin ek ödeme oranları 666 sayılı KHK ile artırılmış iken eğitim ve öğretim hizmetini ifa eden öğretmenler ve üniversite akademik personelinin bu artışlardan istisna tutulmuş olmasının izahı mümkün değildir. Aylıklarını 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre almakta olan personelden; Profesörlerden Rektör, Rektör Yardımcısı ve Dekan olanlar yüzde 72, Profesörlerden Dekan Yardımcısı, Yüksekokul Müdürü olanlar ile Profesör kadrosunda üç yılını tamamlamış bulunanlar yüzde 70, Profesör kadrosunda bulunanlar yüzde 63, Doçent kadrosunda bulunanlar (Kazanılmış hak aylığı birinci derecede olan) yüzde 57, Doçent kadrosunda bulunanlar (Diğer) yüzde 68, Yardımcı Doçent kadrosunda bulunanlar yüzde 67, Araştırma Görevlisi kadrosunda bulunanlar yüzde 77, Diğer öğretim elemanları ise yüzde 66 ek ödeme oranları 2011 yılında uygulanan oranlarla aynıdır.” diye konuştu.
2011 yılı itibariyle meslekte 12 yılını doldurmuş bir araştırma görevlisinin maaşının 2 bin TL, 19 yılını doldurmuş yardımcı doçent maaşının 2 bin 477 TL, 16 yılını doldurmuş 1. derece doçent maaşının 3 bin 400 TL olup bu rakamlar ülke standartlarının altında olduğunu kaydeden Ciyavul, “Özellikle araştırma görevlileri ve yardımcı doçent maaşları çok düşük düzeylerde kalıp, ancak ailevi ihtiyaçlarını giderecek seviyededir. Hocalarımız araştırma ve geliştirmeye bütçe ayıramamaktadırlar. Hocalarımızın ve öğretmenlerimizin maaşları OECD ülkelerinin çok altındadır. Bu durum Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde bilim ve teknolojide de dünya ülkelerine örnek olma yolunda ki hedeflerle çelişmektedir. Yine kadroları yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personelden, 1-4 derecelerden aylık alanlar yüzde 90, 5-7 derecelerden aylık alanlar yüzde 80, diğer derecelerden aylık alanlar ise yüzde 70 oranında ek ödeme alacaklardır. Bu sınıfta bulunan personelin 2012 yılında maaşlarına eklenecek olan ek ödeme oranlarını 2011 yılı ile kıyaslarsak eğer; ek ödeme oranları yüzde 7 ile yüzde 27 arasında bir artış gözlenmektedir. Parasal olarak 42 TL ile 165 TL arasında bir artış olacaktır. Kamu hizmetine yıllarını veren çalışanlarımıza reva görülen ve adına da eşitlik denilen artış oranı 42 TL ile sınırlandırılmıştır. Üniversite akademik personeli ve öğretmelere 666 sayılı KHK ile hiçbir hak tanınmamış olması kabul edilebilir olmadığı gibi yardımcı hizmetli kadrosunda bulunanlara öngörülen zam izaha muhtaçtır. Eğitim-Bir-Sen Erzurum Üniversite Şubesi olarak KHK’nın tekrar gözden geçirilerek düzeltilmesi talebimizdir. “şeklinde konuştu.

 
Metruk binalar tehlike saçıyor
 
Iğdır’da buruk coşku
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
öğretmen.. 15 Kasım 2011 Salı 20:15

senin sendikan değilmi sözleşmeyi imzalayıp öğretmenlerin kapsam dışı bırakılmasına sebep olan.şimdi bu masalları kime anlatıyorsunuz..içerde başka rol kesin dışarda başka.

Yorumu oyla      6      4  
D 15 Kasım 2011 Salı 14:51

Sayın sendikacı kardeş bu sendikayi kimler ayakta tutuğunu tahmin ederimki bildiğin halde bu kesimi neden incitecek beyanda bulundığunu anlamiş değilim bende sizin sendikanın üysiyim.1.200 veya 1.400 TL alan memur arkadaşlarımızı düşünmeden ayıp ediyorsunuz.Bekliyelim görelim MEVLA NEYLER .

Yorumu oyla      6      4  
Murat 15 Kasım 2011 Salı 14:31

Güzel kardeşim, 1 Nolu Şubede öğretmen ünvanlı üyen bulunmamamasına rağmen ve Üye profilinin %90 ından fazlası İdari personel olmasına rağmen kalkıpta (2 nolu) şube varken öğretmen ve akademik personelin ek ödeme mağduriyetinden dem vurman idari personeller arasındaki ek ödeme tutarsızlığından hiç bahsetmemen bizleri ziyadesiyle üzmüştür.Bu basın açıklamanız sendikanıza olan üyeliğimi yeniden gözden geçirmeye ve sendikanızdan çekilmeye vesile olmuştur...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü’den Kazakistan açılımı
Atatürk Üniversitesi Kazakistan’ın önde gelen üniversiteleriyle bilimsel ...
Özcan Doğu turunda
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, Atatürk, ETÜ, Ardahan ve Iğdır Üniversiteleri ...
A.Ü. mezunları Kayseri’de buluştu
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Erzurum Atatürk Üniversitesi ...
 
Aziziye’de eğitim açılımı
Aziziye Belediyesi 15 yıldır atıl durumda bulunan belediye iş merkezini ...
Işıkara’dan uyarı
Prof. Dr. Işıkara, Kuzey Anadolu fay hattıyla Doğu Anadolu fay hattının ...
Özbek’e liyakat nişanı verilecek
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek, ...
 
‘Ona minnettarız’
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ...
Oğlu için üniversiteye başladı
Erzurum'da Tapu memuru 49 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası Kadir Kılıç, ...
Eğitimciler de eşitlik istiyor
Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, “Aynı işi yapanların ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva