Gürcistan gezisi hakkında bir değerlendirme yapan ERGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Arslan, 17 kişilik heyetle gerçekleştirilen gezi boyunca Gürcistan’nın tarihi ve kültürel yerlerini görmenin yanında, Gürcistan’da ticari ilişkilerde de bulunulduğunu bildirdi.
GÜRCİSTAN ZİYARETİ VERİMLİ GEÇTİ
Gürcistan gezisinin kendileri açısından çok verimli geçtiğini belirten Arslan, “Gürcistan’ın tarihi ve kültürel gezilerimizin yanında burada Türk Girişimciler tarafından açılan Çağlar Eğitim Kurumlarına bağlı 5 kolej bir de Uluslarası Karadeniz Üniversitesi’ni gezme imkânımız oldu. Ticari anlamda da dolu dolu geçen gezimizde Gürcistan Kontrol Limitet Mali Danışmanlık Şirketi Müdürü ve ticari faaliyet gösteren Türk ve Azeri İş adamlarıyla ikili iş görüşmeleri yaptık” diye konuştu.
İŞ BAĞLANTILARI KURULDU
Heyette bulunan süt ve süt ürünleri, reklam, tarım, hayvancılık, sağlık, mobilya, inşaat ve gıda sektöründen katılımcı üyelerin bulunduğu gezide, güzel bağlantılar kurulduğunu aktaran Arslan, bunun dışında Gürcistan’ın ticari, sosyal ve kültürel yapısı ile ilgili önemli toplantılar yapıldığını ifade etti. Arslan “Heyetimizi Gürcistan Kontrol Danışmanlık Şirketi Müdürü karşıladı ve Gürcistan’ın yatırım imkânları ve avantajlarından bahsedildiği bir toplantı yapıldı. Daha sonra heyet onuruna verilen yemekte, Türkiye ile Gürcistan arasında ticari ilişkilerin nasıl artırılabileceğine ilişkin öneriler sıralandı. Gürcistan’daki Türk işadamları, Erzurum heyetinin bölgeye yönelik olarak gerçekleştirdiği ziyaretlerden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler” diyerek, Orta Asya’ya açılan kapı durumundaki Gürcistan’ın, Türkiye için öneminin büyük olduğunu vurguladı. Karşılıklı ticari ilişkiler kurulmasının, her iki ülke ve Türkiye’nin bölge üzerinde hakimiyet sağlaması açısından büyük bir gereklilik arzettiğini belirten Nihat Arslan, “Umarım Gürcistan’la Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması imzalanır ve ticaretimiz artar” dedi