Et Balık Kurumu'nun özelleştirilmeyen kombinaları arasında bulunan Erzurum Kombinası Müdürü İsmail Atasever, 1952 yılından bu yana üretilen sucuk ve kavurmaya 'Erzurum' adıyla patent aldıklarını ve seri üretime geçtiklerini vurguladı. Erzurum sucuğunun kilosunu 26, Erzurum kavurmasını ise 24 liradan pazarladıklarını anımsatan Müdür İsmail Atasever, şöyle dedi:
"1952 yılından beri üretilen kombina sucuğu ve kavurmasına bu yıl Erzurum adını vererek patent aldık. Günde 650 kilo kavurma, haftada 2 bin 5 kilo sucuk üretiyoruz. Hedefimiz, 1986 yılında Türkiye'nin ilk gıda fuarında altın madalya alan Erzurum Et Balık Kurumu'nun o yıllardaki sucuğunun kalitesini korumak. Ürettiğimiz sucuk ve kavurmayı Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyoruz. "
Erzurum Et ve Balık Kurumu (EBK) patentini aldığı Erzurum sucuğu ve kavurması yok satıyor. Tamamen hejyen ortamda üretilen sucuğun 26, kavurmanın ise kilosunun 24 lira olduğunu belirten Et ve Balık Kurumu Müdürü İsmail Atasever, "1952 yılından beri kaliteli üretilen kombina sucuğu ve kavurmasına bu yıl Erzurum adını vererek patentini aldık. Günde 650 kilo kavurma haftada ise 2. 5 ton ürettiğimiz sucuk yok satıyor. Hedefimiz, 1986 yılında Türkiye'nin ilk gıda fuarında altın madalya alan Erzurum Et Balık Kurumu'nun o yıllardaki sucuğunun kalitesini korumak. Ürettiğimiz sucuk ve kavurmayı Türkiye'nin dört bir tarafına göndererek bu lezzeti halkımızla paylaşıyoruz"dedi.