Erzurum (GHA) - Ücretsiz okuma salonları açarak dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteğinde bulunan Dost-El Derneği, öğrencilerin yüzünü bu yıl da güldürdü. Derneğin, şehrin muhtelif bölgelerinde hizmete soktuğu okuma salonlarında eğitim alan öğrencilerden 289’u tercihli liselere yerleşme imkanı buldu.
//NİTELİKLİ EĞİTİME DESTEK
Dost-El Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Şahin, ilköğretim okulu öğrencilerinin nitelikli eğitim imkanına kavuşabilmeleri amacıyla başlattıkları mücadelenin son sürat devam ettiğini söyledi. 2006 yılında gönüllü işadamları ve eğitimciler tarafından kurulan dernek sayesinde, bugüne kadar 599 öğrencinin hayallerindeki tercihli liseleri kazanarak, öğretimlerine mutlu bir şekilde devam ettiklerini kaydeden Şahin, okuma salonları sayesinde 2010 yılında ise, 289 öğrencinin yüzünü güldürdüklerini belirtti.
//OKUMA SALONLARIYLA GELEN BAŞARI
Şahin, Dost-El Derneği’nin açmış olduğu okuma salonlarında eğitim alan öğrencilerden 2’sinin Fen Lisesi, 6’sının Sosyal Bilimler Lisesi, 15’inin Anadolu Öğretmen Lisesi, 91’inin Anadolu Lisesi, 18’inin Adalet Meslek Lisesi, 77’sinin Anadolu İmam Hatip Lisesi, 15’inin Sağlık Meslek Lisesi ve 65’inin de, Anadolu Ticaret ve Meslek Lisesi’ni kazandığını açıkladı.
Çok kısa bir sürede Erzurum’un ilçeleri de dahil olmak üzere dört bir yanında hizmet vermeye başlayan Dost-El Derneği okuma salonlarının, sınavlara hazırlık noktasında öğrencilere çok büyük bir katkı sunduğunu söyleyen Şahin, başarı çıtalarını her geçen yıl yükselttiklerini ifade etti.
//OKUMA SALONU SAYISI ARTIRILACAK
Dost-El Derneği Başkanı Ünal Şahin, “2006 yılında kurulan derneğimizin okuma salonları sayesinde 2007 yılında 45, 2008 yılında 76, 2009 yılında 189 ve 2010 yılında da 289 öğrencimiz, hayallerini süsleyen liselerde öğretim görme imkanına kavuştu. Geride bıraktığımız her yıl, bir önceki yıl elde edilen başarıyı neredeyse ikiye katladı. Bu rakamlar, amacımıza ulaşma noktasında emin adımlarla ilerlediğimizi ortaya koyuyor.” diye konuştu.
//DOSTELİN SOSYAL ETKİNLİKLERİ
Dost-El Derneği’nin, öğrencilere sunduğu eğitim desteğinin yanında, sosyal ve kültürel nitelikli başka hizmetler de verdiğine dikkati çeken Ünal Şahin, şöyle konuştu: “Ekonomik yetersizliklerden dolayı kaliteli ve yeterli eğitim alamayan öğrenciler, profesyonel öğretmenler eşliğinde tamamen ücretsiz ve kaliteli eğitim alabiliyorlar. Eğitici ve öğretici seminerlerle öğrencilerin aileleri bilinçlendirilmekte ve ailelere rehberlik hizmeti verilmektedir. Ekonomik durumu yetersiz bu öğrencilere tamamen ücretsiz kaynak kitaplar temin edilmektedir. Ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere ve ailelerine her yıl giyim gıda ve nakdi yardım yapılmaktadır. Her yıl öğrencilerimizin bir kısmı batıdaki farklı illere geziye götürülmüş ve bu geziler sayesinde öğrencilerimiz hem farklı illeri görmüş, hem de hem de oradaki öğrencilerle kaynaşma imkanı bulmuşlardır. Ramazan aylarında ailelere gıda yardımı da yapılarak, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ruhu diri tutulmaya çalışılmıştır.”