ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>GUNCEL
17 Mart 2014 Pazartesi - 14:21

Destici: ‘Bu işin peşini bırakmayacağız’

Seçim çalışmaları kapsamında Erzurum’a gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili olarak Genelkurmay tarafından yapılan açıklamayı değerlendirdi.

Destici: ‘Bu işin peşini bırakmayacağız’

E.MEHMET YILMAZ

 ERZURUM (İHA) - Seçim çalışmaları kapsamında Erzurum’a gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili olarak Genelkurmay tarafından yapılan açıklamayı değerlendirdi.

 Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bayburt mitingi öncesi Erzurum’da partililerle bir araya geldi. Erzurum Havalimanında partililerle görüşerek bir basın açıklaması yapan Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili Genelkurmay tarafından yapılan açıklamayı doğru bulmadığını ifade etti. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “5 yılda 4 dakikalık radar kayıtlarının akıbeti neden öğrenilemiyor hala muallakta ve tatmin edici cevaplar verilemiyor?" dedi.

 Genel Başkan Destici, “Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla birlikte dosya yerel mahkemeye Maraş’a gitti. Son süreçte özellikle Muhsin Yazıcıoğlu rahmetli genel başkanımız öldürüldü diye toplumda oluşan bu algının ana sebeplerinden bir tanesi de 4 dakikalık radar kayıtlarının ulaşılamamış olması ya da tatmin edici cevaplar kamuoyuna bize ve savcılığa gönderilmemiş olması ya da Meclis Araştırma Komisyonuna, Devlet Denetleme Kurulu'na cevap verilmesi, daha sonra Devlet Denetleme Kurulu raporunu yazdıktan sonra bu konuda cevap verilmesi, Genelkurmay'daki kadro değişikliğinden sonra cevap verilmesi ve o cevapların da tatmin edici olmaması üzerine savcılığın, bizlerin, avukatlarımızın talebiyle savcılığın yazısıyla Genelkurmay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı kısımlarına, basına yansıdığı için söylüyorum. Çünkü biz bunları basına yansıtmadık veya bilirkişiler raporlarını bitirmeden basına yansımasını istemiyorduk ama başka kaynaklardan ve en son Genelkurmay'ın kendisi bunu açıklamış oldu tabi avukatlarımız bu konuya hassasiyet ve titizlikle bir cevap verdiler. Biz şuanda bilirkişi tarafından hazırlanacak raporu bekliyoruz. Yani BBP olarak elbetteki oralara gidildi oralarda incelemeler yapıldı ama bilirkişiler raporunu açıklamadan Genelkurmay tarafından böyle bir açıklama yapılmasını şahsen doğru bulmadık ve bunu yadırgadık çünkü bu bilirkişileri etkileyen ve kamuoyunu da yanıltmaya yönelik bir açıklama olarak görüyoruz. Keşke Genelkurmay böyle bir açıklama yapmasaydı bilirkişiler raporlarını açıkladıktan sonra hem bilirkişilerin bu raporlarına göre savcılık yan hukuk biz hep hukuk içerisinde kaldık. Keşke savcıların hükmünü bu iş bırakılsa bizim beklentimiz buydu ama bizim avukatlarımız zaten hem ailenin hem de partinin avukatları bu konuda birlikte gerekli cevabı verdiler ve neticede bu çalışmalar devam ediyor. Bilirkişiler raporlarını açıkladığında kamuoyu daha detaylı bilgiye sahip olacaktır ama benim buradan sormak istediğim bir şey var neden 5 yıl ? 5 yılda 4 dakikalık radarların akıbeti neden öğrenilemiyor hala muallakta ve tatmin edici cevaplar verilemiyor? Ya da oradaki hava hareketliliği 5 yıl boyunca çok mu zordu yani olaydan kısa bir süre sonra orada gerçekten bir hava hareketliliği olmuşsa orada uçan uçaklar kim ne kadar yakın mesafeden geçmiş gerçekten helikopteri düşürebilir mi düşüremez mi çok rahat bir şekilde bunları uzmanlar ortaya koyarlar. Hala bugün bizim geldiğimiz noktada en büyük şüphelerimizden bir tanesi bu radar kayıtlarının verilmemesinden dolayı bu helikopteri uçaklar düşürdü ama yanlışlıkla mı bilerek mi devletin en tepelerinde bile bu kuvvetli şüphe olarak devam ediyorsa biz bu işin peşin bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

 
Yerel seçimlerde oy kullanacaklar dikkat!
 
Hocalı Şehitleri panelle anıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İŞSİZLİK 17 Mart 2014 Pazartesi 14:58

işsizlik oranları açıklandı .Yeni işsizlik oranı artmıştır .Yüzde 10 oldu .Ayrıca; 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı ise 1,1 puanlık azalış ile yüzde 18,7 oldu

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerel seçimlerde oy kullanacaklar dikkat!
Yüksek Seçim Kurulu 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy verme ...
Bakan Elvan'dan Hızlı Tren açıklaması
Elvan, “Bizim önemli bir projemiz var. Edirne’den Kars’a kadar Yüksek ...
SİME-SEN Erzurum İl Temsilciliği açıldı
Türk Silahlı Kuvvetleri ile Milli Savunma Bakanlığı kadrolarında çalışan ...
 
Muratpaşa’ya sıra dışı muhtar adayı!
Murat Paşa mahalle muhtarlığına aday olan Secaattin Alınay’a büyük ilgi ...
‘O Sandık, One Mınute demek’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum’un Aşkale ilçesinde halka seslenişinde ...
Köprüköy’de kurtuluş coşkusu
Köprüköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
 
Nemutlu davasında keşif iptal edildi
Aslı Nemutlu davasında kazanın olduğu Konaklı bölgesindeki yapılacak keşif ...
ÖNDER Erzurum’da toplandı
Türkiye İmam-Hatip Liseleri Mezunları Genel Başkanlığı, sistematik hale ...
AÖF’ten suç ve suçlulara bilimsel yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından düzenlenen“Suç ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva